jan koval Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Przeczytalem ten artykul - nawet w miare napisany - coz z tego, jezeli sie "wlos na glowie jezy".... w Roku 2021 takie rzeczy sa na [orzadku dziennym: nie-do-zrozumienia swietna jest tez propozycja Macron'a we Francji - to lekarzy trzeba karac, jezeli wystawiaja swiadectwa dziewidztwa - bo przeciez to lekarze sa winni ze barbarzynstwo wobec kobiec jest tak powszechne..... no nie wiem - bulwersujace Zrodlo: gazeta Wyborcza chyba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Przeczytalem ten artykul - nawet w miare napisany - coz z tego, jezeli sie "wlos na glowie jezy".... w Roku 2021 takie rzeczy sa na [orzadku dziennym: nie-do-zrozumienia swietna jest tez propozycja Macron'a we Francji - to lekarzy trzeba karac, jezeli wystawiaja swiadectwa dziewidztwa - bo przeciez to lekarze sa winni ze barbarzynstwo wobec kobiec jest tak powszechne..... no nie wiem - bulwersujace Zrodlo: gazeta Wyborcza chyba Cześć Nie podpiąłeś artykułu ale w ciemno można się podpisać pod Twoim oburzeniem. Znając życie to u zarania takich praktyk są jakieś religijne głupoty, które już dawno powinny odejść do niechlubnych pamiątek naszej ludzkiej historii. Pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 z jakiegos powodu copy/paste nei za bardzo dziala: tytul tego watku to tytul arykulu wiec latwo wy-ggogle'owac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... tomkly Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Przeczytalem ten artykul - nawet w miare napisany - coz z tego, jezeli sie "wlos na glowie jezy".... w Roku 2021 takie rzeczy sa na [orzadku dziennym: nie-do-zrozumienia swietna jest tez propozycja Macron'a we Francji - to lekarzy trzeba karac, jezeli wystawiaja swiadectwa dziewidztwa - bo przeciez to lekarze sa winni ze barbarzynstwo wobec kobiec jest tak powszechne..... no nie wiem - bulwersujace Zrodlo: gazeta Wyborcza chyba Niestety, przerażające to jest w jakim dziwnym i doprawdy dzikim świecie żyjemy. Niestety wszędzie tam gdzie do głosu dochodzi wszelki ekstremizm religijny skutki są podobne. Jak chodzi o propozycję Macrona to też uważam, że zabiera się od tego od d... strony, jak zresztą zazwyczaj. Niestety to jest jeden z najgłupszych w historii przywódców kraju nad Loarą, czego się tknie to sp...... Walka z tym procederem jest wielce trudna, wymaga przede wszystkim pracy organicznej u podstaw - na poziomie systemu edukacji, wsparcia rodziny, pomocy społecznej, coachów, etc. Penalizacja wystawiania zaświadczeń przez lekarzy nie jest leczeniem przyczyn tej choroby, tylko czymś w rodzaju tuszowania pudrem syfa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Proceder jako całość jest paskudny. Ale karanie za wystawienie zaświadczenia o stanie faktycznym uważam za absurd. Osobiście też boję się przyszłości, gdy lekarz będzie karany za odmowę wykonania niektórych zabiegów, typu usunięcie ciąży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Tak. To obsesja.... :-) To poprosze, ktora religia wymaga dziewictwa narzeczonej?Jeżeli katolik, prawosławny czy muzułmanin jest mordercą to winna jest religia? Którą z tych religii tego wymaga? Warto rozróżnić wpływy religii od wplywow tradycji plemiennych, narodowych czy działań osobniczych.... Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Zibi28 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta. Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi. Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka: Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała. Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu..... A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 A to teraz wreszcie zrozumiałem: i co jest dziewicą - jest, ma nawet certyfikat GS-u Spowiedź. Nie certyfikat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta. Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi. Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka: Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała. Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu..... A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym: Ja miałem tak w Dolni Morava. Przywiozła mi dwie moje narty, a ja głupi wstałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. No trzeba iść do spowiedzi. Nie ma przeproś. Potem pokuta. Może. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Barbarzyństwo wobec kobiet wciąż trwa. Test dziewictwa gwarantem czystości? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
jan koval Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 z jakiegos powodu copy/paste nei za bardzo dziala: tytul tego watku to tytul arykulu wiec latwo wy-ggogle'owac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkly Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Przeczytalem ten artykul - nawet w miare napisany - coz z tego, jezeli sie "wlos na glowie jezy".... w Roku 2021 takie rzeczy sa na [orzadku dziennym: nie-do-zrozumienia swietna jest tez propozycja Macron'a we Francji - to lekarzy trzeba karac, jezeli wystawiaja swiadectwa dziewidztwa - bo przeciez to lekarze sa winni ze barbarzynstwo wobec kobiec jest tak powszechne..... no nie wiem - bulwersujace Zrodlo: gazeta Wyborcza chyba Niestety, przerażające to jest w jakim dziwnym i doprawdy dzikim świecie żyjemy. Niestety wszędzie tam gdzie do głosu dochodzi wszelki ekstremizm religijny skutki są podobne. Jak chodzi o propozycję Macrona to też uważam, że zabiera się od tego od d... strony, jak zresztą zazwyczaj. Niestety to jest jeden z najgłupszych w historii przywódców kraju nad Loarą, czego się tknie to sp...... Walka z tym procederem jest wielce trudna, wymaga przede wszystkim pracy organicznej u podstaw - na poziomie systemu edukacji, wsparcia rodziny, pomocy społecznej, coachów, etc. Penalizacja wystawiania zaświadczeń przez lekarzy nie jest leczeniem przyczyn tej choroby, tylko czymś w rodzaju tuszowania pudrem syfa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Chertan Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Proceder jako całość jest paskudny. Ale karanie za wystawienie zaświadczenia o stanie faktycznym uważam za absurd. Osobiście też boję się przyszłości, gdy lekarz będzie karany za odmowę wykonania niektórych zabiegów, typu usunięcie ciąży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Tak. To obsesja.... :-) To poprosze, ktora religia wymaga dziewictwa narzeczonej?Jeżeli katolik, prawosławny czy muzułmanin jest mordercą to winna jest religia? Którą z tych religii tego wymaga? Warto rozróżnić wpływy religii od wplywow tradycji plemiennych, narodowych czy działań osobniczych.... Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Zibi28 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta. Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi. Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka: Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała. Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu..... A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 A to teraz wreszcie zrozumiałem: i co jest dziewicą - jest, ma nawet certyfikat GS-u Spowiedź. Nie certyfikat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta. Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi. Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka: Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała. Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu..... A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym: Ja miałem tak w Dolni Morava. Przywiozła mi dwie moje narty, a ja głupi wstałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. No trzeba iść do spowiedzi. Nie ma przeproś. Potem pokuta. Może. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Barbarzyństwo wobec kobiet wciąż trwa. Test dziewictwa gwarantem czystości?
Chertan Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Proceder jako całość jest paskudny. Ale karanie za wystawienie zaświadczenia o stanie faktycznym uważam za absurd. Osobiście też boję się przyszłości, gdy lekarz będzie karany za odmowę wykonania niektórych zabiegów, typu usunięcie ciąży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Tak. To obsesja.... :-) To poprosze, ktora religia wymaga dziewictwa narzeczonej?Jeżeli katolik, prawosławny czy muzułmanin jest mordercą to winna jest religia? Którą z tych religii tego wymaga? Warto rozróżnić wpływy religii od wplywow tradycji plemiennych, narodowych czy działań osobniczych.... Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Zibi28 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta. Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi. Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka: Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała. Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu..... A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 A to teraz wreszcie zrozumiałem: i co jest dziewicą - jest, ma nawet certyfikat GS-u Spowiedź. Nie certyfikat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta. Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi. Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka: Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała. Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu..... A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym: Ja miałem tak w Dolni Morava. Przywiozła mi dwie moje narty, a ja głupi wstałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. No trzeba iść do spowiedzi. Nie ma przeproś. Potem pokuta. Może. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Barbarzyństwo wobec kobiet wciąż trwa. Test dziewictwa gwarantem czystości?
Zibi28 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta. Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi. Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka: Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała. Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu..... A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 A to teraz wreszcie zrozumiałem: i co jest dziewicą - jest, ma nawet certyfikat GS-u Spowiedź. Nie certyfikat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta. Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi. Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka: Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała. Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu..... A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym: Ja miałem tak w Dolni Morava. Przywiozła mi dwie moje narty, a ja głupi wstałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. No trzeba iść do spowiedzi. Nie ma przeproś. Potem pokuta. Może. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing
star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 A to teraz wreszcie zrozumiałem: i co jest dziewicą - jest, ma nawet certyfikat GS-u Spowiedź. Nie certyfikat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta. Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi. Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka: Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała. Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu..... A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym: Ja miałem tak w Dolni Morava. Przywiozła mi dwie moje narty, a ja głupi wstałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome. Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. No trzeba iść do spowiedzi. Nie ma przeproś. Potem pokuta. Może. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0
star Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ale współżycie przed ślubem nie wyklucza ślubu. No trzeba iść do spowiedzi. Nie ma przeproś. Potem pokuta. Może. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts