Skocz do zawartości

FIFA World Cup 2026

Jan

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy jest jakieś zainteresowanie ale właśnie rozpoczęło się międzynarodowe kopanie piłki do bramki.

Mecz otwarcia słaby ale wczorajszy Kanady z Bośnią i Hercegowiną już emocjonujęcy,

Ktoś ma swojego faworyta ?

Ja stawiam na Brazylię

Cześć. Oglądam Francja - Senegal, w sumie to trzeci mecz który oglądam. Szwaby choć wbili kilka bramek to jednak bez polotu. Hiszpania mułowata, zmeczyło mnie oglądanie ich setek podań bez pomysłu. Podoba mi się Senegal jak na razie. Oby sił im starczyło bo zaczęli z Francuzami dość intensywnie i agresywnie. Widać, że chcą grać , nie kalkulują. No i najważniejsze - nie mają na głowach jakichś zjebanych kalafiorów itp. 

Staruszek ogląda i mówił że USA fajnie klepie.

Pozdro

Edytowane przez AdrianW

5 minut temu, AdrianW napisał:

Z 15. 

Oglądałeś choć jeden mecz?

Nie zawsze wynik bramkowy odzwierciedla poziom meczu. 

Akurat mecz Niemiec dobrze się oglądało, w przeciwieństwie do dzisiejszej Portugali, można było się zdrzemnąć w pierwszej połowie i grą przypominali naszą reprezentację.

4 minuty temu, Edwin napisał:

Akurat mecz Niemiec dobrze się oglądało, w przeciwieństwie do dzisiejszej Portugali, można było się zdrzemnąć w pierwszej połowie i grą przypominali naszą reprezentację.

Niestety nie zdążyłem na Portugalię, choć z tego co napisałeś to może w sumie lepiej🙂 Ale zaraz Anglia - Chorwacja. Messi chyba w formie... jednak w skrótach kilka razy posłał piłkę daleko w trybuny a to chyba nie w jego stylu. Już dokładnie tego meczu Niemców nie pamiętam. Ale jakoś nie zachwycili pomimo wyniku. 

Pozdro

11 minut temu, AdrianW napisał:

Niestety nie zdążyłem na Portugalię, choć z tego co napisałeś to może w sumie lepiej🙂 Ale zaraz Anglia - Chorwacja. Messi chyba w formie... jednak w skrótach kilka razy posłał piłkę daleko w trybuny a to chyba nie w jego stylu. Już dokładnie tego meczu Niemców nie pamiętam. Ale jakoś nie zachwycili pomimo wyniku. 

Pozdro

CR7 zagrał piach, więcej gwiazdorzenia i lansowania się niż efektywnej gry.

• Like 1

2 minuty temu, AdrianW napisał:

Pozdro

Strzelając 3 gole i samemu kreując sytuację,a nie czekając na piłkę jak Ronaldo ,to chyba tak😁

Nie jestem kibicem piłki na codzień, czasem oglądam już końcówki ligi mistrzów i piłka w TV może dla mnie nie istnieć,ale turnieje takie jak MŚ, lub ME ,a zwłaszcza MŚ to inny wymiar piłki dla mnie. Staram się oglądać dużo. 

W ostatnich ME oglądałem 52 mecze ,z bodajże 56,a w tej chwili z 21 do tej pory rozegranych na MŚ tylko 2 nie obejrzałem, oczywiście większość,to były retransmisje,bo jeszcze taki zjebany nie jestem, żeby noce zarywać. Mam dużo czasu,bo czekam na operację,bo uszkodzony rdzeń kręgowy i poważna operacja kręgosłupa za dwa tyg. To i oglądam...

Moim zdaniem na MŚ najciekawsze mecze,to właśnie te pierwsze i ostatnie w grupie.

• Like 1
  • Sad 1

3 minuty temu, Edwin napisał:

Strzelając 3 gole i samemu kreując sytuację,a nie czekając na piłkę jak Ronaldo ,to chyba tak😁

Nie jestem kibicem piłki na codzień, czasem oglądam już końcówki ligi mistrzów i piłka w TV może dla mnie nie istnieć,ale turnieje takie jak MŚ, lub ME ,a zwłaszcza MŚ to inny wymiar piłki dla mnie. Staram się oglądać dużo. 

W ostatnich ME oglądałem 52 mecze ,z bodajże 56,a w tej chwili z 21 do tej pory rozegranych na MŚ tylko 2 nie obejrzałem, oczywiście większość,to były retransmisje,bo jeszcze taki zjebany nie jestem, żeby noce zarywać. Mam dużo czasu,bo czekam na operację,bo uszkodzony rdzeń kręgowy i poważna operacja kręgosłupa za dwa tyg. To i oglądam...

Moim zdaniem na MŚ najciekawsze mecze,to właśnie te pierwsze i ostatnie w grupie.

Dużo zdrowia.

• Thanks 1

Godzinę temu, Mitek napisał:

Tak czytam, czytam i nie wierzę, że są tacy ludzie...

Cześć. Tu nie chodzi o szowinizm czy rasizm. Podstawowi gracze z drużyny Senegalu powierzchownie niczym się nie wyróżniali. Ale jako drużynę przyjemnie się ich oglądało. Widać było, że każdy daje z siebie 100%. Gdy Hiszpanie wychodzili na murawę to Yamal sprawdzał ręką czy mu loczki dobrze się ułożyły z tyłu głowy... Np Barcola z Francji czy Sane z Niemiec wyglądają dla mnie jak bezdomni choć to super grajki. Nie rozumiem jak goście zamożni  "na poziomie" mogą chodować łoniaki na brodzie? Może faktycznie taka moda teraz... i mam wrażenie, że właśnie wielu piłkarzy przyjechało na galę mody a granie w piłkę jest sprawą drugorzędną. A szczególnie mnie to raziło u naszych narodowych grajków.

Historia pokazała, że dużo gwiazd w jednym zespole to często mieszanka wybuchowa, przykład - PSG jak grał  Messi, Neymar i Mbappe a obecnie. I tak samo Real obecnie jak przyszedł do nich Mbappe .

Pozdro 

37 minut temu, Edwin napisał:

Miales wypadek?

Ch... z meczami, wazne zebys do zdrowia wrocil.

48 minut temu, Edwin napisał:

Co Ty gadasz??? To poważna sprawa...😕 Jak się trzymasz? 

Ja byłem za małolata piłkarzem całym sercem i nogami dopóki Zidane nie zakończył kariery a sam nie poszedłem do szkoły średniej... Obecnie już mało się interesuję. Oglądałem trochę Inter z Piotrkiem jak był na boisku. Skróty z Pietuszewskim też. Polska liga mnie zupełnie nie interesuje, podobnie jak reprezentacja(tu już cierpliwość się dawno skończyła). Choć przyznaję że ME w 2016 oglądałem z zapartym tchem.

Trzymam kciuki żeby operacja się udała!💪

Edytowane przez AdrianW
  • Thanks 1

2 minuty temu, Spiochu napisał:

Miales wypadek?

Ch... z meczami, wazne zebys do zdrowia wrocil.

Dzięki. Nie nie miałem wypadku. Oprócz tego że za łepka jak miałem 7 lat kolega mnie upuścił z garażu centralnie na dynię. Całe życie czułem kręgosłup szyjny, nawet jak przez lata trenowałem i nie zawracałem sobie głowy, kogo w tych czasach nie boli... Przez ostatnie lata jakieś mrowienia , drętwienia kończyn no i ostatnio mnie odcięło wstając z łóżka,jak by błędnik zwariował. Zmiany zwyrodnieniowe spowodowały uszkodzenie rdzenia.

• Sad 2

11 minut temu, Edwin napisał:

Dzięki. Nie nie miałem wypadku. Oprócz tego że za łepka jak miałem 7 lat kolega mnie upuścił z garażu centralnie na dynię. Całe życie czułem kręgosłup szyjny, nawet jak przez lata trenowałem i nie zawracałem sobie głowy, kogo w tych czasach nie boli... Przez ostatnie lata jakieś mrowienia , drętwienia kończyn no i ostatnio mnie odcięło wstając z łóżka,jak by błędnik zwariował. Zmiany zwyrodnieniowe spowodowały uszkodzenie rdzenia.

Trzymaj się, będziemy ściskać kciuki, żebyś jak najszybciej doszedł do pełni zdrowia.