Jump to content

Barbarzyństwo wobec kobiet wciąż trwa. Test dziewictwa gwarantem czystości?

jan koval
 Share

Recommended Posts

Przeczytalem ten artykul - nawet w miare napisany - coz z tego, jezeli sie "wlos na glowie jezy".... w Roku 2021 takie rzeczy sa na [orzadku dziennym: nie-do-zrozumienia 

swietna jest tez propozycja Macron'a we Francji - to lekarzy trzeba karac, jezeli wystawiaja  swiadectwa dziewidztwa - bo przeciez to lekarze sa winni  ze barbarzynstwo wobec kobiec  jest tak powszechne.....

no nie wiem - bulwersujace

Zrodlo: gazeta Wyborcza chyba

Przeczytalem ten artykul - nawet w miare napisany - coz z tego, jezeli sie "wlos na glowie jezy".... w Roku 2021 takie rzeczy sa na [orzadku dziennym: nie-do-zrozumienia 

swietna jest tez propozycja Macron'a we Francji - to lekarzy trzeba karac, jezeli wystawiaja  swiadectwa dziewidztwa - bo przeciez to lekarze sa winni  ze barbarzynstwo wobec kobiec  jest tak powszechne.....

Cześć

Nie podpiąłeś artykułu ale w ciemno można się podpisać pod Twoim oburzeniem. Znając życie to u zarania takich praktyk są jakieś religijne głupoty, które już dawno powinny odejść do niechlubnych pamiątek naszej ludzkiej historii.

Pozdrowienia

Niestety, przerażające to jest w jakim dziwnym i doprawdy dzikim świecie żyjemy. Niestety wszędzie tam gdzie do głosu dochodzi wszelki ekstremizm religijny skutki są podobne. Jak chodzi o propozycję Macrona to też uważam, że zabiera się od tego od d... strony, jak zresztą zazwyczaj. Niestety to jest jeden z najgłupszych w historii przywódców kraju nad Loarą, czego się tknie to sp...... Walka z tym procederem jest wielce trudna, wymaga przede wszystkim pracy organicznej u podstaw - na poziomie systemu edukacji, wsparcia rodziny, pomocy społecznej, coachów, etc. Penalizacja wystawiania zaświadczeń przez lekarzy nie jest leczeniem przyczyn tej choroby, tylko czymś w rodzaju tuszowania pudrem syfa.

Tak. To obsesja.... :-) To poprosze, ktora religia wymaga dziewictwa narzeczonej?Jeżeli katolik, prawosławny czy muzułmanin jest mordercą to winna jest religia? Którą z tych religii tego wymaga? Warto rozróżnić wpływy religii od wplywow tradycji plemiennych, narodowych czy działań osobniczych....

Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome.

Katolicyzm. Współżycie po ślubie. To proste i ogólnie wiadome.

Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta.

Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi.

Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka:;)

Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała.

Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu.....

A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym:;)  

Ale żeście odpłynęli, normalnie ciężko to się czyta.
Wyjdźcie na ulicę, chodzą fajne dziewczyny i mają rogale na buzi.
Szkoda że nie można było ich w tym roku na stoku spotyka:;)
Pamiętam historię ze Szrenicy. Zjeżdżając z jednej części wyciągu na drugi wpadłem zupełnie niechcący na dziewczynę. Obruszyła się trochę i coś tam do mnie mniej miłego powiedziała.
Wiecie jak to jest na nartach, odwróciła się i było jak w tym powiedzeniu, z tyłu.....
A z drugiej strony, robią na Szrenicy co roku kursy taneczne połączone z jazdą na nartach, wtedy jest dwa w jednym:;)

Ja miałem tak w Dolni Morava. Przywiozła mi dwie moje narty, a ja głupi wstałem.