AdrianW Napisano wczoraj o 09:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:20 4 minuty temu, AdrianW napisał: Po palcach czuję że lekki mrozik 🙂 Jak będę miał gdzie sprawdzić to uzupełnię tą informację. Pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano wczoraj o 21:17 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:17 (edytowane) Dzień bardzo udany, bardziej niż mogło się zapowiadać rano. Sporo pojeżdżone, ale warunki na trasach dla naszej ekipy nieprzychylne, bardzo miękko. Mi się w sumie zaczyna podobać taka jazda w muldach, choć miejscami było ciężko 😉 Trasy w większości bardzo szybko się degradowały pomimo tego że ludzi nie było aż tak dużo jak na niedzielę. Dolina w Leogang przepiękna, choć jest na uboczu całego ośrodka. Jedną z tras polewali wodą i była wyłączona. Edytowane wczoraj o 21:21 przez AdrianW 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 10 godzin temu, AdrianW napisał: Dzień bardzo udany, bardziej niż mogło się zapowiadać rano. Sporo pojeżdżone, ale warunki na trasach dla naszej ekipy nieprzychylne, bardzo miękko. Mi się w sumie zaczyna podobać taka jazda w muldach, choć miejscami było ciężko 😉 Trasy w większości bardzo szybko się degradowały pomimo tego że ludzi nie było aż tak dużo jak na niedzielę. Dolina w Leogang przepiękna, choć jest na uboczu całego ośrodka. Jedną z tras polewali wodą i była wyłączona. Adriano szukaj garbów a jak nie znajdziesz to katuj ile wlezie odsypy. Najlepszego 💪 i dawaj więcej relacji bo tam mnie jeszcze nie było, więc …🙃😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Cześć. Brak mi słów na dzisiejsze warunki... Chyba jesteśmy w niebie😂😋 Na górze -5. Trasy miodem i mlekiem polewane 😁 a i bym zapomniał - pustki na trasach. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Teraz, PaVic napisał: Adriano szukaj garbów a jak nie znajdziesz to katuj ile wlezie odsypy. Najlepszego 💪 i dawaj więcej relacji bo tam mnie jeszcze nie było, więc …🙃😉 Victor, jest obłęd . Nacykam fot i będę podsyłał. Trasy niebieskie to takie fajne czerwone miejscami. Więc myślę że byś się nie zawiódł. Dzisiaj jest sztruks i dość twardo. Wczoraj kąpaliśmy się w śniegu. Odsypy były katowane i nawet jakoś mi to wychodziło tyle że pod koniec już nogi wysiadły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) Jutro namówię ekipę na Fiberbrun, tam jest ponoć bardziej "czerwono". Pogoda się zmieniła, zaczęło sypać, widoczność dużo gorsza. Za to miłe zaskoczenie przy dolnej stacji kanapy L7 - oprócz łazienek jest salonik do odpoczynku. Edytowane 13 godzin temu przez AdrianW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 30 minut temu, AdrianW napisał: Jutro namówię ekipę na Fiberbrun, tam jest ponoć bardziej "czerwono". Pogoda się zmieniła, zaczęło sypać, widoczność dużo gorsza. Za to miłe zaskoczenie przy dolnej stacji kanapy L7 - oprócz łazienek jest salonik do odpoczynku. Kup czekoladę gorącą swojej drugiej połowie a sam 🔥 na stok i … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Cześć Ja mam słaby ogląd rejonu bo byłem tam dosłownie półtora dnia w trakcie MŚ w zeszłym roku i poznałem tylko orograficznie prawą część doliny Saalbach Hinterglemm - jak widzę tam teraz jest parę wyciągów zamkniętych ale... Na nasze odczucie trasy tam należały w większości do takich solidnych stromych ale za to było pusto. Proszę w każdym razie ocen jak wygląda ten rejon Fieberbrunn bo mnie to wygląda na dość strome trasy ale pewnie jest to przekłamanie narciarskiego szkicu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cześć. Jeśli ktoś, kto jeszcze nie był w ośrodku spojrzy na mapę, to pierwsze co pomyśli - same łatwe niebieskie trasy, "niski" ośrodek. W rzeczywistości większość tych niebieskich ma na prawdę strome odcinki i np. w Livigno to już by widniały jako czerwone. Fakt, jest też sporo wypłaszczeń i tras - typowych wąskich łączników. Dzisiaj rano zapowiadało się fantastycznie, pogoda jednak od około 10 się zmieniła, przełożyło się to mocno na warunki na trasach i widoczność. Wybraliśmy się dziś na nartach z Leogang do Saalbach żeby wciągnąć się tam do Schattberg Ost i piękną, długą trasą 2,2a zjechać do Vorderglemm a stamtąd już kierować się z powrotem do Leogang. Niestety na miejscu okazało się, że Schattberg X-press II jest zamknięty z powodu mocnego wiatru. Mam ogromny niedosyt, że nie udało się tam wjechać. Po stronie Leogang można też zauważyć, że jest mniej narciarzy. Plan na jutro to tak, jak już wspomniałem - oględziny Fieberbrunn (jak ekipa nie wymięknie). Jeśli pogoda pozwoli to oczywiście wrzucę foty. Dziś na foty nie było warunków. Pozdrawiam 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Cześć Trasą, o której piszesz w zeszłym roku pojechała Amelka (my musieliśmy zabrać samochód i gdzieś ją z parkingu zgarnialiśmy). Mówiła, że jest zajebista. Jutro pewnie będzie chodziło. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 27 minut temu, Mitek napisał: Cześć Trasą, o której piszesz w zeszłym roku pojechała Amelka (my musieliśmy zabrać samochód i gdzieś ją z parkingu zgarnialiśmy). Mówiła, że jest zajebista. Jutro pewnie będzie chodziło. Pozdro Jeszcze bardziej mi smaka narobiłeś 🙂 Ja przed wyjazdem obejrzałem ten film: Można tu sobie wypatrzeć coś dla siebie. Ja przyjąłem taktykę, żeby zwiedzić cały ośrodek, oczywiście po łebkach - bardziej każdy region ośrodka. W piątek ostatni dzień jazdy. Jeśli będą zapowiadać piękną pogodę na jakiś dzień to wtedy z rana ruszamy zaliczyć Kitzsteinhorn. Fajnie też by było jeden dzień poświęcić na Zell am See. Wszystko przecież jest na tym samym skipassie. Więc jeśli dobrze liczę, to jeszcze dwa dni mamy na zwiedzanie Saalbach. Pewnie w praniu i tak wyjdzie co innego, ale jakieś plany trzeba mieć 😉 Na wyjeździe pełnię funkcję przewodnika, bo tym leniom się nawet na mapę nie chce spojrzeć także ciągam ich za sobą. Ale też coraz ambitniej planuję kolejne wyprawy i powoli najsłabsze ogniwa się wykruszają. Jednak mamy dojazd do domku na nartach i fajną łagodną niebieską(211) także nikt nie powinien być poszkodowany 😄 Pozdrawiam Edytowane 6 godzin temu przez AdrianW 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 18 minut temu, AdrianW napisał: Na wyjeździe pełnię funkcję przewodnika, bo tym leniom się nawet na mapę nie chce spojrzeć także ciągam ich za sobą. Ale też coraz ambitniej planuję kolejne wyprawy i powoli najsłabsze ogniwa się wykruszają. Jednak mamy dojazd do domku na nartach i fajną łagodną niebieską(211) także nikt nie powinien być poszkodowany jestem pełen podziwu dla Ciebie - w ten rejon można spokojnie pojechać na 2 tygodnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Pewnie, że można, a dla takich narciarzy jak my to trzeba planować czas x2. Wiesz, do mnie dotarło dopiero niedawno na co się porwałem...😆 i teraz próbuję jakoś improwizować. Główne założenie - jak najmniej jeździć tymi samymi trasami. Chociaż z drugiej strony jestem rozbity bo same 206 i 204 mógłbym katować kilka dni🙂 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cześć Hmm, co Ci mam powiedzieć... Z doświadczenia wiem, że na nartach wszędzie jeździ się tak samo i nigdy nie wiesz kiedy będzie ten najfajniejszy zjazd - dnia, wyjazdu, sezonu... Wiesz dla mnie w narciarstwie chodzi o jazdę i przeżycia z nią związane dlatego jak trafi się na fajną trasę, pustą czy z dobrym śniegiem to warto zrezygnować z jakichś planów i po prostu bawić się jazdą. Poza tym planowanie w zbyt szerokim zakresie - a Ty tak do tego podszedłeś - powoduje ciągły pośpiech i traci się przyjemność urlopowania. Ale to tylko moje zdanie oczywiście. Natomiast biorąc pod uwagę grupę - skoro się nią opiekujesz - musisz plany dostosować do najsłabszych i o nich zadbać, tak niestety jest i nic się na to nie poradzi. Bycie przewodnikiem/opiekunem niestety jest wysoce upierdliwe... Pozdro i bawcie się jazdą jak najwięcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Jest dużo racji w tym co napisałeś, bo pod nosem mamy super trasy i przede wszystkim puste. Ale jednak mój upór i ciekawość goni nas w nieznane bo jak jest dobrze, to Adrian chce żeby było jeszcze lepiej... Nie poradzisz - taki charakter 😉 Wiesz, ten przewodnik to tak w cudzysłowie, ale faktycznie wolałbym żeby to mnie ktoś ciągnął 'do góry'. Jeżdżąc za lepszym od siebie mógłbym się dużo więcej nauczyć. Dzięki serdeczne, postaramy się 💪 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi