Jasiek. Napisano 7 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 18 minut temu, Jan napisał: a co konkretnie masz na myśli ? W Alpach na tle młodych Anglików, Niemców czy Holendrów zachowują się bardzo kulturalnie fakt że z daleka słychać kurrrrwwaaa a to raczej folklor a nie chamstwo Dzięki za poprawę ortografii 😉 PS. Nie chcę ciągnąć tego wątku no ma samą myśl mnie mdli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego (edytowane) Ostatnie tygodnie na Chopku to ludziowa katastrofa 🤦 przyjechało towarzystwo które powinno znaleźć się na Białym Krzyżu lub innej górce ale postanowili uczyć się właśnie tu 🤷 a raczej cierpliwie stać w kolejkach do kolejki! A wszystkie niebieskie wyglądały tak albo gorzej Poza tym tle dni pochmurnych, mglistych to kolejny szok. Dopiero teraz wyszedł błękit za to zrobiło się ciepło i wiosennie. Góra trzyma ale od Rovnej Holi/ Lukovej i na południu miękko. Nareszcie jarne lyžovanie 👍💪 Zaczyna się sezon 🤩😁 Mamuśki pojadą sadzić kwiatki i inne marchewki a dzieci do szkoły! PS. ale teraz też dało się dobrze pojeździć ale... no właśnie zawsze jest to ale ☝️ PS. Jeszcze 2 tygodnie trzeba odczekać i wracamy 😁 Pozdrawiam Edytowane 28 Lutego przez Jasiek. 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego 2 godziny temu, Jasiek. napisał: wyszedł błękit za to zrobiło się ciepło i wiosennie. Góra trzyma ale od Rovnej Holi/ Lukovej i na południu miękko. naprawdę pięknie tam jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego (edytowane) "Tak blisko a tak alpejsko" to największa bzdura TMRu. Ta góra jest wredna i kapryśna. Chopokoska mgła jest już legendą. Wiatry wyłączają w godzinę 70% kolei a ja ją i tak lubię 🤣🤣🤣 masakra! PS. wreszcie w tym roku otwarli tunel za Žylinom. Budowali chyba z 4 lata ale przekopali 7,5km 👍 co skraca podróż o dobre 20-30min. Jeszcze obwodnica Ružomberoka i będzie kolejne 20-30 ☝️ Edytowane 2 Marca przez Jasiek. Literówka 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego Widzę że otworzyli go jeszcze w grudniu 2025, zaczynali prace w lutym 2014... dobrze że w końcu się udało. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Jak tam zagęszczenie ludności na Chopoku? Czy jest znośnie pt-sobota? Raz tylko byłem i nie wiem jakie realia są o tej porze sezonu. Poproszę o info. Edytowane 3 godziny temu przez CaperSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu W dniu 28.02.2026 o 21:07, Jasiek. napisał: Tak blisko a tak alpejsko" to największa bzdura TMRu Mi to hasło się bardzo podoba. Chopok jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi