Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 8 godzin temu, Edwin napisał: To masz ch... dobrane buty i na siłę kupowałeś zbyt twarde,bo co tam, trzeba mieć max flex i nie patrzyłeś jaką masz stopę. Kompletnie tego nie rozumiem. Ja mam Head 160 RD nawet w katalogu nie ujęte, trochę lat temu kupione. I miałem możliwość nawet po przetestowaniu na stoku je zwrócić,to zostały ze mną. O ile pierwszy dzień był trudny, drugi bardziej,bo więcej stałem oglądając PŚ i palce bolały,to zostały ze mną. O zakładaniu i ściąganiu nie będę wspominał, ale dopinanie klamer na max to ja nie rozumiem,bo to niemożliwe w dobrze dopasowanych butach,u mnie prawie wszystkie na pierwszy ząbek i jest ok nawet jak zapomnę zapiąć to trzymają. A jak już mam je na nogach, to mogę mieć je cały dzień na nogach ,czy to knajpa,czy powrót do domu w butach żeby się zagrzały,by się nie męczyć przy ściąganiu. Nie zdarzało mi się luzować butów po zjeździe. Cześć W dobrze dobranych i dopasowanych butach jeździ się cały dzień bez problemu niezależnie od twardości. Buty ZAWSZE muszą się ułożyć do stopy niezależnie od tego co było z nimi robione. Zakładanie i ściąganie buta może być problemem przy dużych mrozach, jeżeli jest to but sztywny. To jeżdżenie w rozpiętych to jest trochę przysłowiowe Edwin, i tak to traktuję. Noga nie wypadnie i się zjedzie ale do normalnej jazdy trzeba but zamknąć przynajmniej na pierwszy poziom z trzech, które zazwyczaj każdy ma w swoich "ustawieniach". Sztywny but to tylko sztuczne ułatwienie i warto o tym pamiętać. Widziałem dziesiątki gości na sportowych nartach i w sportowych butach, którzy nie umieli nawet poprawnie stać. ale się musieli męczyć, ale za to jaki posłuch w kolejce... 🙂 Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 11 godzin temu, Edwin napisał: Nie rozumiem po co ,często amator z szerokimi girami pcha się w buty o tak dużych flex do codziennej jazdy i się męczy i takie rzeczy pisze. To nie sadyzm, tylko masochizm. 140 to nie jest wysoki flex dla mojej wagi 107kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć W dobrze dobranych i dopasowanych butach jeździ się cały dzień bez problemu niezależnie od twardości. Buty ZAWSZE muszą się ułożyć do stopy niezależnie od tego co było z nimi robione. Zakładanie i ściąganie buta może być problemem przy dużych mrozach, jeżeli jest to but sztywny. To jeżdżenie w rozpiętych to jest trochę przysłowiowe Edwin, i tak to traktuję. Noga nie wypadnie i się zjedzie ale do normalnej jazdy trzeba but zamknąć przynajmniej na pierwszy poziom z trzech, które zazwyczaj każdy ma w swoich "ustawieniach". Sztywny but to tylko sztuczne ułatwienie i warto o tym pamiętać. Widziałem dziesiątki gości na sportowych nartach i w sportowych butach, którzy nie umieli nawet poprawnie stać. ale się musieli męczyć, ale za to jaki posłuch w kolejce... 🙂 Pozdro No widzisz, nie każdy musi jeździć Daewoo Tico 1.0 LPG, skoro dostępne są R6 lub V8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, grimson napisał: 140 to nie jest wysoki flex dla mojej wagi 107kg. Wiązanie Flexu z wagą to już jest skrajna głupota, zwłaszcza w wypadku buta o charakterze sportowym to już jest skrajna głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 9 minut temu, grimson napisał: No widzisz, nie każdy musi jeździć Daewoo Tico 1.0 LPG, skoro dostępne są R6 lub V8. Nie stosuj porównań skoro nie rozumiesz sedna problemu. Masz tendencje - jak każdy tuman - do operowania literkami i cyferkami bez żadnego zrozumienia - byle jakoś kłuły w oczy, ale na to nabierają się tylko leszcze. Im więcej literek i cyferek tym większy "leszczyzm". Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Mitek napisał: Wiązanie Flexu z wagą to już jest skrajna głupota, zwłaszcza w wypadku buta o charakterze sportowym to już jest skrajna głupota. To napisz tu na grupie, jak pracuje Flex 140 z narciarzem o wadze 50 kg vs narciarz 120 kg. Zamieniam się w słuch durniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Mitek napisał: Nie stosuj porównań skoro nie rozumiesz sedna problemu. No cóż, znowu pierdolisz na forum. Jesteś ignorantem i imbecylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Ja tylko grzecznie sugeruję aby nie pisać jak się o czymś nie ma pojęcia - wybór należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 54 minuty temu Udostępnij Napisano 54 minuty temu 13 minut temu, grimson napisał: To napisz tu na grupie, jak pracuje Flex 140 z narciarzem o wadze 50 kg vs narciarz 120 kg. Zamieniam się w słuch durniu. W skrócie dla wszystkich. Narciarz na nartach wyważą się sam - but tego za niego nie zrobi w żadnym momencie. Nieważna jest waga ale siły jakie może wygenerować narciarz. Dziewczyna o wadze 50 czy 55kg jest w stanie działać znacznie wyższymi siłami niż ważący 120kg nie umiejący jeździć facet. Osobom słabo jeżdżącym nie potrzebna jest szybka transmisja, baa ona może byC dla nich szkodliwa. Gdyby ważna była waga to produkowano by buty w wysokim flexie ale parametrach dla osób początkujących (profil, kąty itd. ) a takich nie ma. itd... każdy kto chociaż coś liznął wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 41 minut temu Udostępnij Napisano 41 minut temu 7 minut temu, Mitek napisał: W skrócie dla wszystkich. Narciarz na nartach wyważą się sam - but tego za niego nie zrobi w żadnym momencie. Nieważna jest waga ale siły jakie może wygenerować narciarz. Dziewczyna o wadze 50 czy 55kg jest w stanie działać znacznie wyższymi siłami niż ważący 120kg nie umiejący jeździć facet. Osobom słabo jeżdżącym nie potrzebna jest szybka transmisja, baa ona może byC dla nich szkodliwa. Gdyby ważna była waga to produkowano by buty w wysokim flexie ale parametrach dla osób początkujących (profil, kąty itd. ) a takich nie ma. itd... każdy kto chociaż coś liznął wie. Co ty pieprzysz za farmazony, i to publicznie, na forum? Sila generowana jest ze wzoru F=m*a. Gdzie m to masa narciarza. Chcesz publicznie powiedzieć, że narciarka o ponad 2x niższej masie, jest w stanie generować ponad 2x większe przyspieszenia? Skąd chuchro o masie 50kg i słabej masie mięśniowej, ma wygenerować takie przyspieszenia? Sorry, ale 120 kloc, nawet początkujący, wywiera większą siłę na but, niż drobna kobieta. Nie idź tą drogą mitek. Sugeruje porozmawiać z fachowcami, potem możesz próbować pisać na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 39 minut temu Udostępnij Napisano 39 minut temu (edytowane) Przeciętna zawodniczka PŚ waży 65 kg - generujesz większe siły niż Ona w jeździe nartach jak rozumiem? Edytowane 39 minut temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 34 minuty temu Udostępnij Napisano 34 minuty temu 3 minuty temu, Mitek napisał: Przeciętna zawodniczka PŚ waży 65 kg - generujesz większe siły niż Ona w jeździe nartach jak rozumiem? Pisz o 50kg. zaraz napiszesz o historycznej zawodniczce PS z wagą 100kg, żeby tylko teoria się spinała. poza tym manipulujesz. Porównujesz kierowcę F1 do taksówkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 minut temu Udostępnij Napisano 30 minut temu (edytowane) 14 minut temu, grimson napisał: Co ty pieprzysz za farmazony, i to publicznie, na forum? Sila generowana jest ze wzoru F=m*a. Gdzie m to masa narciarza. Chcesz publicznie powiedzieć, że narciarka o ponad 2x niższej masie, jest w stanie generować ponad 2x większe przyspieszenia? Skąd chuchro o masie 50kg i słabej masie mięśniowej, ma wygenerować takie przyspieszenia? ..... Przywołałeś zwór na siłę, którego - jak wynika z dalszych zdań - nie rozumiesz. Ze wzoru jasno wynika, że przyspieszenie ma związek odwrotnie proporcjonalny z masą. Co więcej...nawet logika podpowiada, że osoba o mniejszej masie jest w stanie wygenerować większe przyspieszenie a zatem identyczna jak osoba o większej masie siłę. To jest podstawówka kolego. Więc... idąc dalej - ostatni twój post - nie można porównywać kierowcy F1 z taksówkarzem i dlatego nie można mu dawać sztywnych butów czyli formuły - rozumiesz? Ja nie manipuluję. Po prostu ty nie rozumiesz co czytasz ani nie starsza się myśleć logicznie - na tym poziomie jeszcze powinieneś dać radę. Spokojnie pomyśl. Edytowane 27 minut temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 minut temu Udostępnij Napisano 21 minut temu 7 minut temu, Mitek napisał: Przywołałeś zwór na siłę, którego - jak wynika z dalszych zdań - nie rozumiesz. Ze wzoru jasno wynika, że przyspieszenie ma związek odwrotnie proporcjonalny z masą. Co więcej...nawet logika podpowiada, że osoba o mniejszej masie jest w stanie wygenerować większe przyspieszenie a zatem identyczna jak osoba o większej masie siłę. To jest podstawówka kolego. Więc... idąc dalej - ostatni twój post - nie można porównywać kierowcy F1 z taksówkarzem i dlatego nie można mu dawać sztywnych butów czyli formuły - rozumiesz? Ja nie manipuluję. Po prostu ty nie rozumiesz co czytasz ani nie starsza się myśleć logicznie - na tym poziomie jeszcze powinieneś dać radę. Spokojnie pomyśl. Chłopie, jak udowodnisz że F=a/m, to szybko uderzaj do Sztokholmu, bo Nagroda Nobla i poczesne miejsce w podręcznikach czeka. Na serio, to teoria że Flex nie ma żadnego związku z wagą narciarza z hukiem upadła. Jaka masz kolejna teorie narciarska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 minut temu Udostępnij Napisano 8 minut temu Flex - jego dobór - nie ma żądnego związku z wagą. Przyspieszenie odwrotnie proporcjonalne do masy w kwestii uzyskanej siły. Logika podpowiada, że osoby o mniejszej masie są w stanie wygenerować większe przyspieszenie i dzięki temu porównywalną a nawet większą siłę niż osoby o większej masie. To w skrócie trzy tezy, które padły i które podważyłeś jednoznacznie - czy tak? Proszę o potwierdzenie bo jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi