jurek_h Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Many, Many, Many. @Mitek Zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Sawicka całkiem fajnie jechała jak na tak daleki nr i dziury to płynnie i trochę szkoda że na końcówce nie puściła się na maksa. Mimo to w tej syfiastej atmosferze szacun. Tylko szkoda że na IO pojedzie a z tyłu głowy będzie miała ten cały shit. Bo jak nie ukończy to będzie hejt. Zaraz sprawdzę sobie jej starty bo jestem ciekaw czemu dopiero debiut w PŚ. Rozumiem że nie startuje bo kasy brak. Brytyjczycy mają rydinga i już trzech innych jeździ Sl. A my sukcesów Kowalczyk nie wykorzystaliśmy ani Sikory ani Maryny nie wykorzystamy. Szacun dla Małysza Tajnera i tego dziadostwa. shiffrin w 1 zrobiła masakrę z konkurencji. Wystarczą trudne warunki i trudny stok i nie mają podejścia. W drugim mega taktyczna jazda. Spokojnie na ściance żeby nie złapać tyki a potem zjechała sobie do dołu 🤣🤣🤣 slalom w kitz ma tak nietypową górę że felerowi się fuksnelo;) na miejscu Austriaków nie liczyłbym na zbyt wiele.;) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Strolz jedzie... 🙂 POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia Ale henryczek pojechał przed IO:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia a ja amator kilku sezonów rozkminiam swojej bańce jakieś tyły 🤦♂️ WTF 🧨 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia Vonn podobno wywaliła i lewe kolano jest w kiepskim stanie. Ktoś oglądał bo ja w drodze na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia W dniu 29.01.2026 o 15:39, Victor napisał: a ja amator kilku sezonów rozkminiam swojej bańce jakieś tyły 🤦♂️ WTF 🧨 Cześć Zobaczy byś ten skok na żywo to byś dopiero oniemiał. Ja mam wrażenie, że w tym roku go nieco ułagodzili albo nieco inaczej ustawili najazd, ze był wolniejszy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 38 minut temu, mlesik napisał: Vonn podobno wywaliła i lewe kolano jest w kiepskim stanie. Ktoś oglądał bo ja w drodze na narty. Oglądałem i wiem wszystko. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia Wyzbiera się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia Cześć Chciałem cię trochę potrzymać w niepewności... 😉 Było tak: Zamiast SG puścili dzisiaj zjazd po jednym treningu. Pogoda - jak to w Szwajcarii - gówniana i widoczność słaba. Z pierwszych pięciu zawodniczek dojechały dwie. Ortlieb w siatkach ale Ok, Monsen zabrał helikopter a Vonn - bo to widziałem - źle wymierzyła przedskok i lądowała daleko na jedną nogę po czym ją obróciło i leżąc uderzyła w siatki. Trochę tam leżała po czym sie podniosła i zjechała na metę. W międzyczasie jury odwołało konkurencję co spotkało się z bardzo różnymi reakcjami zawodniczek - no zwłaszcza tych, które zjechały. Szef zawodów w wypowiedzi podkreślił, że upadki wynikały z błędów własnych zawodniczek ale z dbałości o zdrowie tychże itd. Vonn rzeczywiście trzymała się za to "zdrowe" kolano a po zjechaniu zabrał ją helikopter do szpitala na badania. Svindal milczy. Padły jakieś stwierdzenia o kontuzji stopy... Ja dla mnie to krucho to wygląda bo chyba leżąc wiedziała, że coś jest nie tak - ma praktykę to wie. Zobaczymy ale ja niestety nie wróżę dobrze obu dziewczynom. Cóż Szwajcarzy z Crans M. znani są - zwłaszcza ostatnio z ryzykownych zabaw... Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 51 minut temu, Mitek napisał: Pogoda - jak to w Szwajcarii - gówniana i widoczność słaba. a to pogoda winna że gwiazda się wywaliła ? Pamiętam dawno temu na FISie w Szczyrku, mistrzostwa Polski i Maciej Ciaptak się wywalił zawody natychmiast odwołano a chłopakom od ratraka skreślili premię za zła przygotowanie trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia (edytowane) Nie, pogoda idealna do zjazdu.... oczywiście! Edytowane 30 Stycznia przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia (edytowane) 12 minut temu, Jan napisał: a to pogoda winna że gwiazda się wywaliła ? Absolutnie nie pogoda to te cymbały ze Skiforum doradzili jej za długą nartę 😕 Edytowane 30 Stycznia przez Mikoski 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2 godziny temu, Mitek napisał: Nie pogoda idealna do zjazdu. Dopiero obejrzałem zawody na Eurosporcie. Masakra jakaś. Czy pogoda idealna ,to bym się sprzeczał,ale ustawienie cholernie trudne zwłaszcza przy tak dużych nierównosciach trasy o czym same zawodniczki ,które ukończyły mówiły . A upadek na ostatnich do mety podkreconych bramkach Monsen z nr.3 to brak słów. Dziewczynie aż kask zapięty spadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia Cześć Z pogodą to oczywisty sarkazm był Edwinie w reakcji na bzdurny post kolegi z niemieckiego kosmosu. Mieli cienki kalendarz i puścili zawody bo to była ostatnia możliwość żeby zrobić pełny program. Słabe strasznie. POzdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 11 minut temu, Mitek napisał: Cześć Z pogodą to oczywisty sarkazm był Edwinie w reakcji na bzdurny post kolegi z niemieckiego kosmosu. Mieli cienki kalendarz i puścili zawody bo to była ostatnia możliwość żeby zrobić pełny program. Słabe strasznie. POzdro Czasem nie "czytam " Ciebie właściwe , choć po tylu latach powinienem 😄😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 5 minut temu, Edwin napisał: Czasem nie "czytam " Ciebie właściwe , choć po tylu latach powinienem 😄😄 Cześć Moja wina bo nie dałem przecinka - poprawiłem i jest to bardziej czytelne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia A co do przyszłości: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 5 minut temu, Mitek napisał: A co do przyszłości: Ale dynamika. Świetny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia W dniu 29.01.2026 o 15:39, Victor napisał: a ja amator kilku sezonów rozkminiam swojej bańce jakieś tyły 🤦♂️ WTF 🧨 faktycznie @Victor drzewa na tym filmiku rosną pod kątem 45 stopni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia Cześć Dzisiaj 21 (JURKU) w SG a Crans Montana, była Julia Scheib. To był jej 4 start w SG w WC w ogóle. Bardzo trudny SG w którym mogły wygrać i specjalistki DH i GS. Szkoda, że Emma Aicher nie dojechała bo byłby wynik... Szkoda, że Maryna nie startuje w SG w całym cyklu. Ale ona chyba nie za bardzo umie jeździć a pozycji zjazdowej... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papa_zuk Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego On 1/30/2026 at 10:58 PM, Mitek said: A co do przyszłości: Luca ma już kilka lat więcej niż na tym filmie. Aktualnie jeździ w U16, ale przyznam, że nie wiem jak mu idzie. Za to w piątek miliśmy kkazję spotkać na stoku tego jegomościa https://www.instagram.com/yuricolturi/reels/. Balonik chyba mniej napompowany niż w tym samym czasie w przypadku siostry, a Topolino już na koncie jest. Też dobry kocur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papa_zuk Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego (edytowane) On 1/25/2026 at 7:06 PM, mlesik said: Sawicka całkiem fajnie jechała jak na tak daleki nr i dziury to płynnie i trochę szkoda że na końcówce nie puściła się na maksa. Mimo to w tej syfiastej atmosferze szacun. Tylko szkoda że na IO pojedzie a z tyłu głowy będzie miała ten cały shit. Bo jak nie ukończy to będzie hejt. Zaraz sprawdzę sobie jej starty bo jestem ciekaw czemu dopiero debiut w PŚ. Rozumiem że nie startuje bo kasy brak. Brytyjczycy mają rydinga i już trzech innych jeździ Sl. A my sukcesów Kowalczyk nie wykorzystaliśmy ani Sikory ani Maryny nie wykorzystamy. Szacun dla Małysza Tajnera i tego dziadostwa. shiffrin w 1 zrobiła masakrę z konkurencji. Wystarczą trudne warunki i trudny stok i nie mają podejścia. W drugim mega taktyczna jazda. Spokojnie na ściance żeby nie złapać tyki a potem zjechała sobie do dołu 🤣🤣🤣 slalom w kitz ma tak nietypową górę że felerowi się fuksnelo;) na miejscu Austriaków nie liczyłbym na zbyt wiele.;) Aniela po kontuzji miała problem z przebiciem się do kadry i tym samym uzyskania finansowania. Do kadry została włączona dopiero od tego sezonu i jest to całkiem normalne, że w pierwszej kolejności zbijasz FIS-punkty w FISach i EC, bo jak widać startowanie w PŚ z numerem 60+ w tej materii nic nie daje (nie ma drugiego przejazdu - nie ma punktów), ciężko ten numer poprawić. Maryna i Magda przed regularnymi startami też długo jeżdziły w EC - zresztą z sukcesami. Sądzę, że w przypadku Anieli start w Szpindlu był środkiem, a nie celem. Bardzo jej kibicuję, bo to prawdziwa tytankaz niesamowitą etyką pracy. Polecam wywiad: https://open.spotify.com/episode/1KiTwn1nzI5dZ7wJH6SYYK?si=c4a92a7a458b4815 Edytowane 1 Lutego przez papa_zuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego 12 godzin temu, papa_zuk napisał: Aniela po kontuzji miała problem z przebiciem się do kadry i tym samym uzyskania finansowania. Do kadry została włączona dopiero od tego sezonu i jest to całkiem normalne, że w pierwszej kolejności zbijasz FIS-punkty w FISach i EC, bo jak widać startowanie w PŚ z numerem 60+ w tej materii nic nie daje (nie ma drugiego przejazdu - nie ma punktów), ciężko ten numer poprawić. Maryna i Magda przed regularnymi startami też długo jeżdziły w EC - zresztą z sukcesami. Sądzę, że w przypadku Anieli start w Szpindlu był środkiem, a nie celem. Bardzo jej kibicuję, bo to prawdziwa tytankaz niesamowitą etyką pracy. Polecam wywiad: https://open.spotify.com/episode/1KiTwn1nzI5dZ7wJH6SYYK?si=c4a92a7a458b4815 Cześć No to o tym piszę właśnie. Czy trenerzy Anieli nie wiedzą gdzie trzeba jechać, żeby szybko zrobić FISpunkty i nie tułać się po FISach? Kiedy ona wróciła po kontuzji? Czy Ty pisze o tej kontuzji, która spowodowała, że nie pojechał na IO 4 lata temu? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papa_zuk Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego 6 minutes ago, Mitek said: Cześć No to o tym piszę właśnie. Czy trenerzy Anieli nie wiedzą gdzie trzeba jechać, żeby szybko zrobić FISpunkty i nie tułać się po FISach? Kiedy ona wróciła po kontuzji? Czy Ty pisze o tej kontuzji, która spowodowała, że nie pojechał na IO 4 lata temu? Pozdro Tak realnie to nie wiem jakie Aniela miała szanse na Pekin. Wówczas była w szerokiej kadrze juniorek. Ale o ile rozumiem kontuzja z owej kadry ją wypchnęła, a bez finansowania to raczej startujesz i trenujesz tam gdzie dasz radę, a nie tam gdzie byś chciał. Zresztą one teraz ma swój "prime". Na koniec poprzedniego sezonu dopiero dobiła to tych ~30 punktów. Dopóty dopóki kontuzji nie złapała Magda Łuczak to ona była pewniaczką taką jak Maryna. Z drugiej strony Maryna pierwsze punkty PŚ zdobyła w wieku 24 lat - tylko rok mniej niż ma teraz Aniela. Zdobywanie punktów jako nastolatka gwarantuje imię Lara (3/3) 😉, a Mikaela jest jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi