Jump to content

Kalendarz MPA

lski
 Share

Recommended Posts

• 3 months later...
  • 1 year later...

Cześć

Zawody ze Zwardonia pokazują jak powinna wyglądać prawdziwa zima 🙂. Ale chciałem zwrócić uwagę na p. Jadwigę Goudę - chyba najstarszą zawodniczkę, którą znam i pamiętam z dzieciństwa, więc chyba raczej na pewno ma z 70/80 lat, a formę prezentuje świetną. Zawsze uprawiała sport - za mojej wczesnej młodości - pamiętam gimnastykę artystyczną, tenis, bieganie i kolarstwo. No kobieta niczym Kwiatkowska - żadnego sportu się nie boi. O nartach nie wiedziałem. Szacunek.

pozdrawiam

• Like 1
  • Thanks 1

Mitek dzięki.

Jak ją poznałem, musiała być wówczas przed 40-stką, niezwykle atrakcyjna kobieta i chyba niezamężna, bo na kortach miała niesamowite powodzenie u mężczyzn. Mój dyrektor z podstawówki mocno ją adorował, a ja miałem niezłe fory w szkole 😉. Pamiętam długie blond włosy starannie splecione w warkocz  oraz świetną figurę. Dziewczyny z mojej sekcji (nota bene 3 z 4-ech były z Radziechów i to dzięki niej zainteresowały się tenisem na poważnie) uczęszczały do niej na gimnastykę artystyczną, stąd wiem, bo widziałem na żywo nie raz na kortach/hali jak wyglądają fiflaki i salta.

pozdrawiam

Edited by Marcos73

Hehe jak to mówią kto nie widział akcji z cyklu Jadzia szpagat ten życia nie zna 😉
Co do wieku Pań to w zeszłym roku na MPA w Szczawnicy startowała Marczuajtis-Majerczyk Ludwika rocznik 42 w kasku ze skóry . Do tego zajełą drugie miejsce za swoją koleżanką... Pełen respekt dla kobiety.

• Like 2