Skocz do zawartości

Pięcistawy

star

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, MarioJ napisał:

I co palancie z pętlą na szyi ?

Bez sieci to ty ani kroku nie umiesz zrobić.

A ty tak sobie nad brzegiem jeziora siedziałeś i sobie sam wymyśliłeś tę drogę. Brawo omnibusie za rozkminkę. Dziewiczy teren i pierwsze autorskie przejście. Oby tak dalej twoja kariera wspinaczkowa się rozwijała na poziomie I-. PS. Jakbyś mnie znał, to byś wiedział, że jestem raczej mistrzem zapachu, nie cyborgiem z idealnym przygotowaniem. U ciebie to partyzantka? Na taternickie przejście to raczej wariant zejścia niż podejścia.

Edytowane przez star

9 godzin temu, MarioJ napisał:

Dobrze. 
Po drodze Mylna. 

Cześć

Ale przyznasz, że zawiłe trochę ta pętelka. Jaką drogą na Kościelec bo rozumiem, że od strony Czarnego Stawu.

Swoją drogą interpretacja działalności taternickiej przez TPN... ciekawa.

Pozdro

• Haha 1

8 minut temu, brachol napisał:

Pytałem poważnie, są różne apki, które na podstawie zdjęcia wskazują co widzisz. 

Ja trochę testowałem Gemini Pro i tym razem się zafiksował, że to Tatry Bielskie, bo rozkminił, że Kroh był w Bukowinie i pewno na tamtą stronę widok z Głodówki. A wrzuć proszę do takiej apki i spytaj skąd zdjęcie robione, da się?

41 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Ale przyznasz, że zawiłe trochę ta pętelka. Jaką drogą na Kościelec bo rozumiem, że od strony Czarnego Stawu.

Swoją drogą interpretacja działalności taternickiej przez TPN... ciekawa.

Pozdro

Słuszna uwaga. Wiesz trawers Kościelców to już dwójka co najmniej w łatwiejszym wariancie. Tu widać

https://drytooling.pl/baza/topo/tatry/2152-gran-koscielcow

Ja jedynie Jordanką na Łomnicę w takich trudnościach się poruszałem ale to z przewodnikiem, jak nas dziewczyna po kursie taternickim zaciągnęła - nomen omen jak się kolega zatruł na Rysach to schodziła z dwoma plecakami na naszą stronę, bo jak mawia rosyjskie przysłowie - jeśli kobieta może nieść swój plecak to może nieść i twój:-) Ja bym nie dał rady w zejściu. Choć w Pieninach kiedyś nieśliśmy kobietom plecaki schodząc jakimś żlebem i jak żuczek jak się przewróciłem to dużo było śmiechu i ciężko wstać.

Edytowane przez star