Maciej S Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 41 minut temu, grimson napisał: Warun fantastyczny, spadło dobre 30cm białego na wyratrakowane. Dziś test 90mm pod butem. Atomic Vantage z nikczemna długością 161cm, parametry 124.5 90 111 R16.5. Używam Vintage 86C w długości 172 cm. Sprawdza się w Francji na sypkich miękkich śniegach. Bardzo lekka. Ciekaw jestem Twoich wrażeń. Twoje chyba nieco krótkie, nie za miękkie? Zdarza mi się używać 150 cm ale to ma 100 mm pod butem, żadnego rockera i sztywność właściwą dla dorosłego faceta. Edytowane 2 godziny temu przez Maciej S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 minuty temu Udostępnij Napisano 4 minuty temu 2 godziny temu, Maciej S napisał: Używam Vintage 86C w długości 172 cm. Sprawdza się w Francji na sypkich miękkich śniegach. Bardzo lekka. Ciekaw jestem Twoich wrażeń. Twoje chyba nieco krótkie, nie za miękkie? Zdarza mi się używać 150 cm ale to ma 100 mm pod butem, żadnego rockera i sztywność właściwą dla dorosłego faceta. Dlatego napisałem, że długość nikczemna. Bo we wszystkich 3 wypożyczalniach nart w najbliższej okolicy, tylko w jednej mieli jedną parę nart z czym więcej jak 80mm pod butem. Już na tę długość machnąłem ręką. Jak wrażenia? Po raz pierwszy miałem na nogach coś z szerokością większą jak 70mm. Wjeżdżając w miękki śnieg/puch/odsypy nic mnie nie wyrywało z butów, narta jechała sobie spokojnie. Trochę wolno przechodziła z krawędzi na krawędź, ale na dzisiejszą spokojną jazdę było ok. W paru miejscach były pola betonu, tu trzymanie krawędzi jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi