AdrianW Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 godziny temu, PaVic napisał: Czas na film 😉 @Mitek napisałeś sztywna sylwetka zwłaszcza dół , kuźwa a mi się wydaje że odwrotnie -to ta góra jest sztywna i dlatego wszystko się dzieje nie tak jak powinno oczywiście pomijając,że wszystko chce zrobić za wcześnie i nie łapie jeszcze tego odpowiedniego momentu Już od samej góry czyli jazdy w poprzek stoku wszystko źle się dzieje bo nie mam prędkości odpowiedniej(i umiejętności ) 🤷♂️ ale zacznijmy od odciążenia przed drugim skrętem , dojazd do linii spadku stoku tu powinienem odwrócić głowę w kierunku skrętu którego będę wykonywał, następnie dać pojechać narcie w dół w lini spadku stoku i tu dopiero zacząć dociążyć narty zejściem i skręcając ramię z ruchem ręki do środka plus biodro i wyjście przednie ciała powinno iść do wewnątrz skrętu żeby skończyć ten prawidłowo skręt . Reszta co napisałeś by się zgadzała bo to wszystko jest konsekwencja tego co napisałem wyżej . Zobacz jak w końcówce siedzę totalnie na tyłach 🤷♂️ Ale też usłyszałem żebym nie zaczynał jazdy nabierając prędkości w poprzek stoku tylko się wypuścił centralnie w dół nabierając jej . Może to też jest metoda na tą jazdę ćwiczeniową do kamery zresztą długi na długiej narcie to ciągle jest totalna nowość dla mnie 🤷♂️ ale choć bez tego nagrywania często słyszałem to jest to o to chodzi -brawo 🙃 czyli czasem coś wychodzi lepiej niż na tym filmie . @Edwin będziesz niezadowolony bo to kolejne cztery skręty ale to ćwiczeniowy zjazd w którym miałem zadanie do wykonania które opisałem w sumie wyżej . Sciana jak ściana dla mnie normalna aczkolwiek co niektórzy mogliby mieć problem,pewnie zdecydowanie Ci na początku własnej przygody aczkolwiek da się na @grimson w dół na przestrzał😉 100 by zamknął bankowo 😜 Cześć. Paweł, ja się oczywiście nie znam i nie doradzę. Ale ponieważ zawsze od Ciebie dostaję wsparcie to chciałem tylko napisać, że jesteś mega gość i bardzo mi imponujesz! Zawzięta Bestia z Ciebie i życzę Ci żebyś kiedyś osiągnął ten level, na który tak ciężko pracujesz 😉👌 Pozdro! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 5 godzin temu, PaVic napisał: Czas na film 😉 A dopiero co zaczynał jeździć na nartach. Chyba zmienię opinię, że nie da się dobre nauczyc jeździć na nartach zaczynając "na starość". 🙂 Mnie się podoba z jedym wyjątkiem. Niepotrzebnie aktywnie wychodzisz w górę i odciążasz przed wejściem w następny skręt. Jak w NW a to jest przecież długi cięty. W sumie niezbyt ważne. Oglądając jeszcze raz polish team na Interski 23' widzę, że panie też wychodzą "niepotrzebnie" w górę, ale już jadący na końcy filmu panowie tego nie robią. https://youtu.be/u_7h8IzhbfQ?t=64 Edytowane 3 godziny temu przez a_senior 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Cześć Paweł nie czytaj i nie słuchaj. To lekkie wyjście w górę niewiele pomaga w odciążeniu ale za to pozwala Ci bardzo fajnie sterować skrętem a o to chodzi. Dokładnie o to chodzi. Będzie większa prędkość i swobodna jazda a nie pokaz to amplitudę ruchu sobie dopasujesz. Koledzy ogłupieli na punkcie rozdzielania mechaniki skrętów zupełnie. Myślę, że Pawła interesuje żywa, skuteczna jazda a nie kopiowanie bożków z YT. Oglądam teraz SG w Kitzbuhel. Ciekawe po co oni momentami tak wysoko wychodzą w górę, po prostu nie umieją jeździć. Pozdro Edytowane 3 godziny temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 2 godziny temu, Mitek napisał: Koledzy ogłupieli na punkcie rozdzielania mechaniki skrętów zupełnie. Ten też ogłupiał. https://youtu.be/HIc6go3c8GA?t=139 Edytowane 50 minut temu przez a_senior 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 58 minut temu Udostępnij Napisano 58 minut temu 2 godziny temu, a_senior napisał: A dopiero co zaczynał jeździć na nartach. Chyba zmienię opinię, że nie da się dobre nauczyc jeździć na nartach zaczynając "na starość". 🙂 Andrzej pojeździsz ze mną 2 godziny jak Paweł to też jeszcze się poprawisz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 51 minut temu Udostępnij Napisano 51 minut temu Na pewno. Zwłaszcza, że nie jestem pewien swoich umiejetności w skręcie ciętym. A z tego co pamiętam, Twój cięty jest wzorcowy, choć nie widziałem Cię w poważniejszych okolicznościach. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 47 minut temu Udostępnij Napisano 47 minut temu 6 godzin temu, jurek_h napisał: To nie żadna analiza ale na moje oko całkiem fajnie. Dokładnie to samo napisał mój nauczyciel i mentor Maestro Tadeo kiedy mu wysłałem film „całkiem fajnie” 😉 Będę się starał przełamywać własne bariery jeżeli chodzi o trudniejsze ściany doskonaląc technikę bo nawet na tym wyjeździe podjechaliśmy na taką ambitną czarna ścianę chyba coś 75% i mieliśmy za zadanie zjechać krótkim skrętem a cel w ćwiczeniu był właśnie odblokować własną głowę żeby być ciągle w dół w pozycji przedniej choć pierwsze skręty były lekko niepewne to kolejne były już takie jakie miały być -czyli da się 🤷♂️ wszystko siedzi w naszej głowie i to trzeba przełamać w sobie co małymi kroczkami czynię . Dzięki 👌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 42 minuty temu Udostępnij Napisano 42 minuty temu 2 godziny temu, Mitek napisał: Myślę, że Pawła interesuje żywa, skuteczna jazda a nie kopiowanie bożków z YT Ja chcę się nauczyć jeździć tylko i aż tyle 🤷♂️ Taka luźna jazda bez napinki aczkolwiek czasem lubię jak mnie moja fantazja niesie bo tu jest ciut więcej emocji i buzuje adrenalina co też lubię 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 24 minuty temu Udostępnij Napisano 24 minuty temu Bez obrazy PaVic ale dla mnie to straszne tramwajarstwo. Masz solidne podstawy, ale więcej luzu kurde. Zapinasz i odpinasz i tyle. Za bardzo do tyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi