brachol Posted December 17, 2019 Share Posted December 17, 2019 Witam 1. Mężczyzna2. 44 lat3. 90 kg4. 184cm5. 10 lat6. 6-77. Salomon Xpro 908. Atomic Nomad Ti 167 wcześniej miałem Blizzardy 75 pod butem i na Nomadach jeździ mi lepiej ale moim zdaniem są za krótkie jak jadę szybciej dzioby zaczynają drgać.9. Raczej narty all mountain przynajmniej na razie chciałbym takie bardziej wszechstronne promień dłuższy chociaż na stromym staram się jechać śmigiem. Chodzę teraz na szkolenie na Malcie w Poznaniu i mam nadzieję, że umiejętności się podniosą 10. Trasy czerwone chociaż zaglądam też na czarne, ale tu brakuje jeszcze umiejętności na sensowne zjazdy. Poza trasą raczej nie jeżdżę spędzam na stoku cały dzień od sztruksu po muldy 11. Lubię prędkość ale bez przesady raczej interesuje mnie kontrola w skręcie, ale póki co zaawansowany turysta sportowcem już raczej nie zostanę 12. Kondycja w miarę ok 2x 1 tydzień w Alpach i do tego kilka dni w Polsce (zazwyczaj po jednym dniu)13. ok. 1500 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted December 17, 2019 Share Posted December 17, 2019 8. Atomic Nomad Ti 167 wcześniej miałem Blizzardy 75 pod butem i na Nomadach jeździ mi lepiej ale moim zdaniem są za krótkie jak jadę szybciej dzioby zaczynają drgać. 9. Raczej narty all mountain przynajmniej na razie chciałbym takie bardziej wszechstronne promień dłuższy chociaż na stromym staram się jechać śmigiem. Chodzę teraz na szkolenie na Malcie w Poznaniu i mam nadzieję, że umiejętności się podniosą To po co gdybać, próbować. Na Malcie masz Salomon Tornado Xwing 180cm. Przy podobnym wzroście dobrze mi się tam na nich jeździ. Oczywiście szczotki zachowują się inaczej niż śnieg ale jakiś obraz będziesz miał. Coś trochę krótszego też tam się znajdzie ale to co akurat ja trafiałem to były strasznie miękkie paździerze. W sensie nie polecam kupowania od razu takich nart ale pojeżdżenie na nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted December 18, 2019 Author Share Posted December 18, 2019 To po co gdybać, próbować. Na Malcie masz Salomon Tornado Xwing 180cm. Przy podobnym wzroście dobrze mi się tam na nich jeździ. Oczywiście szczotki zachowują się inaczej niż śnieg ale jakiś obraz będziesz miał. Coś trochę krótszego też tam się znajdzie ale to co akurat ja trafiałem to były strasznie miękkie paździerze. W sensie nie polecam kupowania od razu takich nart ale pojeżdżenie na nich. ok zobaczę jak się jeździ na nartach 180 cm chociaż mam obawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted December 26, 2019 Author Share Posted December 26, 2019 OK Czyli długość mniej więcej znam teraz jeszcze model narty. Pozostać przy Atomicach czyli kupić Vantage czy jakies inne np Salomony XDR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Bacek Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 To coś, mniej więcej jak moje Head Magnum. 177cm, 72mm pod butem i promień 14. W promień pewne bardziej Head Rally się wpisuje. W sumie to chciałem Rally, wszystko co czerwone jest ładne, no i w dodatku szybsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted December 27, 2019 Author Share Posted December 27, 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 1 month later... brachol Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 3, 2020 Author Share Posted February 3, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
brachol Posted December 18, 2019 Author Share Posted December 18, 2019 To po co gdybać, próbować. Na Malcie masz Salomon Tornado Xwing 180cm. Przy podobnym wzroście dobrze mi się tam na nich jeździ. Oczywiście szczotki zachowują się inaczej niż śnieg ale jakiś obraz będziesz miał. Coś trochę krótszego też tam się znajdzie ale to co akurat ja trafiałem to były strasznie miękkie paździerze. W sensie nie polecam kupowania od razu takich nart ale pojeżdżenie na nich. ok zobaczę jak się jeździ na nartach 180 cm chociaż mam obawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted December 26, 2019 Author Share Posted December 26, 2019 OK Czyli długość mniej więcej znam teraz jeszcze model narty. Pozostać przy Atomicach czyli kupić Vantage czy jakies inne np Salomony XDR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Bacek Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 To coś, mniej więcej jak moje Head Magnum. 177cm, 72mm pod butem i promień 14. W promień pewne bardziej Head Rally się wpisuje. W sumie to chciałem Rally, wszystko co czerwone jest ładne, no i w dodatku szybsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted December 27, 2019 Author Share Posted December 27, 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 1 month later... brachol Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 3, 2020 Author Share Posted February 3, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
brachol Posted December 26, 2019 Author Share Posted December 26, 2019 OK Czyli długość mniej więcej znam teraz jeszcze model narty. Pozostać przy Atomicach czyli kupić Vantage czy jakies inne np Salomony XDR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaem Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 To coś, mniej więcej jak moje Head Magnum. 177cm, 72mm pod butem i promień 14. W promień pewne bardziej Head Rally się wpisuje. W sumie to chciałem Rally, wszystko co czerwone jest ładne, no i w dodatku szybsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted December 27, 2019 Author Share Posted December 27, 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 1 month later... brachol Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 3, 2020 Author Share Posted February 3, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
nikon255 Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 1 month later... brachol Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 3, 2020 Author Share Posted February 3, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
brachol Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 3, 2020 Author Share Posted February 3, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
nikon255 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted February 3, 2020 Author Share Posted February 3, 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 3 weeks later... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
nikon255 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... yoss Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoss Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
Gabrik Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić?
brachol Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 6 months later... brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić?
JG77 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted September 6, 2020 Author Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing
RobertK Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0
Recommended Posts