Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Być może. Nie wiem, nie znam się. Kiedyś było tak, że narty sportowe były produkowane nijako oddzielnie przez dział (stąd komórki) firmy, który zajmował się tylko tymi produktami. Sam kupowałem nie raz narty komórkowe w szatach nart katalogowych ale były to partie sygnowane nabitymi numerami serii czy też narty - już nie wiem. być może to się zmieniło i powszechność jest taka, że nie ma tej różnicy? Ale w takim wypadku to już nie ma czegoś takiego jak komórka tylko są narty sportowe produkowane masowo a komórki pozostały jako produkt dedykowany wybranym selekcjonowany itd. Ku temu bym się skłaniał. Pozdro Mitek, nie ma sensu roztrząsać numerków na nartach. Pewnie część producentów nadal znakuje narty nr. seryjnym, ale większość chyba sobie odpuściła. Przy takim przemiale niepotrzebne koszty, nikt tego już ręcznie nie robi, a jaki jest wolumen vs narty popularne - trudno stwierdzić. Na + to wszystkie narty sportowe są takie same. W SL masz 3 długości zwykle, w GS masz trochę więcej - bo są stricte FIS i nie FIS, ale SG czy DH to już się nie robi chyba żadnych odmian. 2 pierwsze są tak popularne - że obawiam się, że ich wolumen może być wyższy niż nart sklepowych (ze względu na rodzaje i grupy) bo wszyscy kupują takie same (zawodnicy). Każda ma płytę - a wiązania osobno. Ponadto cyklicznie trenującym narty szybciej się zużywają, więc zapotrzebowanie jest większe. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi