Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 i ch mu w d, skoro za moją kasę zatrudnia sobie pasożyt trenera Aby było jasne, nie wchodzę teraz w polityczne tematy, nie jestem pisiorem ani ko-wcem. Zwracam uwagę jedynie na błąd logiczno-myslowy, przestańcie pisać "za moją". Kasa, którą przytula władza w ramach szeroko rozumianych podatków, nie jest wasza tylko władzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 74 Dodano 3 l Ostatniej odpowiedzi 3 l Top użytkownicy w tym temacie 6 7 8 5 Popularne dni 17 Lis 30 16 Lis 25 15 Lis 11 18 Lis 9 Top użytkownicy w tym temacie Kuba99 6 odpowiedzi Iven 7 odpowiedzi hammerh34d 8 odpowiedzi star 5 odpowiedzi Popularne dni 17 Lis 2020 30 odpowiedzi 16 Lis 2020 25 odpowiedzi 15 Lis 2020 11 odpowiedzi 18 Lis 2020 9 odpowiedzi Popularne posty RobertK 17 Listopada 2020 Niestety programy socjalne zrobiły sieczkę z resztek mózgów części wyborców i dopóki wszystko nie pierd*lnie, to suweren się nie opamięta Na razie plują im w twarz, a ci twierdzą, że deszcz pada. Ko tomkly Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Zwracam uwagę jedynie na błąd logiczno-myslowy, przestańcie pisać "za moją". Kasa, którą przytula władza w ramach szeroko rozumianych podatków, nie jest wasza tylko władzy. ????? Byłbyś uprzejmy wyjaśnić tę intrygującą tezę? Zawsze mi się wydawało, że pieniądze publiczne są naszą wspólną własnością, jak zresztą wynika z aktów prawnych włącznie z Konstytucją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Ale to wiedzą ci, co mają RAM. Dla tych drugich (chciałoby się powiedzieć innych) to poza zasięgiem pojmowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 ????? Byłbyś uprzejmy wyjaśnić tę intrygującą tezę? Zawsze mi się wydawało, że pieniądze publiczne są naszą wspólną własnością, jak zresztą wynika z aktów prawnych włącznie z Konstytucją. Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Mogę głosować na tego, kto nie wydaje na bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 To już jednak inny temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Czy ja czytam to co czytam koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Już rozumiem, to była taka gorzka konstatacja, pesymistyczny ale jednocześnie realistyczny opis rzeczywistości. Faktycznie w pierwszej chwili intencji nie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cześć No to ja jednak jestem tępy albo naiwny albo jedno i drugie bo mimo wszystko wierzę, że właśnie poprzez wybory, działalność samorządową, protesty itd. mam na takie sprawy jakiś wpływ. Gdybym jak kolega Garbik uznał, że nie to rozumiem, że już ma zakupionego kałacha i da mi cynk gdzie można najtaniej dostać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomkly Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Zwracam uwagę jedynie na błąd logiczno-myslowy, przestańcie pisać "za moją". Kasa, którą przytula władza w ramach szeroko rozumianych podatków, nie jest wasza tylko władzy. ????? Byłbyś uprzejmy wyjaśnić tę intrygującą tezę? Zawsze mi się wydawało, że pieniądze publiczne są naszą wspólną własnością, jak zresztą wynika z aktów prawnych włącznie z Konstytucją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Ale to wiedzą ci, co mają RAM. Dla tych drugich (chciałoby się powiedzieć innych) to poza zasięgiem pojmowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 ????? Byłbyś uprzejmy wyjaśnić tę intrygującą tezę? Zawsze mi się wydawało, że pieniądze publiczne są naszą wspólną własnością, jak zresztą wynika z aktów prawnych włącznie z Konstytucją. Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Mogę głosować na tego, kto nie wydaje na bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 To już jednak inny temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Czy ja czytam to co czytam koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Już rozumiem, to była taka gorzka konstatacja, pesymistyczny ale jednocześnie realistyczny opis rzeczywistości. Faktycznie w pierwszej chwili intencji nie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cześć No to ja jednak jestem tępy albo naiwny albo jedno i drugie bo mimo wszystko wierzę, że właśnie poprzez wybory, działalność samorządową, protesty itd. mam na takie sprawy jakiś wpływ. Gdybym jak kolega Garbik uznał, że nie to rozumiem, że już ma zakupionego kałacha i da mi cynk gdzie można najtaniej dostać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
hammerh34d Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Ale to wiedzą ci, co mają RAM. Dla tych drugich (chciałoby się powiedzieć innych) to poza zasięgiem pojmowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 ????? Byłbyś uprzejmy wyjaśnić tę intrygującą tezę? Zawsze mi się wydawało, że pieniądze publiczne są naszą wspólną własnością, jak zresztą wynika z aktów prawnych włącznie z Konstytucją. Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Mogę głosować na tego, kto nie wydaje na bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 To już jednak inny temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Czy ja czytam to co czytam koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Już rozumiem, to była taka gorzka konstatacja, pesymistyczny ale jednocześnie realistyczny opis rzeczywistości. Faktycznie w pierwszej chwili intencji nie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cześć No to ja jednak jestem tępy albo naiwny albo jedno i drugie bo mimo wszystko wierzę, że właśnie poprzez wybory, działalność samorządową, protesty itd. mam na takie sprawy jakiś wpływ. Gdybym jak kolega Garbik uznał, że nie to rozumiem, że już ma zakupionego kałacha i da mi cynk gdzie można najtaniej dostać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 ????? Byłbyś uprzejmy wyjaśnić tę intrygującą tezę? Zawsze mi się wydawało, że pieniądze publiczne są naszą wspólną własnością, jak zresztą wynika z aktów prawnych włącznie z Konstytucją. Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Mogę głosować na tego, kto nie wydaje na bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 To już jednak inny temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Czy ja czytam to co czytam koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Już rozumiem, to była taka gorzka konstatacja, pesymistyczny ale jednocześnie realistyczny opis rzeczywistości. Faktycznie w pierwszej chwili intencji nie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cześć No to ja jednak jestem tępy albo naiwny albo jedno i drugie bo mimo wszystko wierzę, że właśnie poprzez wybory, działalność samorządową, protesty itd. mam na takie sprawy jakiś wpływ. Gdybym jak kolega Garbik uznał, że nie to rozumiem, że już ma zakupionego kałacha i da mi cynk gdzie można najtaniej dostać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Mogę głosować na tego, kto nie wydaje na bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 To już jednak inny temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Czy ja czytam to co czytam koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Już rozumiem, to była taka gorzka konstatacja, pesymistyczny ale jednocześnie realistyczny opis rzeczywistości. Faktycznie w pierwszej chwili intencji nie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cześć No to ja jednak jestem tępy albo naiwny albo jedno i drugie bo mimo wszystko wierzę, że właśnie poprzez wybory, działalność samorządową, protesty itd. mam na takie sprawy jakiś wpływ. Gdybym jak kolega Garbik uznał, że nie to rozumiem, że już ma zakupionego kałacha i da mi cynk gdzie można najtaniej dostać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
hammerh34d Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Mogę głosować na tego, kto nie wydaje na bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 To już jednak inny temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Czy ja czytam to co czytam koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Już rozumiem, to była taka gorzka konstatacja, pesymistyczny ale jednocześnie realistyczny opis rzeczywistości. Faktycznie w pierwszej chwili intencji nie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cześć No to ja jednak jestem tępy albo naiwny albo jedno i drugie bo mimo wszystko wierzę, że właśnie poprzez wybory, działalność samorządową, protesty itd. mam na takie sprawy jakiś wpływ. Gdybym jak kolega Garbik uznał, że nie to rozumiem, że już ma zakupionego kałacha i da mi cynk gdzie można najtaniej dostać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomkly Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Świetnie, zabrał z Twojej kieszeni i od kiedy zabrał nie są Twoje. Głosuj na kogo chcesz i tak Ci zabiorą, taki układ. Już rozumiem, to była taka gorzka konstatacja, pesymistyczny ale jednocześnie realistyczny opis rzeczywistości. Faktycznie w pierwszej chwili intencji nie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cześć No to ja jednak jestem tępy albo naiwny albo jedno i drugie bo mimo wszystko wierzę, że właśnie poprzez wybory, działalność samorządową, protesty itd. mam na takie sprawy jakiś wpływ. Gdybym jak kolega Garbik uznał, że nie to rozumiem, że już ma zakupionego kałacha i da mi cynk gdzie można najtaniej dostać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Ewentualnie inaczej, wyobraź sobie, iż prowadzisz knajpkę na stoku narciarskim...wpadam do Ciebie z kumplem każdego 10 miesiąca i oddajesz nam swoje 300 zł za ochronę...z chwilą gdy dajesz mi je w dłoń są moje, nie Twoje. Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cześć No to ja jednak jestem tępy albo naiwny albo jedno i drugie bo mimo wszystko wierzę, że właśnie poprzez wybory, działalność samorządową, protesty itd. mam na takie sprawy jakiś wpływ. Gdybym jak kolega Garbik uznał, że nie to rozumiem, że już ma zakupionego kałacha i da mi cynk gdzie można najtaniej dostać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Ta analogia z reketierami bardzo celna. Możemy co najwyżej wybrać sobie bandziora. Dobre! Pozdro Wiesiek Cześć No to ja jednak jestem tępy albo naiwny albo jedno i drugie bo mimo wszystko wierzę, że właśnie poprzez wybory, działalność samorządową, protesty itd. mam na takie sprawy jakiś wpływ. Gdybym jak kolega Garbik uznał, że nie to rozumiem, że już ma zakupionego kałacha i da mi cynk gdzie można najtaniej dostać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Przydałaby się demokracja bezpośrednia w Polsce jak u Helwetów. Można by chociaż w niektórych sprawach pominąć polityków stojących między społeczeństwem a ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Dokładnie. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy. Wszystko co ma zabiera z naszych kieszeni. Jeśli ktoś tego nie rozumie... To głosuje na tych na których głosuje Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ......Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Już w średniowieczu ludzie wiedzieli ,że królowi trzeba oddać pięć kur ,dwa worki zboża itd i od momentu załadowania na królewski transport , ten dobytek nie należał do nich. A co król z tym zrobił ..to jego i tylko jego sprawa. Moje dzieci i ja również uczyliśmy się o tym w szkole ...... Obecnie mamy podatki , które jesteśmy zobowiązani płacić . Rząd wybrany (w demokratycznych wyborach ) realizuje z tej kasy swój program wyborczy .... Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
hammerh34d Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Tomkly, co poradzić, że ludziom się wydaje? Skoro uważasz i podpierasz się nawet Konstytucją...spróbuj 1 grosz, 1 złotówkę czy też 10 zł zabrane Ci w podatku wydać na cokolwiek. Co roku to robię. 1% mojego podatku idzie tam, gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy myśleć jak poddani władzy króla w średniowieczu i się zamknąć. wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia, choć może takie podejście sprawia, że życie (szczególnie w naszym kraju) jest prostsze . ale tu nie ma nic do zrozumienia , to są suche fakty ...o których często zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda.
mig Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Mamy ograniczyć podatki jak rowniez inne daniny, i opłaty na tyle by rządowi starczyło na wojsko i politykę zagraniczną ew. drogi krajowe. Od reszty niech sie odżołądkuje. Ludzie i samorządy poradzą sobie znacznie lepiej. Niestety to niewykonalne. Nikt dobrowolnie sie nie ograniczy- Mitek szykuj kałacha, jak historia wskazuje to jedyny sposób. Tak było od zawsze -kto ma kasę ten ma władzę. A konkretniej -kto dysponuje kasą, choćby cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 wyrywanie tekstu z kontekstu całej wypowiedzi ...to też metoda Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. Może szykuje się na królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najlepiej jeżdżący Prezydent Andrzej Duda.
Iven Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Wybacz, ale nie umiałem się powstrzymać. Porównanie dzisiejszej polityki do średniowiecza i z tego co ja rozumiem z twojej wypowiedzi - sugestia, że powinno być tak jak w średniowieczu mnie trochę rozbawiło. a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Ziemowit1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 a co inaczej było przed 2015r? ps...o przepraszam , wtedy na wszystko nie było kasy :-)Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Zgodzę się ze stwierdzeniem, że wtedy z budżetem było słabo. Ale naprawdę chcesz powiedzieć, że teraz los się odmienił i kasa na rządowe plany budżetowe jest? Nie do końca. Wtedy przezorny minister finansów oszczędzał kasę (pomny wcześniejszego kryzysu) na trudne czasy, a ta ekipa roztrwoniła wszystkie oszczędności i jeszcze nas zadłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi