Skocz do zawartości

Realne koszta tygodniowego szkolenia narciarskiego we Włoszech na przykładzie Valmalenco

lubeckim

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, grimson napisał:

mieliśmy BB. była opcja dodania kolacji, natomiast finansowo to się nie spinało, w porównaniu do kolacji we włoskiej knajpie, 30m od hotelu.

To spoko że była taka opcja. Też nie lubię kolacji w hotelach - 3 posiłki naraz od 19-tej: najpierw się naczekasz głodny, a potem objesz niepotrzebnie 😁

• Like 2

45 minut temu, grimson napisał:

shoppingu z Coop przywiezione do PL w dwóch dużych siatkach, a więc makarony, przeciery pomirodowe, oliwa z oliwek, prezenty dla familii, różne płyny, w tym 0%.

total dobre 20kg.

to jeszcze sprzedacie na targu i urlop się zwróci 

• Haha 3

6 godzin temu, brachol napisał:

Cześć

Ja dokładnie nie liczyłem (nie robię takich zestawień), ale wyszło mi na pewno taniej niż Matiemu.

Są stałe składowe ceny mianowicie koszt szkolenia, noclegu i skipassów i to było chyba 3000 zł (może 3100), do tego dojazd 490 (trasa długa i po drodze kręta), na stoku prawie nic nie kupowałem, jakieś piwo (biorę jedzenie i herbatę w plecak, nie lubię podczas jazdy jeść za dużo), jedzenie kupowane w sklepie i pizza nie kosztowały więcej niż 300 zł, więc wydałem około 4000 zł, czyli cena podobna jak u Tadeo.

pozdro

To uczciwa cena, 6 dni i 7 noclegów?

pozdro

• Like 3

8 minut temu, Adam ..DUCH napisał:

Ten schemat żywieniowy podobał mi się tylko pierwszego dnia😁🫣. 2,5h kolacja to dramat😁

Też nie lubię takiego wyżywienia, tym bardziej, że wolę wyskoczyć gdzieś na miasto ma jedzenie, albo zrobić coś samemu w momencie jak jestem głodny. No, ale każdy sam wybiera co mu bardziej odpowiada.

pozdro

Edytowane przez brachol

22 hours ago, brachol said:

więc wydałem około 4000 zł,

Zapewniam, że gdyby zrobić bardzo dokładny spis transakcji to wyszło by pewnie trochę więcej 😉 Widzę to sam po sobie, jak co miesiąc uzupełniam exela. Zawsze wydaje się trochę więcej niż się planuje 😉 Tu jeszcze z tej gotówki poszły zakupy w Polsce na wyjazd, ubezpieczenie narciarskie. Niby nie dużo, ale tu 150, tam 150 i wychodzi. Oczywiście duża część z tej kwoty, to pewnie wynagrodzenie Christiano. Na szczęście jestem w o tyle dobrej sytuacji, że mogę patrzeć wyłącznie po jak najlepszym programie szkolenia, a nie żeby było tanio. 

Generalnie dość pusty temat i jak zawsze największy ból tyłka mają osoby najmniej zorientowane i najmniej zainteresowane, ale to przypadłość homo sapiens, jedynie nie wiem, czy regionalna, krajowa, czy jednak gatunkowa.

P.S. Jak doliczysz Mateusz zakup nart, to ten Gabrik Cię na totalną finansową minę wsadził, całe szczęście, że wiesz gdzie gościa szukać. A jak coś to pomogę, 400 metrów za znakiem w prawo (stacja MOL), 50 m w lewo, ostatnia prosta kolejne 500 m i go masz...

475581546_reguy.jpg.e499d0ad638bf411f80a9d3fcaa8734d.jpg

Edytowane przez Gabrik
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3

Jaram się tym zdjęciem jak Norweski Kościół po wizycie Varga Vikernesa 🙃

12 minutes ago, Gabrik said:

P.S. Jak doliczysz Mateusz zakup nart, to ten Gabrik Cię na totalną finansową minę wsadził,

To był moment: "shut up and take my money". Dowód na to, że mając 35 lat, do kryzysu wieku średniego już bliżej jak dalej 🙃 Skarżyć się nie będę 🙂

• Haha 3

W dniu 2.03.2026 o 06:55, Adam ..DUCH napisał:

5 os-260 PLN. Większa ilość do max 10 stawki negocjowane z managerem stacji. Logistycznie nie da się zrobić 60 min. Aby nauczyć się grać w piłkę nie potrzebujesz stadionu narodowego.😉

Adaś, wiem że logistycznie lekcja nie może trwać 60min, bo byłby bałagan godzinowy. Ale uczciwie napisać 50min zamiast godzina. Bo u Ciebie jest 50min, gdzie indziej 45min etc., wszyscy inni są jebani za takie zapisy - nierzetelne. Owszem jest w regulaminie zapis ile lekcja trwa, ale w cenniku dobrze rzetelnie klientów informować. Oczywiście, że jeździć da się nauczyć na małej górce, ale wiesz warto sprawdzić jak z orlika wyjdzie się na pełnowymiarowe boisko. To niewątpliwy + stacji o różnorodnych trasach, bardzo łatwo sprawdzić, czego się kursant nauczył. 

pozdro

• Thanks 1

48 minut temu, Marcos73 napisał:

Adaś, wiem że logistycznie lekcja nie może trwać 60min, bo byłby bałagan godzinowy. Ale uczciwie napisać 50min zamiast godzina. Bo u Ciebie jest 50min, gdzie indziej 45min etc., wszyscy inni są jebani za takie zapisy - nierzetelne. Owszem jest w regulaminie zapis ile lekcja trwa, ale w cenniku dobrze rzetelnie klientów informować. Oczywiście, że jeździć da się nauczyć na małej górce, ale wiesz warto sprawdzić jak z orlika wyjdzie się na pełnowymiarowe boisko. To niewątpliwy + stacji o różnorodnych trasach, bardzo łatwo sprawdzić, czego się kursant nauczył. 

pozdro

Jak z orlika wyjdzie się na pełnowymiarowe boisko to 1/2 zajęć jest siedzeniem w gondoli