Skocz do zawartości

Ponowie temat: Jaśka nartowanie....

Jasiek.

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, AdrianW napisał:

Piękna sprawa🙂 jak po drugiej stronie górki? 

Zazdroszczę i pozdrawiam 😉

Na południu byłem krótko bo tam nie ma za bardzo gdzie jeździć no i mamuśki opanowały tłumnie 😁.

Otwarte niebieskie aż na dół. Jedna czerwona na Zadnym Derešu.

IMG_20251129_105534.thumb.jpg.c0ec9778dd1cad20c4e0a05cdc569a2f.jpg

IMG_20251129_105549.thumb.jpg.b4dc407c33e2af14a945988a030f71f9.jpg

Ścianka na hotelowej zamknięta. Dlaczego tylko slovaki wiedzą bo kupy śniegu na wysokość lancy. 

IMG_20251129_120120.thumb.jpg.eeb7cd375b6df44d1cf447d4b1c73fff.jpg

IMG_20251129_122601.thumb.jpg.32fe75ccee59c52008319537ac06f460.jpg

Pomiędzy kupami fajna jazda

• Like 5
  • Thanks 2

No cóż Jasiek? Samo życie....

Mój pierwszy dzień w tym sezonie udany, że ha! Pogoda miała być byle jaka, a tymczasem Słonko dopisało. Warunki śniegowe super, ludzi niewiele, widoczność i kontrast znakomite - nic tylko jeździć... 🙂! Jedyny minus, to niewielka ilość otwartych tras, ale to tak zwykle na początku sezonu nie tylko na Chopoku. Pojeżdżone 5h i czuję trochę kopytka. Cóż, pewnie po prostu odwykły od tego rodzaju ćwiczenia... No, nic to. Jutro tego samego, bo prognozy fajne. 

Pozdr4all 🙂!

• Like 6
  • Thanks 1

8 minut temu, Dany de Vino napisał:

No cóż Jasiek? Samo życie....

Mój pierwszy dzień w tym sezonie udany, że ha! Pogoda miała być byle jaka, a tymczasem Słonko dopisało. Warunki śniegowe super, ludzi niewiele, widoczność i kontrast znakomite - nic tylko jeździć... 🙂! Jedyny minus, to niewielka ilość otwartych tras, ale to tak zwykle na początku sezonu nie tylko na Chopoku. Pojeżdżone 5h i czuję trochę kopytka. Cóż, pewnie po prostu odwykły od tego rodzaju ćwiczenia... No, nic to. Jutro tego samego, bo prognozy fajne. 

Pozdr4all 🙂!

i będzie kolejny cały sezon na Chopoku ?

PS.

fajnie Cię widzieć na forum

• Like 1

11 godzin temu, Jasiek. napisał:

Na południu byłem krótko bo tam nie ma za bardzo gdzie jeździć no i mamuśki opanowały tłumnie 😁.

Otwarte niebieskie aż na dół. Jedna czerwona na Zadnym Derešu.

IMG_20251129_105534.thumb.jpg.c0ec9778dd1cad20c4e0a05cdc569a2f.jpg

IMG_20251129_105549.thumb.jpg.b4dc407c33e2af14a945988a030f71f9.jpg

Ścianka na hotelowej zamknięta. Dlaczego tylko slovaki wiedzą bo kupy śniegu na wysokość lancy. 

IMG_20251129_120120.thumb.jpg.eeb7cd375b6df44d1cf447d4b1c73fff.jpg

IMG_20251129_122601.thumb.jpg.32fe75ccee59c52008319537ac06f460.jpg

Pomiędzy kupami fajna jazda

Super⛷️ Ta czerwona na Zadne Derese fajna trasa, urozmaicona. Swoją drogą ten niebieski zygzak to jak dla mnie powinien być minimum czerwony. Byłem świadkiem jak ludzie tam się wykładali jeden po drugim...

Wrzucaj Pan wiecej, mam sentyment do tego miejsca 😉

Pozdrawiam 

• Like 1

2 godziny temu, Jan napisał:

a żleby też zaliczyłeś czy jeszcze za mało śniegu ?

Nooo przy trasówka na północy była do zrobienia. Wielu szalało pod starą dwójką Koński - Lukova. Na południu ze śniegiem słabo. 

Ja na pierwsze dni nigdy nie szarpie się na extrim a więc żleby to tak ale nie na pierwsze dni jazdy. Trzeba się rozjeździć bo to nie jest zabawa ani żarty... umrzeć na Chopku ok ale z rozsądkiem ☝️

Czy dało by się zjechać 🤔 może tak... ale do szpitala 😁

PS. Kak moich priateli se Slovaki tam ne bylo to se neda... 

Edytowane przez Jasiek.
Literówka
  • Like 1
  • Thanks 1

33 minuty temu, AdrianW napisał:

Super⛷️ Ta czerwona na Zadne Derese fajna trasa, urozmaicona. Swoją drogą ten niebieski zygzak to jak dla mnie powinien być minimum czerwony. Byłem świadkiem jak ludzie tam się wykładali jeden po drugim...

Wrzucaj Pan wiecej, mam sentyment do tego miejsca 😉

Pozdrawiam 

Jak mówisz o tym co ja czyli Panoramie to ja takie trasy omijam szerokim łukiem. Po prostu za małe umiejętności mam aby balansować na granicy ryzyka. Dzieci, mamuśki i Ci co już wszystko opanowali oprócz umiejętności... to dla mnie większe zagrożenie jak lawina na żlebach ☝️ trasy te tylko służą do zjeżdżania na parking i tylko dlatego że innych nie ma 🤷

Edytowane przez Jasiek.
  • Thanks 1