mlesik Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Uparłem się i pojechałem w tym roku rodzinnie do VT w 3 doliny. Plusów ogromna ilość a minusów narciarskich praktycznie nie ma:) 🙂 Plusy: - narciarsko fantastyczne miejsce. Każdy ośrodek jest trochę inny i w każdym znalazłem ulubioną swoją trasę. Ponieważ byłem już drugi raz więc dobiłem jeżdżąc po 50 km dziennie że tak 60-70% tras mam już przynajmniej raz przejechane, - dużo śniegu, fantastyczna pogoda, widoki, Mont Blanc na horyzoncie, - duża przepustowość tras i wyciągów ale... - stoki bardzo dobrze przygotowane, bezpiecznie jak tylko coś spadnie słychać jak odpalają lawiny prewencyjnie, dużo tras freeridowych takich blisko stoków ale też takich na wycieczkę z przewodnikiem, - fantastyczni uśmiechnięci ludzie szczególnie w VT, ciężko jechać gondolą żeby sobie z kimś nie pogadać, wszyscy po prostu cieszą michę bo przyjechali w świetne miejsce do pojeżdżenia, - zjazd do ośrodka na nartach, nic nie musisz nosić jesteś od razu pod hotelem, - kupę rozrywek dodatkowych i nocnych ale człowiek jest tak zmęczony po całym dniu że nie chce się z nich korzystać, - bez problemowa logistyka, zakwaterowanie, serwis, - nie ruszasz auta przez czas pobytu, - czysto bo o to dbają ale... - nie ma bezkijkowców Minusy: - daleko 🙂 jechałem ze spaniem w Bazylei, z powrotem na raz, - drogo na stoku i knajpach, sklepy praktycznie jak u nas. Ogólnie drożej niż we Włoszech czy Austrii, - zostawiłem auto na parkingu i niestety dopiero w drodze powrotnej zorientowałem się że ktoś mnie zarysował. Parking nie pomógł znaleźć sprawcy, - trochę za bardzo imprezowo w nocy 🙂 - dużo ludzi w lutym a nie było jeszcze ferii francuskich więc robią się wąskie gardła i zmuldzone stoki na koniec dnia w miejscach tranzytowych, lepiej jechać w styczniu - czysto bo sprzątają ale czasem syf jest duży (dużo ludzi), w skiroomie smród był straszny tam gdzie mieszkałem, - apartamenty to z reguły małe klitki ale w końcu przyjeżdża się na narty. Zajebiste miejsce. Kilka fot i filmików poniżej nawet jak starszy człowiek jeździ. Można pokrytykować:D IMG_0356.MOV Edytowane 1 godzinę temu przez mlesik 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu No ładnie dosypało, to i jazda fajna :-). Opinia o 3V - 99% zgoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Nic dodać, nic ująć, zgoda we wszystkim. A jazda na filmiku spoko, mięciutko, klasycznie, jak starej daty francuski narciarz, jak to @Adam ..DUCH czasem mówi. Chwalić trza, a nie krytykować. Knajp unikaliśmy, popieprzyło ich z 15 euro za piwo, natomiast ludzie rzeczywiście bardzo fajni i cała obsługa po angielsku gada dobrze, dużo tam Brytyjczyków, to nie mają wyjścia, ale i nie robią z tego problemu. Ośrodek świetny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu jeszcze dodam że bardzo dużo snowboardzistów na stokach i narciarzy z nartami na freeride albo funride... ze swoimi nartami race sl i gs byłem jak z innej epoki :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 53 minuty temu Udostępnij Napisano 53 minuty temu 15 minut temu, mlesik napisał: jeszcze dodam że bardzo dużo snowboardzistów na stokach i narciarzy z nartami na freeride albo funride... ze swoimi nartami race sl i gs byłem jak z innej epoki :))) Po takim zdegradowanym stoku jeździć, któż to widział 😀 Super jazda. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 49 minut temu Udostępnij Napisano 49 minut temu Ale hasasz w tych muldach...😲👏 A w rzeczywistości są pewnie 2x większe niż na filmie.. Super, jak ktoś wrzuca filmy ze swojej jazdy💪 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 36 minut temu Udostępnij Napisano 36 minut temu Ale jakie to muldy, przecież to zrobiony stok ze świeżym śniegiem, nieco rozjechanym, mięciutki, tnie się jak masełko. Żaden zdegradowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 13 minut temu Udostępnij Napisano 13 minut temu (edytowane) 28 minut temu, Chertan napisał: Ale jakie to muldy, przecież to zrobiony stok ze świeżym śniegiem, nieco rozjechanym, mięciutki, tnie się jak masełko. Żaden zdegradowany. Kto potrafi ten tnie...😉 Patrząc w dół stoku to już dla mnie robi się hardkorowo. Sory za nazewnictwo - może powinienem napisać 'niewielkie odsypy'? Czy to też będzie nadużycie?🙂 Edytowane 7 minut temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 4 minuty temu Udostępnij Napisano 4 minuty temu (edytowane) 1 godzinę temu, mlesik napisał: Kilka fot i filmików poniżej nawet jak starszy człowiek jeździ. Można pokrytykować:D Z tym starszym człowiekiem to przywaliłeś jak dzik w sosnę. Co my, stare dziady, mamy o sobie powiedzieć. 😝 Jazda super, bez cienia zastrzeżeń --> dokładnie tak samo jak najbardziej lubię jeździć. Edytowane 4 minuty temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi