Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 57 minut temu, filok napisał: W lewej masakrycznie mi stopę ściska 🙂 stopa z pomiarów 27 a buty wziąłem 27-27,5 .Wcześniej jeszcze w Skiteam zrobił mi pomiar laserowy spodu stóp wyszło że są różne i zasugerował wykonanie wkładek idywidualnych .W przyszłym tygodniu wyskoczę do Rudy śląskiej i zrobię ten pomiar jeszcze raz by to potwierdzić .Najbardziej mnie to dziwi że 9 lat temu miałem stopę 28 🙂 hehehe czyli po 50 człowiek się kurczy 😄 W prawej stopie mam wybrzuszenie po złamaniu muszę to skorygowac a tak się zobaczy dopiero w praniu co będzie do poprawki .Z racji tego że to model Ultra czyli węższy w stopie mam stopy bardzo ściśnięte ,zwłasza w okolicy pięty i jest to odczuwalne bardzo po dłuższym czasie .Naprawdę noe cyganiłem że lewa wytrzymała mi te 6 maks 7 min .Dziś jak wrócę do domu jeszcze na spokojnie sobie ubiorę i wszystko zweryfikuję a ile cm w najszerszym miejscu stopy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, Jan napisał: a ile cm w najszerszym miejscu stopy ? 100mm Problemem nie jest najszersze ale pięta i to tylko w lewej Możliwe że ktoś mierzył te buty np tylko prawego i botek mógł się delikatnie rozciągnąć bo w prawym jest ucisk na piętę ale nie tak upierdliwy jak w lewej Edytowane 3 godziny temu przez filok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 55 minut temu, filok napisał: 100mm Stawiam że jak sie zagrzeją i rozbiją nieco to będą zbyt obszerne .. chyba że jesteś tzw. "grubej kości" - ale na fotce nie wyglądasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 25 minut temu, Lexi napisał: Stawiam że jak sie zagrzeją i rozbiją nieco to będą zbyt obszerne .. chyba że jesteś tzw. "grubej kości" - ale na fotce nie wyglądasz Wydaje mi się że po wygrzaniu troszkę puszczą mi te pięty i powinno być ok.Dotychczas mialem rozmiar 28/28,5 i tu faktycznie z biegiem czasu jak w poprzednich botek sie wyklepał i złapałem luz .W nowych rozmiar mniejszy i węższa skorupa więc po wygrzaniu powinno być ok eaentualnie jeszcze jak by coś cisło fest to juz punktowo trza będzie poprawić ale jestem dobrej myśli .Ciekawi mnie bardzo ta rozmiarówka że tyle lat było 28 a teraz 27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi