Marcos73 Napisano 22 Grudnia Udostępnij Napisano 22 Grudnia Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Być może. Nie wiem, nie znam się. Kiedyś było tak, że narty sportowe były produkowane nijako oddzielnie przez dział (stąd komórki) firmy, który zajmował się tylko tymi produktami. Sam kupowałem nie raz narty komórkowe w szatach nart katalogowych ale były to partie sygnowane nabitymi numerami serii czy też narty - już nie wiem. być może to się zmieniło i powszechność jest taka, że nie ma tej różnicy? Ale w takim wypadku to już nie ma czegoś takiego jak komórka tylko są narty sportowe produkowane masowo a komórki pozostały jako produkt dedykowany wybranym selekcjonowany itd. Ku temu bym się skłaniał. Pozdro Mitek, nie ma sensu roztrząsać numerków na nartach. Pewnie część producentów nadal znakuje narty nr. seryjnym, ale większość chyba sobie odpuściła. Przy takim przemiale niepotrzebne koszty, nikt tego już ręcznie nie robi, a jaki jest wolumen vs narty popularne - trudno stwierdzić. Na + to wszystkie narty sportowe są takie same. W SL masz 3 długości zwykle, w GS masz trochę więcej - bo są stricte FIS i nie FIS, ale SG czy DH to już się nie robi chyba żadnych odmian. 2 pierwsze są tak popularne - że obawiam się, że ich wolumen może być wyższy niż nart sklepowych (ze względu na rodzaje i grupy) bo wszyscy kupują takie same (zawodnicy). Każda ma płytę - a wiązania osobno. Ponadto cyklicznie trenującym narty szybciej się zużywają, więc zapotrzebowanie jest większe. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu W dniu 17.12.2025 o 18:19, Mitek napisał: Blizzard Thermo Quattro - takie na jakich jeździły siostry Tlałki. Jeździłem a miałem Duo, podobny model w sensie szaty ale jakościowo i konstrukcyjnie chyba nawet koło Quattro nie stał. Narty bardzo delikatne z boku, powiedziałbym cienkie, a jednak znakomite. 🙂 Pozdro Mirek. Tu wszystko się zgadza 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 2 godziny temu, jurek_h napisał: Mirek. Tu wszystko się zgadza 🙂 Jakiś mały gość😀. Bo narty są ok. pozdro Edytowane 1 godzinę temu przez Marcos73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Jaki mały gość ? Wszystko się zgadza. Kiedyś dorośli jeździli na nartach dla dorosłych. Nie jak dziś na dziecięcych 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 15 minut temu, Marcos73 napisał: Jakiś mały gość😀. Bo narty są ok. pozdro Zgodnie z obowiązującymi obecnie zasadami poprawności politycznej, mówi się niskorosły 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 minut temu Udostępnij Napisano 14 minut temu Godzinę temu, jurek_h napisał: Jaki mały gość ? Wszystko się zgadza. Kiedyś dorośli jeździli na nartach dla dorosłych. Nie jak dziś na dziecięcych 🙂 Odezwał się co 165 przebić nie może😀. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi