Skocz do zawartości

Góra Kamieńsk

SkiForum

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, AdrianW napisał:

Też ma to sens ale 250km drogi więc chociaż te 4h pasowałoby pojeździć. Jak tam stok wygląda na nocnej, coś równają? 

Cześć

Tam jest płasko, ratrakowanie nie ma znaczenia. Ale może być też Kazimierz lub Parchatka - tam masz znacznie krócej, i ja też. Ja na maks trzy godziny ale raczej dwie.

POzdro

Edytowane przez Mitek

33 minuty temu, grimson napisał:

250km w jedną stronę?

Stok jest ratrakowany wieczorem, w ciągu dnia ratrak nie wyjeżdża.

W jedną niestety 🫤  Bałtów 225km, Kazimierz 175km. Jakby nie patrzył to dupa z tyłu 🥴😆

Edytowane przez AdrianW

22 minuty temu, grimson napisał:

Więc sugeruję zrobić nocne jutro, bo od poniedziałku idzie ocieplenie, i bez ratrakowanego stoku będziesz jeździł wieczorem po kartoflisku.

Nie wiem czy w poniedziałek bym z wyra rano wstał a o 5 pobudka😵💫😅 Ale kusisz Pan🙂 Po kartoflisku też fajnie się lata 😎 Jest jeszcze cały luty, może śnieg tak szybko nie stopnieje. A Ty ile km masz na GK?

Edytowane przez AdrianW

2 minuty temu, AdrianW napisał:

Nie wiem czy w poniedziałek bym z wyra rano wstał a o 5 pobudka😵💫😅 Ale kusisz Pan🙂 Po kartoflisku też fajnie się lata 😎 Jest jeszcze cały luty, może śnieg tak szybko nie stopnieje. A Ty ile km masz na GK?

To zależy. Z pracy 12 min jazdy, jakieś 20km. Z domu 1 godz 45 min, 170km.

1 minutę temu, AdrianW napisał:

Nieźle... to pewnie stały bywalec tam jesteś?

Jak GK kręci na całej długości stoku, to jestem tam w miarę regularnie. Warunek, żeby było twardo pod nartą.

W tamtym sezonie GK kręciła 2 tyg, z tego na pełnej długości stoku tylko 2 dni. Pozostałe 12 dni kręcili na 200m dolnej części stołu. Zapalałem się na te słabe warunki. Stoku przez parę dni w ogole nie ratrakowali, bo została cienka warstwa śniegu z temp na dużym plsie. Jazda po takim kartoflisku była ciekawym doświadczeniem.

Porównując warun tego sezonu do poprzedniego, to niebo do piekła.

• Like 1

3 minuty temu, grimson napisał:

Jak GK kręci na całej długości stoku, to jestem tam w miarę regularnie. Warunek, żeby było twardo pod nartą.

W tamtym sezonie GK kręciła 2 tyg, z tego na pełnej długości stoku tylko 2 dni. Pozostałe 12 dni kręcili na 200m dolnej części stołu. Zapalałem się na te słabe warunki. Stoku przez parę dni w ogole nie ratrakowali, bo została cienka warstwa śniegu z temp na dużym plsie. Jazda po takim kartoflisku była ciekawym doświadczeniem.

Porównując warun tego sezonu do poprzedniego, to niebo do piekła.

Ok, dzięki za info. Jakbyśmy się kiedyś wybierali to dam znać,😉

Pozdro