Oliwiertu Napisano wczoraj o 15:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:39 (edytowane) Część wacham się pomiędzy flexem 100 i 110 mam do wyboru Lange shadow lub Salomon s/pro Supra boa nie wiem który but lepszy i jaki flex dobra . Jestem narciarzem na poziomie zaawansowanym w mojej i innych opini mam 193 i ważę 80 kg 100 mm szerokości stopy chce buty wygodne ale takie żeby była dobra precyzja jeżdżę cały dzień czyli w godzinach 10-16 . Lepiej wybrać twardsze buty czy bardziej miękkie Edytowane wczoraj o 15:48 przez Oliwiertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 16:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:16 36 minut temu, Oliwiertu napisał: Część wacham się pomiędzy flexem 100 i 110 mam do wyboru Lange shadow lub Salomon s/pro Supra boa nie wiem który but lepszy i jaki flex dobra . Jestem narciarzem na poziomie zaawansowanym w mojej i innych opini mam 193 i ważę 80 kg 100 mm szerokości stopy chce buty wygodne ale takie żeby była dobra precyzja jeżdżę cały dzień czyli w godzinach 10-16 . Lepiej wybrać twardsze buty czy bardziej miękkie najsampierw wrzuć film z jazdy. ja przy podobnym wzroście [192] ważę 105kg i mam buty z flexem 140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 16:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:41 21 minut temu, grimson napisał: najsampierw wrzuć film z jazdy. ja przy podobnym wzroście [192] ważę 105kg i mam buty z flexem 140. A po co ci do jazdy na krechę taki wysoki flex? Przecież i tak zatrzymujesz się stosując stosunkowo skuteczną metodę, czyli upadek 😂. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 17:08 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:08 26 minut temu, kordiankw napisał: A po co ci do jazdy na krechę taki wysoki flex? Przecież i tak zatrzymujesz się stosując stosunkowo skuteczną metodę, czyli upadek 😂. Jest to metoda skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 19:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:13 3 godziny temu, Oliwiertu napisał: Część wacham się pomiędzy flexem 100 i 110 mam do wyboru Lange shadow lub Salomon s/pro Supra boa nie wiem który but lepszy i jaki flex dobra . Jestem narciarzem na poziomie zaawansowanym w mojej i innych opini mam 193 i ważę 80 kg 100 mm szerokości stopy chce buty wygodne ale takie żeby była dobra precyzja jeżdżę cały dzień czyli w godzinach 10-16 . Lepiej wybrać twardsze buty czy bardziej miękkie Zapomnij o prawdziwie rzetelnej podpowiedzi, przy tak postawionym i przedstawionym pytaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano wczoraj o 19:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:31 (edytowane) 3 godziny temu, Oliwiertu napisał: Lepiej wybrać twardsze buty czy bardziej miękkie Oznaczenia twardości pomiędzy firmami nie są porownywalne. Co więcej mogą nie być porównywalne nawet w ramach jednej firmy pomiędzy różnymi seriami. Np w Nordice zawodnicze 120 bardzo różni się od sportowego 120. Twardość buta na mrozie może się diametralnie zwiększyć w zależności od kombinacji materiałów z których jest wykonany (skorupa będzie tylko twardsza, z wkładką może być różnie). Twardsze to teoretycznie większa kontrola którą natychmiast tracisz kiedy but jest niedopasowany (luz), nie masz odpowiedniej kondycji do zmniejszone amortyzacji (po paru strzałach w kolana i w plecy sylwetka się usztywnia), nie masz odpowiedniej techniki (mniej wybaczanych błędów), niedopasowany pod względem komfortu cieplnego i wraz z krążeniem zanikają odbierane od stóp bodźce - miało być lepiej a cała jazda się sypie. Temat rzeka. Powodzenia w przymiarkach i wyborach. Jakbyś nie znalazł złotego środka to podpowiadam że podobnie jak z nartami - można mieć dwie-trzy pary do różnych zastosowań 🤪 Edytowane wczoraj o 19:35 przez Friski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 20:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:06 (edytowane) 54 minuty temu, Gabrik napisał: Zapomnij o prawdziwie rzetelnej podpowiedzi, przy tak postawionym i przedstawionym pytaniu. Cześć Nie! Wystarczy zadać klika dodatkowych pytań i potraktować człowieka poważnie. Butów może nie kupi ale trochę prawdy można przekazać. W tym wypadku jednak, wczytując się w pytanie nie wiem czy się da... Próbujemy? Pozdro Edytowane wczoraj o 20:07 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano wczoraj o 20:12 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:12 @Oliwiertu Różnica pomiędzy 100 a 110 ( dodatkowo uwzględniając post @Friski ) jest znikoma i nieoczywista. Bierz 110 i jak wybierzesz właściwie dopasowane będzie dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 20:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:45 33 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Nie! Wystarczy zadać klika dodatkowych pytań i potraktować człowieka poważnie. Butów może nie kupi ale trochę prawdy można przekazać. W tym wypadku jednak, wczytując się w pytanie nie wiem czy się da... Próbujemy? Pozdro Mitek, z założenia traktuję ludzi poważnie. Czasami jednak, to ludzie siebie muszą poważnie potraktować. Kolega wybrał już dwa modele, więc teraz niech raczej skupi się na drugiej części, drugiego zdania Jurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi