Jump to content

Który lodowiec w Austrii wybrać?

brachol
 Share

Recommended Posts

Witam

Planuję w okolicy 11 listopada wyjechać do Austrii na lodowiec. Zastanawiam się nad Stubaiem lub Tuxem. Który z nich wybrać? Gdzie łatwiej znaleźć tanią kwaterę (apartament)? A może jechać na inny lodowiec? 

Na Stubai powinno być łatwiej o tańszy nocleg.
Na Tuxa jak chcesz mieszkać w miarę blisko lodowca może być drożej, chyba, że przez pandemię pospadały ceny (nie wiem nie sprawdzałem)
Ja osobiście co roku jeżdżę do Solden - tyle,  że na koniec sezonu.
Warunki i ilość tras na Hintertuxie powinna być lepsza niż na Stubai.

Na kilka dni polecam również Pitztal - jeśli otworzą więcej tras, będzie najtaniej, najmniej ludzi. - ale to max 3 dni tam.

Witam
Planuję w okolicy 11 listopada wyjechać do Austrii na lodowiec. Zastanawiam się nad Stubaiem lub Tuxem. Który z nich wybrać? Gdzie łatwiej znaleźć tanią kwaterę (apartament)? A może jechać na inny lodowiec?

Wybierz ten na którym będą najlepsze warunki i ilość otwartych tras czyli ???????
Hintertux !
5 euro różnicy w kwaterach nie bądźmy fenigfikerami jak to na Śląsku mówią
Oprócz tego gówna które się teraz dzieje resztą przebiega normalnie koniec listopada wyjazd w Alpy :) jak koronka pozwoli
Przygotowania ,serwis, smarowanie w męskim sanktuarium czyli w piwnicy ;) nie musi być ładna ważne że jest.

Załączone miniatury

• IMG_20201027_173945.jpg

Wybierz ten na którym będą najlepsze warunki i ilość otwartych tras czyli ???????
Hintertux !
Oprócz tego gówna które się teraz dzieje resztą przebiega normalnie koniec listopada wyjazd w Alpy :) jak koronka pozwoli
Przygotowania ,serwis, smarowanie w męskim sanktuarium czyli w piwnicy ;) nie musi być ładna ważne że jest.

Ja jestem z Poznania dla mnie każdy cent się liczy ;)

Dzięki za info. Pomyślę.

Rozumiem, że na Tuxie będzie też najwięcej ludzi?

PS

Te Nordiki jakie masz szerokie pod butem?

Hintertux !

A gdzie są GS? Miałeś przecież jakieś. Chyba nawet na nich jeździłem...

Pozdro

Ale to też były Heady czy coś mylę?
Pozdro

Dobrze pamiętasz Heady nawet cię troszkę zaskoczyły ;)
Tak jakoś wyszło że ich sprzęt mi pasuje ale zawsze pochwalę każdą inną dobra ...dobra nartę. Z adaptacją na pewnym poziomie nie ma żadnego problem ty to wiesz ja i inni też.

Ja jestem z Poznania dla mnie każdy cent się liczy ;)

Dzięki za info. Pomyślę.

Rozumiem, że na Tuxie będzie też najwięcej ludzi?

PS

Te Nordiki jakie masz szerokie pod butem?

Raczej taniej można objechać Tux niż Stubai,jeśli śpisz w okolicach Mayrhofen,np Finkenberg czy Hippach...