jurek_h Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) Nie ma najlepszej muzyki do jazdy na nartach. Samo pojęcie szusowanie kojarzy mi się z szuraniem 🙂 Muzyczny Mikołów kojarzy mi się z nieodżałowanym , w połowie szczecińskim i absolutnie genialnym Pogodno . W mojej opinii to jedna z trzech najlepszych polskich rockowych grup wszech czasów obok Homo Twist i Klaus Mitfoch. Koncertowo dla mnie najlepsza. Byłem na co najmniej kilkunastu koncertach i każdy był inny. Niby te same utwory ale zawsze inaczej zagrane. Wielka , genialna improwizacja. Jacek był geniuszem. Szkoda, że nie napisze już dla nas swoich wspaniałych tekstów. Ktoś może się oburzyć niedocenieniem naszych popularnych ikon ale takie jest moje zdanie. Edytowane 18 godzin temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Cześć Mnie ostatnio powalił ten teledysk: A ten pomysł też niezły: POzdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) Primus gra koncert w Warszawie. Bilety jeszcze są. https://sklep.ebilet.pl/afuu/1125899906843948 Ja mam już z Krisem kupione. Posłuchaj co tu Les Claypol wyczynia z Marcusem Millerem. Edytowane 4 godziny temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Angine de Poitrine to ciekawe zjawisko. Pomijam przebieranki. W sferze muzycznej są dość monotonni ale brzmieniowo bardzo ciekawi. Grają na niestosowanych w tego typu muzyce ćwierćtonach co odpowiada za specyficzne brzmienie. Gitarzysta zamontował pomiędzy progami dodatkowe progi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Cześć Oba wytwory pokazał mi mój przyjaciel, który jest basistą. Wiesz, ja nie analizuje sztuki szczegółowo po prostu albo mi się coś podoba albo mniej albo w ogóle. Staram się nie analizować np.przekazu czy zaangażowania bo moim zdaniem nie taka jest funkcja sztuki. Bardzo cenię pomysłowość i oryginalność, dla mnie. Ty w tej materii jesteś poniekąd zawodowcem. POzdrowienia serdeczne Edytowane 3 godziny temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Ale to właśnie różne "haki" muzyków powodują oryginalność i to czy ich muzyka do nas trafia. Może spodoba Ci się także Morphine. Tu także wiele rzeczy "stoi na głowie" Rockowy zespół nie ma gitary!!! Jej rify przejmuje saksofon a basista gra tylko na dwóch strunach. Nie mam pojęcia dlaczego nie byli w Polsce popularni bo w reszcie świata byli wielką gwiazdą. Edytowane 2 godziny temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć Znam ale nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem, ale dzięki za przypomnienie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi