jurek_h Napisano wczoraj o 22:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 22:00 (edytowane) Nie ma najlepszej muzyki do jazdy na nartach. Samo pojęcie szusowanie kojarzy mi się z szuraniem 🙂 Muzyczny Mikołów kojarzy mi się z nieodżałowanym , w połowie szczecińskim i absolutnie genialnym Pogodno . W mojej opinii to jedna z trzech najlepszych polskich rockowych grup wszech czasów obok Homo Twist i Klaus Mitfoch. Koncertowo dla mnie najlepsza. Byłem na co najmniej kilkunastu koncertach i każdy był inny. Niby te same utwory ale zawsze inaczej zagrane. Wielka , genialna improwizacja. Jacek był geniuszem. Szkoda, że nie napisze już dla nas swoich wspaniałych tekstów. Ktoś może się oburzyć niedocenieniem naszych popularnych ikon ale takie jest moje zdanie. Edytowane wczoraj o 22:08 przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Cześć Mnie ostatnio powalił ten teledysk: A ten pomysł też niezły: POzdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) Primus gra koncert w Warszawie. Bilety jeszcze są. https://sklep.ebilet.pl/afuu/1125899906843948 Ja mam już z Krisem kupione. Posłuchaj co tu Les Claypol wyczynia z Marcusem Millerem. Edytowane 11 godzin temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Angine de Poitrine to ciekawe zjawisko. Pomijam przebieranki. W sferze muzycznej są dość monotonni ale brzmieniowo bardzo ciekawi. Grają na niestosowanych w tego typu muzyce ćwierćtonach co odpowiada za specyficzne brzmienie. Gitarzysta zamontował pomiędzy progami dodatkowe progi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) Cześć Oba wytwory pokazał mi mój przyjaciel, który jest basistą. Wiesz, ja nie analizuje sztuki szczegółowo po prostu albo mi się coś podoba albo mniej albo w ogóle. Staram się nie analizować np.przekazu czy zaangażowania bo moim zdaniem nie taka jest funkcja sztuki. Bardzo cenię pomysłowość i oryginalność, dla mnie. Ty w tej materii jesteś poniekąd zawodowcem. POzdrowienia serdeczne Edytowane 9 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) Ale to właśnie różne "haki" muzyków powodują oryginalność i to czy ich muzyka do nas trafia. Może spodoba Ci się także Morphine. Tu także wiele rzeczy "stoi na głowie" Rockowy zespół nie ma gitary!!! Jej rify przejmuje saksofon a basista gra tylko na dwóch strunach. Nie mam pojęcia dlaczego nie byli w Polsce popularni bo w reszcie świata byli wielką gwiazdą. Edytowane 9 godzin temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Cześć Znam ale nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem, ale dzięki za przypomnienie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 8 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Oba wytwory pokazał mi mój przyjaciel, który jest basistą. Wiesz, ja nie analizuje sztuki szczegółowo po prostu albo mi się coś podoba albo mniej albo w ogóle. Staram się nie analizować np.przekazu czy zaangażowania bo moim zdaniem nie taka jest funkcja sztuki. Bardzo cenię pomysłowość i oryginalność, dla mnie. Ty w tej materii jesteś poniekąd zawodowcem. POzdrowienia serdeczne tu są dobre partie bassu, poza tym świetna muzyka na narty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi