Chertan Napisano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 A tu jeszcze @tomkly zażywa kąpieli śnieżnych, gorąco się chłopakowi zrobiło od skakania w świeżym 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 2 minuty temu, Jan napisał: bo jedziesz na tyłach i ledwo stoisz na nartach nie może stać na nartach bo zapieprza, a narty go gonią, więc widzę tu sprzeczność oczekiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) Jechałem lewym skrajem śladem po ratraku zaraz po otwarciu wyciągu w gęstej mgle. W pewnym momencie okazało się, że wybrałem zbyt mocno lewy hals i wpadłem w na oko pół metrową zaspę. Zaliczyłem spektakularny pierdolot z rotacją czołową, wpadając w śnieg tak, że mnie w całości przykryło. A dranie zamiast mnie z zaspy wyciągnąć to łacha ze mnie ciągnęli. 😡 Widać na zdjęciu, że jakieś dobre 5 metrów tej zaspy przeorałem zanim mnie przykryło. Na serio, to bezpiecznie na pewno tam nie było. Edytowane 16 Marca 2023 przez tomkly 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) 55 minut temu, Jan napisał: bo jedziesz na tyłach i ledwo stoisz na nartach Tak musiało być 🤣 na pewno masz rację , na całe szczęście miałem kije. Edytowane 16 Marca 2023 przez Mikoski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 29 minut temu, Mikoski napisał: na całe szczęście miałem kije. na takim płaskim boisku kije są zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 @Mikoski - chyba wyzwanie zostało rzucone przez @Jan 😉 pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) 13 minut temu, Jan napisał: na takim płaskim boisku kije są zbędne Ten kto podobno wychował się na Golgocie i Bienkuli bluźni niezależnie od stoku , biomechanika się to nazywa, ruch ręki powoduje łańcuch i kolejny ruch. Gibon nie wie co to bo majta dłońmi na wysokości kolan Edytowane 16 Marca 2023 przez Mikoski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) 57 minut temu, Jan napisał: na takim płaskim boisku kije są zbędne Pojadę bez kijów po wszystkim i będę się poruszał i wyglądał jak ciul ☹️ Edytowane 16 Marca 2023 przez Mikoski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 6 minut temu, Marcos73 napisał: @Mikoski - chyba wyzwanie zostało rzucone przez @Jan 😉 pozdro Wyzwanie narciarskie? 😀 Stawiam dolary przeciwko orzechom na Mikoskiego. Stawka dowolna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Pożartowaliśmy sobie jak to na SF no i fajnie 😉 teraz idę pakować sprzęty na jutro bo pojadę chyba prosto z pracy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 1 godzinę temu, Chertan napisał: nie może stać na nartach bo zapieprza, a narty go gonią, więc widzę tu sprzeczność oczekiwań. Jak na tyłach to on goni narty, takie ma szybkie, nie on jeden, ważne aby dogonił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 1 godzinę temu, tomkly napisał: Jechałem lewym skrajem śladem po ratraku zaraz po otwarciu wyciągu w gęstej mgle. W pewnym momencie okazało się, że wybrałem zbyt mocno lewy hals i wpadłem w na oko pół metrową zaspę. Zaliczyłem spektakularny pierdolot z rotacją czołową, wpadając w śnieg tak, że mnie w całości przykryło. A dranie zamiast mnie z zaspy wyciągnąć to łacha ze mnie ciągnęli. 😡 Widać na zdjęciu, że jakieś dobre 5 metrów tej zaspy przeorałem zanim mnie przykryło. Na serio, to bezpiecznie na pewno tam nie było. Ważne aby przewracając się utrzymać głowę ponad śniegiem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 13 minut temu, star napisał: Jak na tyłach to on goni narty, takie ma szybkie, nie on jeden, ważne aby dogonił.. Tylko jeden twierdzi, że siedzi na tyłach. Z autopsji mam raczej inne wrażenie, więc podtrzymuję, że to narty gonią Damiana. Bez nart też by pojechał, grunt żeby kije były, bo już wiemy jak by wyglądał bez. Chociaż ciul na Śląsku to nie obraza. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) 23 minuty temu, Chertan napisał: Tylko jeden twierdzi, że siedzi na tyłach. Z autopsji mam raczej inne wrażenie, więc podtrzymuję, że to narty gonią Damiana. Bez nart też by pojechał, grunt żeby kije były, bo już wiemy jak by wyglądał bez. Chociaż ciul na Śląsku to nie obraza. Nie jeździ na tyłach, ma dobry balans przód-tył --> całkowicie adekwatny do stosowanej techniki, powiedzmy hybrydowej. Edytowane 16 Marca 2023 przez tomkly 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 17 Marca 2023 Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Przy okazji - czy ktoś z Was chciałby pojechać w środę 22.03. rano przykładowo do Saalbach-Hinterglemm? Zwolniło mi się okienko zawodowe. Powrót w niedzielę 26.03. po nartach. Z Saalbach do Bielska jest jakieś 7,5h jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Fajny wątek odkopię go nieco, bo na wypominki mi się zebrało, a też z Jarem zaczynałem w Soelden... sstare czasy;-) https://www.skionline.pl/forum/topic/25049-solden-mon-amour/#comment-285315 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi