Jump to content

Narty w pandemii

yoss
 Share

Recommended Posts

Cześć

gratulacje. Film fajny, chociaż wygląda jakbyś jechał w zwolnionym tempie :) Fajny płaszczyk, marzy mi się taki :)

Cześć
A gdzie to stało - przy orczyku? I gdzie można zobaczyć filmik? Takie łatwe płaskie ustawienia są najgorsze. Trzeba się wykazać i delikatnością w jeździe i wiedzą smarowniczą. Choć przy takim mrozie to chyba nie miałeś w tym segmencie specjalnych problemów. :) :)

Pozdrowienia

• Replies 465
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Info z radia RMF ok godz 15tej. Sens mniej więcej był taki:

Na otwartym stoku w rejonie Zawiercia pojawiła sie policja i skierowała wniosek do sądu o ukaranie właściciela.  (przypuszczam, że nie przyjął mandatu). Na stoku jeździło kilkanaście osób. Tyle.

Stok to Cisowa? 

Ciekaw jestem wyroku, myslę że sąd sie spręży z terminem sprawy.....

Cześć

Cześć
A gdzie to stało - przy orczyku? I gdzie można zobaczyć filmik? Takie łatwe płaskie ustawienia są najgorsze. Trzeba się wykazać i delikatnością w jeździe i wiedzą smarowniczą. Choć przy takim mrozie to chyba nie miałeś w tym segmencie specjalnych problemów. :) :)

Pozdrowienia

film jest powyżej zdjęć iski

Info z radia RMF ok godz 15tej. Sens mniej więcej był taki:

Na otwartym stoku w rejonie Zawiercia pojawiła sie policja i skierowała wniosek do sądu o ukaranie właściciela. (przypuszczam, że nie przyjął mandatu). Na stoku jeździło kilkanaście osób. Tyle.

Stok to Cisowa?
Ciekaw jestem wyroku, myslę że sąd sie spręży z terminem sprawy.....

Szkoda mi ich bo blisko i sensownie na 2-3h po pracy, a sezon 2019/2020 mieli do bani (pogoda, śnieg), a pewnie teraz dobitka. Wczoraj dzwoniłem z ciekawości. Otwarli to dla uczestnieków szkolenia otwartego (instruktor jest na stotku - można podjechać i zapytać... możliwa też jazda dowolna). Obowiązywały zapisy. Koszty takie jak do tej pory karnet. Na kamerce dziś sprawdzałem - jeździli ludzie jak zwykle. Dalej jeżdżą = cisowa.pl

Cześć

Cześć

Pozdrowienia

Sporo zmienia ujęcie z kamery...

Tez tak pomyslalem o predkosci i chcialem zapytac czy trasa byla plaska czy ujecie z daleka tyle zmienia?

Tez tak pomyslalem o predkosci i chcialem zapytac czy trasa byla plaska czy ujecie z daleka tyle zmienia?

Było mocno wykręcone,ale ujęcie z daleka sporo zmienia,nie było raczej tak wolno,jak wygląda...

• 1 month later...

Dziś wiosna na nartach. W nocy brak mrozu, więc miękko na stoku. Pisałem wcześniej, że kupując sezonówki nie dostałem kominów, dziś dostałem maila, że kominy czekają do odbioru - szacun dla osób zarządzających ośrodkiem. 

Na stoku jesteśmy przed otwarciem.

przed-otwarciem.jpg

Ludzi mało.

ma-o-ludzi.jpg

Stok przygotowany bardzo dobrze. 

stok-przygotowany-bardzo-dobrze.jpg

Dziś miękko więc zabawa przeniosła się do snowparku (bardzo, bardzo fajnie zrobiony). 

snowpark.jpg

Zabawy na hopkach.

zabawy-na-snowparku.jpg

zabawy-na-hopkach.jpg

Zabawy na hopkach cd. 

zabawy-na-hopkach-2.jpg

Ilość ludzi około 11:00.

kolejka-oko-o-11-00.jpg

U ich konkurencji pusto.

u-konkurencji-te-pusto-2.jpg

Widoczek z popołudniowego spaceru.

widoczki-ze-spaceru.jpg

Dziś krótka relacja z dziś i wczoraj ze Słotwin Arena. Wczoraj twardo i szybko, dziś miękko i dużo wolniej. 

Wczoraj było naprawdę widokowo.

stok-wczoraj.jpg

Wczoraj stok przygotowany perfekcyjnie - twardo.

sto-wylizany-wczoraj.jpg

Dziś brak mgły i nadal widokowo.

stok-dzi-widokowo.jpg

Stok przygotowany dobrze ale już miękko.

stok-dzi.jpg

Wieża widokowa.

wie-a.jpg

Jaworzyna widziana ze Słotwin.

Jaworzyna.jpg

Fajna trasa z hopkami i bandami ujeżdżana dziś do skutku.

fajna-trasa-z-hopkami-i-bandami.jpg

fajna-trasa-2.jpg

I kolejna nie fotografowana wcześniej trasa. 

kolejna-trasa.jpg

U mnie dalej Słotwiny Arena.

Rano bajecznie. 

IMG-20210225-080307.jpg

Stok przygotowany perfekcyjnie.

IMG-20210225-075839.jpg

IMG-20210225-080801.jpg

Pełna lampa.

IMG-20210225-094706.jpg

Główny stok wytrzymał do 10:00, Słotwinka była zmrożona do około 11:30. Później typowa wiosna na nartach. Dziś również kilka zderzeń na stoku z interwencją ratowników.