Maciej S Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 41 minut temu, grimson napisał: Warun fantastyczny, spadło dobre 30cm białego na wyratrakowane. Dziś test 90mm pod butem. Atomic Vantage z nikczemna długością 161cm, parametry 124.5 90 111 R16.5. Używam Vintage 86C w długości 172 cm. Sprawdza się w Francji na sypkich miękkich śniegach. Bardzo lekka. Ciekaw jestem Twoich wrażeń. Twoje chyba nieco krótkie, nie za miękkie? Zdarza mi się używać 150 cm ale to ma 100 mm pod butem, żadnego rockera i sztywność właściwą dla dorosłego faceta. Edytowane 5 godzin temu przez Maciej S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Maciej S napisał: Używam Vintage 86C w długości 172 cm. Sprawdza się w Francji na sypkich miękkich śniegach. Bardzo lekka. Ciekaw jestem Twoich wrażeń. Twoje chyba nieco krótkie, nie za miękkie? Zdarza mi się używać 150 cm ale to ma 100 mm pod butem, żadnego rockera i sztywność właściwą dla dorosłego faceta. Dlatego napisałem, że długość nikczemna. Bo we wszystkich 3 wypożyczalniach nart w najbliższej okolicy, tylko w jednej mieli jedną parę nart z czym więcej jak 80mm pod butem. Już na tę długość machnąłem ręką. Jak wrażenia? Po raz pierwszy miałem na nogach coś z szerokością większą jak 70mm. Wjeżdżając w miękki śnieg/puch/odsypy nic mnie nie wyrywało z butów, narta jechała sobie spokojnie. Trochę wolno przechodziła z krawędzi na krawędź, ale na dzisiejszą spokojną jazdę było ok. W paru miejscach były pola betonu, tu trzymanie krawędzi jak najbardziej ok. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Maciej S napisał: Używam Vintage 86C w długości 172 cm. Sprawdza się w Francji na sypkich miękkich śniegach. Bardzo lekka. Ciekaw jestem Twoich wrażeń. Twoje chyba nieco krótkie, nie za miękkie? Zdarza mi się używać 150 cm ale to ma 100 mm pod butem, żadnego rockera i sztywność właściwą dla dorosłego faceta. ach Macieju, przecież na drzwiach od stodoły też dobrze byś pojechał. Grizzly mają 89 pod butem a w pozycji POWER idą jak slalomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Uczciwie pojedzone na Czarnej Górze. Warun dla wybrednych koneserów. W nocy spadło 30cm białego, i nie było ratrakowane. Do tego cały czas sypie, spokojnie jest z 40cm. Warun: najlepiej na Efce, bo płasko. I tu największe kolejki do kanapy, powyżej 10 min stania. Trasa B to już mocne odsypy i muldy prawie na pół chłopa wysoko, kolejek do Luxa brak. Zaliczyłem jeden zjazd na nielegalu na trasie A. Tylko miejscami wystają krzaczory, jakby ratrak rozgarnął zmagazynowany śnieg, to śmiała mogą odpalać. Trasa D odsypy i muldy mniejsze jak na B. Trasa C (jej poczatek) na nielegalu, oraz na nielegalu łącznik C-B. Trasa C jeszcze wymaga dosniezenia, łącznik C-B warun bajeczny, śniegu w opór. Duzo dzis off piste, w tym zjazdy pod kanapą Żmija. Mialem ochotę na na nielegal na Procy, ale perspektywa podejścia z buta jakoś mnie negatywnie zmotywowała. W dzisiejszym kartoflisku wypożyczone Atomic z 90mm pod butem to bdb rozwiązanie, idzie ta narta w miękkiejak dzika świnia w kartofle. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dla @Jan dojazd do hotelu: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Teraz, grimson napisał: Dla @Jan dojazd do hotelu: Pięknie— a tam żarełko, sauna i masażyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Teraz, Jan napisał: Pięknie— a tam żarełko, sauna i masażyk Plus basen i SPA. Oraz bar nieźle wyposażony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Na drogach kataklizm, Google Maps pokazuje czerwień na Stronie Śląskie oraz na Białą Wodę. Auta nie mogą wyjechać z CG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, grimson napisał: Na drogach kataklizm, Google Maps pokazuje czerwień na Stronie Śląskie oraz na Białą Wodę. Auta nie mogą wyjechać z CG. Łańcuchy na koła albo nie wpuszczać na drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Maciej S napisał: Łańcuchy na koła albo nie wpuszczać na drogę. Koło południa kamper zaliczył row, zjeżdżając z CG w kierunku na Stronie Śląskie. Próbowali wyciągać Jeepem, ale nie dali rady. Generalnie opad białego i robi się dramat na drodze. Przykład: idę parkingiem przy hotelu, Berlingo nie może podjechać pod niewielkie wzniesienie. W aucie kobieta, przy furze stoi 4 facetów i coś tam radzą. Zaproponowałem panom od razu, żeby pchać Berlingo. I tak w pięciu chłopa auto poszło do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Nasz wynalazek do mocnego odśnieżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Wyścig zbrojeń. Ćwiczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi