a_senior Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Mój 10-letni wnusio. Z okrzykami zachęty mamuśki. 🙂 https://photos.app.goo.gl/Xt7rNqRDDpgLLZQc7 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, grimson napisał: Początek 200 m jest czerwonawo, potem płasko, żeby na ostatnich 100m zrobiło się lekko stromo. Dzięki. Jak początek stromszy to jest nadzieja 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, Mitek napisał: https://skimagazyn.pl/wp-content/uploads/2015/11/struktury-1.pdf Było już ale to dość dobre kompendium wiedzy o strukturach pisane przez fachowca a nie przypadkowego serwisanta. Pozdro Wiesz, ja nigdy nie wnikałem w te struktury bo i po co na moim etapie sobie zaprzątać tym głowę -oddaje do gościa który już ponad 30 lat siedzi w temacie i każde narty tak oddawał a ja nie narzekałem 🤷♂️wręcz banan.bo jechały . W Austrii kupiłem narty dla syna były po serwisie za psie pieniążki i to samo od-do struktura plus podcięcie 0.7 przód-tył i 0.5 pod butem na 88 co oczywiście dla niego do szurania to szczegół ale tak były zrobione . Teraz patrzę na Markowe i tak się zastanowiłem z tym tematem-dlaczego tak z marginesami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 14 minut temu, AdrianW napisał: Dzięki. Jak początek stromszy to jest nadzieja 😉 Tylko w rozpiętych butach trenuj 😜 bo to idealna górka 😉 Masz jeszcze Kazik i Parchatke aczkolwiek na dwóch karnetach w tej samej czasowej odległości z Waw. czy okolic . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, PaVic napisał: Wiesz, ja nigdy nie wnikałem w te struktury bo i po co na moim etapie sobie zaprzątać tym głowę -oddaje do gościa który już ponad 30 lat siedzi w temacie i każde narty tak oddawał a ja nie narzekałem 🤷♂️wręcz banan.bo jechały . W Austrii kupiłem narty dla syna były po serwisie za psie pieniążki i to samo od-do struktura plus podcięcie 0.7 przód-tył i 0.5 pod butem na 88 co oczywiście dla niego do szurania to szczegół ale tak były zrobione . Teraz patrzę na Markowe i tak się zastanowiłem z tym tematem-dlaczego tak z marginesami ? Wiesz Paweł ..z tymi fachowcami to różnie bywa - kiedyś gościowi sprzedałem Kastle... facet po nie przyjechał, obejrzał ii zabrał bo były praktycznie nowe (pamiętasz były z nami na Tuxie) ..ja do nich zbyt ciężki.... Nazajutrz dzwoni do mnie z mordą bo zaniósł do serwisu (w Szczyrku lub Wiśle gdzieś) i mu powiedzieli że coś kombinowane bo z tym marginesem - a one już takie przyszły ze Sport Conrad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cześć Kamieńsk jest mniej więcej dwa razy dłuższy od Bałtowa. Kamieńsk to bardzo mało nachylony stok a bliżej dołu płaski dosłownie. Jeżdżenie weekend nie ma sensu, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, Lexi napisał: Wiesz Paweł ..z tymi fachowcami to różnie bywa - kiedyś gościowi sprzedałem Kastle... facet po nie przyjechał, obejrzał ii zabrał bo były praktycznie nowe (pamiętasz były z nami na Tuxie) ..ja do nich zbyt ciężki.... Nazajutrz dzwoni do mnie z mordą bo zaniósł do serwisu (w Szczyrku lub Wiśle gdzieś) i mu powiedzieli że coś kombinowane bo z tym marginesem - a one już takie przyszły ze Sport Conrad. Mareczku jestem zielony w tym temacie 🤷♂️ Damiano napisał coś co wydaje się logiczne ale z perspektywy chyba przeszłości bo technologia maszyn poszła do przodu i to nie ulega wątpliwości i ja nie dyskutuje ale patrząc co podesłał @Mitek znowu mnie zastanowiło . Muszę coś więcej o tym poczytać - pewnie jutro w robocie bo będę miał luzik dzień . Edytowane 5 godzin temu przez PaVic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, PaVic napisał: Tylko w rozpiętych butach trenuj 😜 bo to idealna górka 😉 Masz jeszcze Kazik i Parchatke aczkolwiek na dwóch karnetach w tej samej czasowej odległości z Waw. czy okolic . Czyli byłeś? A kto powiedział, że będę trenował??? - na Grimsona będę latał na strzała hehe😆 Wiem Paweł, na Parchatce pierwszy raz wpiąłem narty a na Rąblowie też ze dwa dni byłem ale to wszystko kiedyś... Po dwóch wyjazdach w Alpy to wczoraj na Bałtowie lekka depresja mnie złapała 🤣🤣🤣 Ale ludzie i tam też się cieszą więc nie chcę krytykować na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cześć Paweł struktura pełni niejedną funkcję. W artykule Osuchowski skupia się na funkcji szybkościowej i tu powinna być robiona na całej szerokości ślizgu (praktycznie). Funkcja dystrybucji smaru - może być tak jak koleś ma maszynę. Z naszego punktu widzenia tak jej typ jak i rodzaj nie ma znaczenie chyba, że idziesz na zawody. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, AdrianW napisał: Czyli byłeś? A kto powiedział, że będę trenował??? - na Grimsona będę latał na strzała hehe😆 Wiem Paweł, na Parchatce pierwszy raz wpiąłem narty a na Rąblowie też ze dwa dni byłem ale to wszystko kiedyś... Po dwóch wyjazdach w Alpy to wczoraj na Bałtowie lekka depresja mnie złapała 🤣🤣🤣 Ale ludzie i tam też się cieszą więc nie chcę krytykować na siłę. Nie patrz tym okiem , to górki bardzo dobre do treningu a jak będą takie tłumy jak na zdjęciu to tylko robić swoje ! I mieć z tego przyjemność 🙃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cześć To są górki do jazdy na nartach. Im ktoś bardziej na taki9e górki narzeka tym gorzej się na nartach zna a jeździć nie ummie z pewnością. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Kamieńsk jest mniej więcej dwa razy dłuższy od Bałtowa. Kamieńsk to bardzo mało nachylony stok a bliżej dołu płaski dosłownie. Jeżdżenie weekend nie ma sensu, Pozdro Dzięki. No ale chyba nie mniej nachylony niż na Bałtowie? A czy jest sens gdziekolwiek w Polsce jechać w weekend w czasie ferii? W tygodniu muszę zarabiać 💶 na wyjazd w Alpy😉 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Paweł struktura pełni niejedną funkcję. W artykule Osuchowski skupia się na funkcji szybkościowej i tu powinna być robiona na całej szerokości ślizgu (praktycznie). Funkcja dystrybucji smaru - może być tak jak koleś ma maszynę. Z naszego punktu widzenia tak jej typ jak i rodzaj nie ma znaczenie chyba, że idziesz na zawody. Pozdro U mnie różnica serwisu w cenie to 35 do 50 € w tym sezonie i serwis jest zawsze pełny czyli wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, AdrianW napisał: Dzięki. No ale chyba nie mniej nachylony niż na Bałtowie? A czy jest sens gdziekolwiek w Polsce jechać w weekend w czasie ferii? W tygodniu muszę zarabiać 💶 na wyjazd w Alpy😉 Pozdrawiam Adrian , nie zaprzątaj sobie głowy tu różnić nie ma -dostajesz to co jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 48 minut temu, AdrianW napisał: Dzięki. Jak początek stromszy to jest nadzieja 😉 Jak się na początku nie rozpędzisz, to potem nie nabierzesz prędkości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 31 minut temu, Mitek napisał: Cześć Kamieńsk jest mniej więcej dwa razy dłuższy od Bałtowa. Kamieńsk to bardzo mało nachylony stok a bliżej dołu płaski dosłownie. Jeżdżenie weekend nie ma sensu, Pozdro Nie znasz się. 80% ludzi kończyło jazdę na orczyku wcześniej, żeby tylko nie zjeżdżać z samej góry, bo początek stoku ma czerwonawe zabarwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 18 minut temu, PaVic napisał: Adrian , nie zaprzątaj sobie głowy tu różnić nie ma -dostajesz to co jest . U nas ceny podobne: Serwis BASIC - 150 PLN planowanie nart (wyrównanie ślizgu) ostrzenie bocznych krawędzi nart (za pomocą dysków ceramicznych) podcięcie krawędzi nart od spodu (za pomocą dysków ceramicznych) naniesienie struktury na ślizg (struktura podstawowa) smarowanie nart na gorącym wałku (podstawowy/uniwersalny smar) szczotkowanie + polerowanie Serwis PRO - 195 PLN zalewanie ubytków w ślizgu (do 3 punktów) planowanie nart (wyrównanie ślizgu) ostrzenie bocznych krawędzi nart (za pomocą dysków ceramicznych) podcięcie krawędzi nart od spodu (za pomocą dysków ceramicznych)** V-EDGE (precyzja i stałe lub zmienne kąty krawędzi, zarówno dla krawędzi dolnej, jak i bocznej) polerowanie krawędzi dyskiem diamentowym naniesienie struktury na ślizg (struktura sportowa/race) smarowanie nart na gorącym wałku (smar dostosowany do warunków/pogody) szczotkowanie + polerowanie ** podcięcie krawędzi nawet od 0,2° Serwis PRO PLUS - 270 PLN zalewanie ubytków ślizgu (do 3 punktów) planowanie nart (wyrównanie ślizgu) ostrzenie bocznych krawędzi nart (za pomocą dysków ceramicznych) podcięcie krawędzi nart od spodu (za pomocą dysków ceramicznych)** V-EDGE (precyzja i stałe lub zmienne kąty krawędzi zarówno dla krawędzi dolnej, jak i bocznej) polerowanie krawędzi dyskiem diamentowym naniesienie struktury na ślizg (struktura sportowa/race) smarowanie nart żelazkiem (smar dostosowany do warunków/pogody) szczotkowanie + polerowanie wygrzewanie nart Wax Future ** podcięcie krawędzi nawet od 0,2° Serwis RACE** - OD 350 zł ustalany indywidualnie klientem / zawodnikiem zawiera wszystkie usługi z pakietu PRO PLUS sportowe wykończenie sidewalla - specjalistyczne odsłonięcie krawędzi tworzenie tzw. ,,hanger-a" na bardzo zlodzone trasy wygrzewanie sportowe. Kilkukrotne nakładanie smarów żelazkiem, wygrzewanie na maszynie Wax Future ** serwis polecany głównie dla zawodników, osób startujących w zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Witajcie mam pytanie czy posiadacie jakieś namiary na fajną miejscówkę na końcówkę kwietnia wraz z weekendem majowym. Za wskazówki i pomoc dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, a_senior napisał: Mój 10-letni wnusio. Z okrzykami zachęty mamuśki. 🙂 https://photos.app.goo.gl/Xt7rNqRDDpgLLZQc7 @a_senior może wrzuć do tematu bo tutaj za dużo pierdół o byle czym i nikt nie zauważy a chłopak fajnie sobie radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 7 minut temu, nowy napisał: Witajcie mam pytanie czy posiadacie jakieś namiary na fajną miejscówkę na końcówkę kwietnia wraz z weekendem majowym. Za wskazówki i pomoc dziękuję Val Thorens Tignes Zermatt/Cervinia Hintertux Stubaier Gletscher Edytowane 4 godziny temu przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Jan napisał: Val Thorens Tignes Zermatt/Cervinia Hintertux Stubaier Gletscher też tak myślałem tylko jakieś lokum do kimania spradzone i nie jak za zboże 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 53 minuty temu, Mitek napisał: Cześć To są górki do jazdy na nartach. Im ktoś bardziej na taki9e górki narzeka tym gorzej się na nartach zna a jeździć nie ummie z pewnością. Pozdro Przecież wiesz, że na nartach się nie znam i do poprawnej jazdy na nich mi daleko. Nie narzekam na małe górki, dawno na nich nie byłem po prostu i miałem przerysowany i wyolbrzymiony ich obraz w głowie sprzed jakichś 10 lat. Teraz jedynie bardzo subiektywnie liczę siły na zamiary czy jest dla mnie sens jechać kawałek drogi w weekend, kupić karnet i czekać w kolejce do wyciągu pomijając scenariusz pustego stoku i braku kolejek. Wiadomo, że gdybym mieszkał <50km od takiego małego ośrodka, to punkt patrzenia i oceny go byłby zupełnie inny. Nieważne, jest jak jest. Trza odwiedzić GK i będę wiedział. Dzięki wszystkim za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 26 minut temu, Lexi napisał: U nas ceny podobne: Serwis BASIC - 150 PLN planowanie nart (wyrównanie ślizgu) ostrzenie bocznych krawędzi nart (za pomocą dysków ceramicznych) podcięcie krawędzi nart od spodu (za pomocą dysków ceramicznych) naniesienie struktury na ślizg (struktura podstawowa) smarowanie nart na gorącym wałku (podstawowy/uniwersalny smar) szczotkowanie + polerowanie Serwis PRO - 195 PLN zalewanie ubytków w ślizgu (do 3 punktów) planowanie nart (wyrównanie ślizgu) ostrzenie bocznych krawędzi nart (za pomocą dysków ceramicznych) podcięcie krawędzi nart od spodu (za pomocą dysków ceramicznych)** V-EDGE (precyzja i stałe lub zmienne kąty krawędzi, zarówno dla krawędzi dolnej, jak i bocznej) polerowanie krawędzi dyskiem diamentowym naniesienie struktury na ślizg (struktura sportowa/race) smarowanie nart na gorącym wałku (smar dostosowany do warunków/pogody) szczotkowanie + polerowanie ** podcięcie krawędzi nawet od 0,2° Serwis PRO PLUS - 270 PLN zalewanie ubytków ślizgu (do 3 punktów) planowanie nart (wyrównanie ślizgu) ostrzenie bocznych krawędzi nart (za pomocą dysków ceramicznych) podcięcie krawędzi nart od spodu (za pomocą dysków ceramicznych)** V-EDGE (precyzja i stałe lub zmienne kąty krawędzi zarówno dla krawędzi dolnej, jak i bocznej) polerowanie krawędzi dyskiem diamentowym naniesienie struktury na ślizg (struktura sportowa/race) smarowanie nart żelazkiem (smar dostosowany do warunków/pogody) szczotkowanie + polerowanie wygrzewanie nart Wax Future ** podcięcie krawędzi nawet od 0,2° Serwis RACE** - OD 350 zł ustalany indywidualnie klientem / zawodnikiem zawiera wszystkie usługi z pakietu PRO PLUS sportowe wykończenie sidewalla - specjalistyczne odsłonięcie krawędzi tworzenie tzw. ,,hanger-a" na bardzo zlodzone trasy wygrzewanie sportowe. Kilkukrotne nakładanie smarów żelazkiem, wygrzewanie na maszynie Wax Future ** serwis polecany głównie dla zawodników, osób startujących w zawodach Na bogato ale to dzisiejsza DUMA Europy 🤷♂️💪 Edytowane 4 godziny temu przez PaVic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, nowy napisał: też tak myślałem tylko jakieś lokum do kimania spradzone i nie jak za zboże 🙂 https://www.dresdnerhuette.at/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Zawsze można tak 🥳 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi