Jump to content

Podręczny zestaw do SERWISOWANIA nart

Marcos73
 Share

Recommended Posts

31 minut temu, Hilly_billy napisał:

Dobry wątek, pochwale się moim warsztatem, który ewaluował przez ostatnie kilka lat. Podstawa to dobry stół i imadła. Ten który mam jest ok i szkoda mi się go pozbywać, mimo że pewnie lepiej sprawdziłby się mój stół do dłubania w drewnie. Do tego żelazko, kilka smarów, 3 pilniki, kątownik, pazur, diamenty i reszta dupereli typu oddtłuszczacz, taśmy maskujące, itp. Najnowszy dodatek to szczotki zakładane na wiertarkę do wykończenia po smarowaniu. Bardzo ułatwiają robotę.

Zdjecia jeszcze ze starymi Racetigerami przed tym jak ktoś je przytulił bez konsultacji ze mną.

Mamy w rodzinie 5 par nart. Serwisuje je 2 razy w sezonie nie licząc szybkich przeciągnięć krawędzi. Koszt sprzętu do tuningu jest w okolicach dwóch serwisów w warsztacie. Kiedyś oddawałem, ale już nie oddaje. Lubię to robić i nie trzeba zawozić, tłumaczyć, czekać, przywozić…

IMG_1003.jpeg

IMG_1004.jpeg

IMG_1005.jpeg

IMG_1007.jpeg

IMG_1008.jpeg

IMG_1002.jpeg

Grubo, kto parkuje na zewnątrz? Ty czy Żona 😉

pozdro

ps. Moja jama tez tak kiedyś będzie wyglądać....kiedyś 🙂

• Like 1
  • Haha 1

20 minutes ago, Marcos73 said:

Grubo, kto parkuje na zewnątrz? Ty czy Żona 😉

pozdro

ps. Moja jama tez tak kiedyś będzie wyglądać....kiedyś 🙂

Tam jest trochę miejsca i na upartego to i 4 samochody by się zmieściły. Dlatego cześć zaadoptowałem na warsztat, który zawsze chciałem mieć. No i teraz serwis to relax. Fajnie tak sobie podłubać w plastiku i metalu od czasu do czasu.

56 minut temu, Hilly_billy napisał:

Dobry wątek, pochwale się moim warsztatem, który ewaluował przez ostatnie kilka lat. Podstawa to dobry stół i imadła. Ten który mam jest ok i szkoda mi się go pozbywać, mimo że pewnie lepiej sprawdziłby się mój stół do dłubania w drewnie. Do tego żelazko, kilka smarów, 3 pilniki, kątownik, pazur, diamenty i reszta dupereli typu oddtłuszczacz, taśmy maskujące, itp. Najnowszy dodatek to szczotki zakładane na wiertarkę do wykończenia po smarowaniu. Bardzo ułatwiają robotę.

Zdjecia jeszcze ze starymi Racetigerami przed tym jak ktoś je przytulił bez konsultacji ze mną.

Mamy w rodzinie 5 par nart. Serwisuje je 2 razy w sezonie nie licząc szybkich przeciągnięć krawędzi. Koszt sprzętu do tuningu jest w okolicach dwóch serwisów w warsztacie. Kiedyś oddawałem, ale już nie oddaje. Lubię to robić i nie trzeba zawozić, tłumaczyć, czekać, przywozić…

IMG_1003.jpeg

IMG_1004.jpeg

IMG_1005.jpeg

IMG_1007.jpeg

IMG_1008.jpeg

IMG_1002.jpeg

Mieszkasz w stanach?... 

• 1 month later...