johnwick2 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 4 minutes ago, Jan said: palce nie mogą być trzymane, muszą się ruszać w fazie zapoczątkowania skrętu z dużego palca Wspaniała teza do Twojej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 8 godzin temu, johnwick2 napisał: A jak z trzymaniem palców? Największe narzekania na to są. To jest tak - dla moich potrzeb wystarczy. Rozumiem o co Ci chodzi. Dokręcając boa doświadczam dość równomiernego zacisku na stopie osiągając dla mnie optimum trzymania przodu. Więcej byłoby nie do zniesienia. Ale ja mam takie łapy że da się to osiągnąć. Absolutnie rozumiem że może być sytuacja gdy ktoś potrzebuje większej selektywności, większej precyzji i kontroli którą część stopy chce mocniej ścisnąć. Imho to nie sa buty dla zawodnika. Trzeba by w tym celu zrobić cztery boa a to już byłby absurd. Na te chwile mi się sprawdza a jak coś spier…. na stoku to jestem niemal pewny że to moja a nie butów wina 🙂 Ewentualnie tępe narty jak wczoraj. Zamiana stron była cudowną zmianą i level up 😂 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logos Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Paradoksalnie BOA daje przynajmniej u mnie powtarzalność własciwego dopasowania. Po prostu zakładam dokręcam BOA i czuję w jakim momencie jest tak jakbym chciał i jak ma byc. Kupiłem je / Nordica Speedmacine flex 100 / bo trzeba sobie ułatwiać zycie i podnosić komfort no icena była dobra. Na nartach zaczynałem 56 lat temu w kandaharach i skórzanych butach, potem były pekające Kasprowy i inne polskie wynalazki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 🍿🥤 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cze Wystarczy oglądnąć film z NTN i nie ma się co tu niechęcią kierować do obu Panów, bo dość rzeczowo opowiadają o różnicach i przydatności tego rozwiązania (mimo iż są w niekomfortowej sytuacji jako sprzedawcy obu rozwiązań), a i pojęcie o jeździe na nartach mają. W wypożyczalniach powinny na stałe zagościć, dość dobre dopasowanie i wystarczające dla każdego nowicjusza. Nawet w przypadku uszkodzenia, wymiana na nowy będzie bezproblemowa. Obserwując stoki, do dobre rozwiązanie dla zdecydowanej większości amatorów. Ma ono + jak i -. Film wrzucony przez JohnWick obrazuje, kto to rozwiązanie powinien sobie odpuścić, ale kąty uzyskuje niewielka ilość narciarzy. Zagości się to rozwiązanie na stałe na stokach, czy nam się to podoba, czy też nie. Klamry tak czy siak zostaną, ale myślę że zdecydowana większość wybierze (już wybiera) to rozwiązanie, pewnie ze szkodą dla bootfiterów, bo ich dodatkowa praca będzie znacznie ograniczona. Trzymanie będzie wystarczające na potrzeby amatorskiej jazdy. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, logos napisał: pekające Kasprowy Bo Kasprowy były dla cieniasów ..dla twarrdzieli były Tatry - jak z żeliwa .. flex pewnie z 200.. 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 31 minut temu Udostępnij Napisano 31 minut temu 18 godzin temu, jurek_h napisał: Lubię trochę prowokować 😉 1.Brak powtarzalności może być zaleta a nie wadą. Czasami potrzebujemy buty spiąc różnie. Właściwie w każdym dniu najpierw lekko a w trakcie rozgrzewania stopy co raz mocniej. Klamry dają zbyt dużą różnicę na ząbkach a przestawianie mikroregulacji est bardziej kłopotliwe niż kliknięcie BOA. 2. Uszkodzenie oznacza, że nie mam każdego buta. Z BOA czy bez. 3.Pochylenia cholewki nie zrozumiałem. Nie widzę różnicy. 4. Po awaryjnym wypięciu BOA niczego na stoku nie szukamy. Wszystko jest w jednym kawałku. Wkładamy pokrętło na swoje miejsce, KLIK i jedziemy dalej. 5. Ponownie nie widzę różnicy. p.s. cały czas jeżdżę w czteroklamrowych butach. Bo to nie jest zły pomysł ogólnie i przyjmie się bez względu na opinię z forum:) Minie nie podeszło .. miałem Atomik Hawx jakoś tak z botkiem mimic (który i tak nie umywa się do zipfita) Ktoś tu rzucił pomysłem żeby botki były z boa... i to jest dobry kierunek Jakieś 12 lat temu Black Diamond wypuścił buty telemarkowe model Custom, najwyższe buty ewer , prawie pod kolano miałem, używałem, botek wewnętrzny z rewelacyjnym boa, niestety zimny. Czy ja już mówiłem że mówię gdy wiem 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi