grimson Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Solden GS kobiet start: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu Federica Brignone nie wystartuje w tym sezonie, po dwóch operacjach kolana. Obecnie przechodzi rehabilitację. Kolano nie wygląda ciekawie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowane) Warunki niestety niesprawiedliwe bardzo. Wiatr zawieje i pól s w plecy... Nie niestety Maryna słabiutko. Tak ciężko i jakby bez czucia i miękkości zwłaszcza na płaskim na dole. Trochę jak taki kloc niestety. Ktoś tu pisał, że pakowała jak szalona i tak to dokładnie wyglądało. A Julii Scheib Austriacy pomierzyli odpowiednio... W każdym razie jak zawsze ta trasa jest po prostu słaba. Edytowane 14 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: Warunki niestety niesprawiedliwe bardzo. Wiatr zawieje i pól s w plecy... Nie niestety Maryna słabiutko. Tak ciężko i jakby bez czucia i miękkości zwłaszcza na płaskim na dole. Trochę jak taki kloc niestety. Ktoś tu pisał, że pakowała jak szalona i tak to dokładnie wyglądało. A Julii Scheib Austriacy pomierzyli odpowiednio... W każdym razie jak zawsze ta trasa jest po prostu słaba. Zaraz przestanie wiać a zacznie sypać… drugi przejazd będzie trudny pogodowo. Co do Maryny mam swoją teorię kanapowego eksperta ale to później napiszę. Na razie tradycyjnie fajnie że sezon się zaczyna bo można szykować się na zimę i ostrzyć narty. faktycznie zawody w soelden są nudne ale ja o dziwo lubię jeździć po tej ściance😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 1 godzinę temu, grimson napisał: Federica Brignone nie wystartuje w tym sezonie, po dwóch operacjach kolana. Obecnie przechodzi rehabilitację. Kolano nie wygląda ciekawie: Nie oglądałem od początku… cały sezon w plecy czy na olimpiadę zdąży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Cześć W zamierzeniach chce się przygotować do IO. Ja nigdy w Solden nie byłem i nie znoszę takich stoków. Na pełny skręt zazwyczaj nie ma miejsca (w sensie ludzi) i jestem zbyt tchórzliwy a walenie śmigiem takich hektarów już mnie nie bawi. Maryna może celować w IO więc dla niej to etap przygotowań. Na SG już zdecydowanie za późno... Ciekawym Twojej teorii. POzdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu 30 minut temu, mlesik napisał: Nie oglądałem od początku… cały sezon w plecy czy na olimpiadę zdąży? Eurosport podał, że cały sezon w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowane) 19 minut temu, Mitek napisał: Ja nigdy w Solden nie byłem i nie znoszę takich stoków. wcale się nie dziwię - sporo trudnych stoków tam jest Edytowane 12 godzin temu przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 23 minuty temu, Jan napisał: wcale się nie dziwię - sporo trudnych stoków tam jest To nie jest stok trudny - w sensie terenowym - a jedynie stromy a to nie stanowi o trudności stoku. Nawet stok płaski może być bardzo trudny a stromy łatwy - wszystko zależy od warunków. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 43 minuty temu, Mitek napisał: To nie jest stok trudny - w sensie terenowym - a jedynie stromy a to nie stanowi o trudności stoku. Nawet stok płaski może być bardzo trudny a stromy łatwy - wszystko zależy od warunków. Pozdro teraz rozumiem - nie znosisz stoków w sensie oglądania zawodów a nie własnego zjeżdżania po tych stokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Maryna pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć W zamierzeniach chce się przygotować do IO. Ja nigdy w Solden nie byłem i nie znoszę takich stoków. Na pełny skręt zazwyczaj nie ma miejsca (w sensie ludzi) i jestem zbyt tchórzliwy a walenie śmigiem takich hektarów już mnie nie bawi. Maryna może celować w IO więc dla niej to etap przygotowań. Na SG już zdecydowanie za późno... Ciekawym Twojej teorii. POzdro No i po zawodach. Drugi przejazd całkiem fajny. Amerykanki pięknie jeżdżą. Ta płynność, krawędź i agresja - czad. Maryna ósmy czas drugiego praktycznie bezbłędnego przejazdu całkiem fajnie. Może będzie lepiej w tym sezonie. Moja teoria jest taka:) Maryna z reguły traci na płaskim więc słusznie trenerzy chcieli poprzez starty w SG poduczyć. Tylko wg mnie nie zdało to egzaminu bo nadal słabo jedzie z kijami pod pachami (może nie da się przeskoczyć wzrostu i wagi) a straciła czucie krawędzi. Wg mnie powinna jeździć tylko gs a jak nie ma gs w pucharze świata to szczególnie w sezonie olimpijskim to trzaskać puchar Europy. soelden to fajny lodowiec na początek sezonu. Bylem dwa razy na 11 listopada i jak będzie pogoda to kusi żeby znów pojechać. szafranski bez zmian. Dalej patrząc w obraz kamery nie widzi czy ktoś jedzie szybko czy wolno;))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, Mitek napisał: Warunki niestety niesprawiedliwe bardzo. A Julii Scheib Austriacy pomierzyli odpowiednio... W każdym razie jak zawsze ta trasa jest po prostu słaba. Prywatnie uwielbiam tę ścianę. Da się tam zjechać na czystej krawędzi ale..... przynajmniej dla mnie raczej szeroko. Kiedyś trafiłem idealne warunki z niebieskimi łukami po ustawieniu tyczek dla zawodników. Mój ślad na krawędzi był 3 razy szerszy 🙂 Julia pojechała moim zdaniem idealną linią. Część pań jechała wyższą a część niższą. Te z niską linią miały na stromiźnie problem z zatrzymaniem stivitingu i się obsuwały. Te z linią wysoką nadrabiały dystansu. Mam wrażenie, że Julia pojechała optymalnie. Trzymam za nią kciuki bo lubię jak nowe nazwiska atakują. Mam nadzieję na powtórkę jej formy w kolejnych zawodach. Wtedy nie ma stagnacji i wszyscy są zmotywowani. Jest dla mnie jeszcze jeden fajny sygnał do kibicowania. Zrinka Ljutic. Całkiem dobrze pojechała GS więc jak doda do tego standardowe, swoje wyniki w SL może walczyć o końcowy sukces. Oczywiście życzę Miśce wielu zwycięstw i bicia wszelkich rekordów bo jej talent zasługuje na miejsce w historii. Ona już je ma ale myślę o dominującej pozycji na następne 150 lat 🙂 p.s. zadziwiająco fatalnie pojechała Kasia Liensberger :( Edytowane 7 godzin temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, mlesik napisał: No i po zawodach. Drugi przejazd całkiem fajny. Amerykanki pięknie jeżdżą. Ta płynność, krawędź i agresja - czad. Maryna ósmy czas drugiego praktycznie bezbłędnego przejazdu całkiem fajnie. Może będzie lepiej w tym sezonie. Moja teoria jest taka:) Maryna z reguły traci na płaskim więc słusznie trenerzy chcieli poprzez starty w SG poduczyć. Tylko wg mnie nie zdało to egzaminu bo nadal słabo jedzie z kijami pod pachami (może nie da się przeskoczyć wzrostu i wagi) a straciła czucie krawędzi. Wg mnie powinna jeździć tylko gs a jak nie ma gs w pucharze świata to szczególnie w sezonie olimpijskim to trzaskać puchar Europy. soelden to fajny lodowiec na początek sezonu. Bylem dwa razy na 11 listopada i jak będzie pogoda to kusi żeby znów pojechać. szafranski bez zmian. Dalej patrząc w obraz kamery nie widzi czy ktoś jedzie szybko czy wolno;))) Sam byłem zaskoczony I przejazdem Maryny. Górna połowa czas znakomity, w dole straciła 2x ponad 1 minutę. Masakra. Jej gabaryty nie pozwalaj na cuda na płaskim, 160cm i 58kg. Taka Schiffrin jest o 15kg cięższa. I tak szacunek dla Maryny za dzisiejszy występ. Edytowane 7 godzin temu przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, grimson napisał: Sam byłem zaskoczony I przejazdem Maryny. Górna połowa czas znakomity, w dole straciła 2x ponad 1 minutę. Masakra. Jej gabaryty nie pozwalaj na cuda na płaskim, 160cm i 58kg. Taka Schiffrin jest o 15kg cięższa. I tak szacunek dla Maryny za dzisiejszy występ. Ale Lara Gut ma dokładnie takie same parametry, widziałeś jej przejazd? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, Marcos73 napisał: Ale Lara Gut ma dokładnie takie same parametry, widziałeś jej przejazd? pozdro Widziałem całą pierwszą serię. Lara ma 58kg off season 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 8 godzin temu, mlesik napisał: No i po zawodach. Drugi przejazd całkiem fajny. Amerykanki pięknie jeżdżą. Ta płynność, krawędź i agresja - czad. Maryna ósmy czas drugiego praktycznie bezbłędnego przejazdu całkiem fajnie. Może będzie lepiej w tym sezonie. Moja teoria jest taka:) Maryna z reguły traci na płaskim więc słusznie trenerzy chcieli poprzez starty w SG poduczyć. Tylko wg mnie nie zdało to egzaminu bo nadal słabo jedzie z kijami pod pachami (może nie da się przeskoczyć wzrostu i wagi) a straciła czucie krawędzi. Wg mnie powinna jeździć tylko gs a jak nie ma gs w pucharze świata to szczególnie w sezonie olimpijskim to trzaskać puchar Europy. soelden to fajny lodowiec na początek sezonu. Bylem dwa razy na 11 listopada i jak będzie pogoda to kusi żeby znów pojechać. szafranski bez zmian. Dalej patrząc w obraz kamery nie widzi czy ktoś jedzie szybko czy wolno;))) Cześć Zupełnie nie rozumiem Twojego toku myślenia. Jazda w konkurencjach szybkich wymaga siły i Ona to ma. Jej nie brakuje umiejętności tylko czucia terenu a usztywniając ją przez nabijanie siły (masy mięśniowej) to czucie się traci. Trzeba jeździć a nie trenować i tyle, bo nie ma co trenować jak się wszystko ma i raczej strać się do powrotu do zabawy jazdą a nie do eskalowania napięcia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, jurek_h napisał: Prywatnie uwielbiam tę ścianę. Da się tam zjechać na czystej krawędzi ale..... przynajmniej dla mnie raczej szeroko. Kiedyś trafiłem idealne warunki z niebieskimi łukami po ustawieniu tyczek dla zawodników. Mój ślad na krawędzi był 3 razy szerszy 🙂 Julia pojechała moim zdaniem idealną linią. Część pań jechała wyższą a część niższą. Te z niską linią miały na stromiźnie problem z zatrzymaniem stivitingu i się obsuwały. Te z linią wysoką nadrabiały dystansu. Mam wrażenie, że Julia pojechała optymalnie. Trzymam za nią kciuki bo lubię jak nowe nazwiska atakują. Mam nadzieję na powtórkę jej formy w kolejnych zawodach. Wtedy nie ma stagnacji i wszyscy są zmotywowani. Jest dla mnie jeszcze jeden fajny sygnał do kibicowania. Zrinka Ljutic. Całkiem dobrze pojechała GS więc jak doda do tego standardowe, swoje wyniki w SL może walczyć o końcowy sukces. Oczywiście życzę Miśce wielu zwycięstw i bicia wszelkich rekordów bo jej talent zasługuje na miejsce w historii. Ona już je ma ale myślę o dominującej pozycji na następne 150 lat 🙂 p.s. zadziwiająco fatalnie pojechała Kasia Liensberger :( Cześć Prywatnie, rzadko się zdarza profil nielubiany ale takich nie lubię. Ty jeździsz daleko lepiej więc rozumiem Twój zachwyt nad tym stokiem. Myślę, że tam kluczowe są przejścia i przejście na strome również. W relacji w Eurosporcie padł tekst że: "śnieg jest znacznie łatwiejszy niż na treningach" - chyba amerykanek. I to może być dla mnie kluczowy element. Nie zgadzam się, że optimum linii jest odpowiedzialne za różnicę, no chyba, że mieli cały przejazd zapisany w siłach i jechała według schematu co do procenta. Myślę, że jako jedyna (być może znając śnieg wcześniej za radę trenerów) pojechała bardziej miękko i trafiła akurat z odjęciem siły - nie wiem. A na koniec... Jurek jakie nowe nazwiska... Scheib lubi i zna ten stok. W zeszłym roku była na pudle. To są zawody dla zabawy i nic nie mówią o tym co będzie w sezonie - a Julii kibicuję bo fajna dziewczyna jest a nie jakiś kloc. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, Marcos73 napisał: Ale Lara Gut ma dokładnie takie same parametry, widziałeś jej przejazd? pozdro Marku - wpinamy w wiązania betonowy blok np. 100kg i to murowany faworyt w tej konkurencji. Ja według tej teorii jestem lepszym narciarzem od Ciebie o jakieś 25-30% - 25 ja się nażresz a jak przypostuję oczywiście. I co masz w ogóle podejście? Kupuję tę teorię bez wahania z twórcą w pakiecie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 minuty temu Udostępnij Napisano 24 minuty temu (edytowane) 5 godzin temu, grimson napisał: Widziałem całą pierwszą serię. Lara ma 58kg off season 😁 "Widziałeś pierwszą serię" a to sorry bo my oglądaliśmy narciarstwo zjazdowe a nie skoki - wybacz błąd. Marek a Ty oglądałeś pierwszą serię, była chyba w Klingenthal dzisiaj ale żeby Lara Gut tam startowała... to chyba były męskie... Edytowane 11 minut temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi