zajÄ…c Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Co tam śnieg i słońce! Widok pustych bramek - bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 W poniedziałek było tak samo jak opisał kolega Altvater. Od 8 warunki idealne i puściutko! pozdrawiam wyjadaczy którzy mieli raj na ziemi i dopieprzali na krawędziach na prawde szacun o dziwo proporcjonalnie do ilości osób na stoku to było bardzo dużo osób świetnie jeżdzących . Czym bliżej 11 tym bardziej miękko szczegolnie na dole bo jednak odsłonięte od drzew i słonko przypiekło, ale i tak warunki dosyć dobre. Warto się wybrać na Czantorię w tygodniu z rana jazda bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomassimo Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jedzie ktoś jutro, w piątek lub w przyszłym tygodniu w dni robocze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Zróbcie wyjazd o przed 7 - warto być na stoku na punkt 8, dużo się zyskuje zwłaszcza przy tej pogodzie pewne obowiązki trzeba jeszcze rano wykonać - zaprowadzić małego narciarza do przedszkola Użytkownik żabuti edytował ten post 21 marzec 2013 - 22:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 nie wiem czy potrzebnie kogoś wyręczasz? Tak patrząc to najbliżej jest Równica... Rycho śmigasz po Równicy i w dodatku szybko ?? - Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Rycho śmigasz po Równicy i w dodatku szybko ?? - Gratuluje od biedy można tylko trzeba podejść ale kolejka poniżej wydaje się szybsza...ale Ty dziś miałeś być przecież na trasach Czantorii - co się stało ,że nie pojechałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 od biedy można tylko trzeba podejść ale kolejka poniżej wydaje się szybsza...ale Ty dziś miałeś być przecież na trasach Czantorii - co się stało ,że nie pojechałeś? A gdzie tak napisałem bo o czymś chyba nie wiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 A gdzie tak napisałem bo o czymś chyba nie wiem ?przynajmniej byłeś zainteresowany wyjazdem na trasy Czantorii... A jak tam było wczoraj dla innych? Dzisiaj chyba pogoda bombowa a pod deskami prawie idealnie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 przynajmniej byłeś zainteresowany wyjazdem na trasy Czantorii... ty masz jednak swój świat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aligator Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Jesli ktos sie wybiera jutro to mysle ze rowniez nie pozaluje Zobaczymy, zobaczymy. Śmigamy jutro z addictem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 ty masz jednak swój świat...jeśli masz cosik do gór to daj znać ..a nie wtrącaj się ! Możemy porozmawiać o Śląsku ale latem!?- co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addict Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 w niedziele bylismy na czantorii z aligatorem. pierwsze zaskoczenie to duzo aut na parkingu. co sie przelozylo na 5 minut stania w kolejce na dole. dla nas to bylo duze zeskoczenie bo od dobrych 2 lat jezdzilismy tam bez kolejek, na biezaco. jak widac bezplatny parking, tanszy karnet oraz otwarta niebieska zrobily swoje. taki stan trwal do okolo 13. warunki bardzo dobre. rano zmrozony sztruks. pozniej na waskim gardle troche lodu. standard. natomiast po 13 nieduze muldy, ktore uatrakcyjnialy jazde. wtedy wlasnie aligator zmienil swoje sl`ki na rtm`y i tyle go widzialem. poza trasa fajny puszek i dla urozmaicenia dnia kilka zjazdow w lasku zaliczylem. innymi slowy czantoria sie zmienia. z niedostepnej, trudnej i drogiej gory robi sie przystepna opcja dla jadacych na slepo do wisly czy szczyrku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 . z niedostepnej, trudnej i drogiej gory robi sie przystepna opcja dla jadacych na slepo do wisly czy szczyrku. Niestety tylko w marcu... w sezonie 90zł/dzień i brak 4 godzin skutecznie odstrasza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aligator Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 dlaczego tak syficie w temacie ?to rycho, jak zwykle i to nie tylko tutaj.... Niestety tylko w marcu... w sezonie 90zł/dzień i brak 4 godzin skutecznie odstrasza....Była już tu gadka o skipasie on-line. Ogólnie, to tak, Czantoria jest droga, my jednak zaplanowaliśmy że będziemy na niej w sumie 5 dni w sezonie i skipass on-line wyszedł o ile pamiętam około 60 zł za dzień. Użytkownik aligator edytował ten post 25 marzec 2013 - 11:44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 jeśli masz cosik do gór to daj znać ..a nie wtrącaj się ! Możemy porozmawiać o Śląsku ale latem!?- co ty na to? Napiszę po raz ostatni bo nie zwykłem prowadzić konwersacji z ludzmi poniżej pewnego poziomu a taki reprezentuje Rycho65. Już od jakiegoś czasu moje posty są "atakowane" przez tego człowieka, z tego co widzę na forum nie tylko moje. Po ostatniej publicznej kłótni spasowałem i olałem gada - w ogóle nie wypowiadając się pod nim w wątkach. Jak jednak widać powyżej on nie spasował i szuka problemu, sporów i zaczepek gdzie tylko się da wyszukując posty moje - na koncu gdy jest pod ścianą i wie ze zrobił z siebie durnia zmienia temat na forum a na PW atakuje lub obraża. Czepia sie wszystkiego czego sie da, wymyśla jakies nienapisane zdania (patrz jakis mój planowany wyjazd) a potem pisze o jakims problemie do gór - czy któryś z was rozumie o co chodzi i widzi w tym jakaś logikę czy moze i dla was jest to jakis stek bzdur, bezsensowna gadka i problem ze sobą samym ? Z osobami którymi wymieniałem sie na PW zdecydowaną dominację wiedzie ta druga opcja. Ryśku nasz kochany, publicznie zatem oświadczam Ci ze jest to ostatni jaki kolwiek post skierowany w twoją stronę, jaka kolwiek odpowiedz czy kontunuacja tematu. Dla takiej osoby jak ty największym złem jest olewanie twojej osoby i brak odpowiedzi - to najbardziej denerwuje ludzi "innych" i najbardziej boli - od teraz taką taktykę bede stosował. Pozdrawiam i przepraszam innych za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomassimo Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Wczoraj warunki bardzo dobre przez cały dzień ! O dziwo, praktycznie brak muld i lodu do 16:30 włącznie. Równo, śnieg twardy, szybki, zmrożony, idealny do zasuwania na krawędziach. Dziś podobnie, ale po 14 pojawiły się tu i ówdzie placki lodu. Pojawił się wiatr, temp. spadła do -6. Panowie na górnej stacji powinni ruszyć cztery litery i sypnąć parę łopat śniegu na zjazd z krzesełka, by przykryć kamyczki ostrego koksu(?) i lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz2 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Bylem dziś - 26.03. Warunki na czerwonej b. dobre, na niebieskiej wystarczające. Polecam na wypad w tygodniu, 2/3 krzesełek jeździ pustych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Za czantoria.net: "Informujemy, iz przez okres Swiat Wielkanocnych Kolej Linowa Czantoria sp. z o.o. czynna bedzie normalnie czyli w godzinach od 8:00 do 16:30. Jednoczesnie informujemy, iz wiosenna przerwa techniczna rozpocznie sie 8 kwietnia." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomassimo Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A śniegu pełno! Dziś nartostrada wolniejsza i miększa, ale po 14 zimny wiatr osuszył wierzchnią warstwę, przywracając jej szybkość. Po południu wyszło zza chmur słońce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Eee tam tylko sama końcówka była miękka i wolna. Byłem dzisiaj, jednym słowem super od 8 do 16:30 cały czas śmiganie na krawędziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomassimo Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Heh, bo nie wiesz jak było w poniedziałek i wtorek - dopiero były super warunki: szybki zmrożony śnieg i przyjemnie twardo, równo do końca. I nie napisałem wolna, a wolniejsza Dziś mimo białego poranka w Katowicach i odgarnięcia 5cm śniegu, na miejscu zastała nas nieprzyjemna niespodzianka: deszcz. Na szczęście górna połowa została obsypana świeżą warstwą białego kożucha, co pozwoliło nawet na pozatrasowe śmiganie w świeżym śniegu. Temp. +2/+3, 0 st. na górze. Krzesełka mokre i d... tyż, więc już mnie tam nie ma. W niedzielę zapowiadają sporą dostawę śniegu, więc święta w tym roku będą białe! ;D Użytkownik Tomassimo edytował ten post 29 marzec 2013 - 15:29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Czantoria wczoraj była piękna! co prawda przez duże opady śniegu i brak chodźby lekkiego mrozu długo się to nie utrzymało i narciarze w mig to rozjezdzili. I co chwile było słychać całkiem oddmienne zdania jedni się zachwycali i mówili że super warunki, a inni że nie da się w tych muldach jeździć , no cóż pracownicy ośrodka i tak nic więcej nie mogli raczej zrobić . Ja po dwóch zjazdach na czerwonej i dwóch na niebieskiej opuściłem trasy by pierwszy raz w życiu pojeździć między drzewami, a to lasek między kanapą a czerwoną, lasek przy fakturce (po lewej i prawej) i lasek miedzy polaną na niebieskiej w dół w stronę nartostrady. I ten ostatni był najprzyjemniejszy w zjeździe ok. 40cm świeżego śniegu dało popalić , 20 gleb, ręka naciągnięta przy upadku, sapanie, ale wrażenia bezcenne. Tak pod koniec dnia nawet zaczęło wychodzić, kilka płynnych skrętów bez zatrzymywania, coraz większa prędkość a i nawet kilka razy udało się "skompresoweć" śnieg i wykorzystać to przy skręcie. Niestety albo i na szczęście jeszcze bardzo dużo nauki przede mną . Tak czy inaczej wczorajszy dzień na Czantorii uważam za jeden z lepszych w sezonie. Pozdro Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomassimo Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Sezon jeszcze trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomassimo Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Nie wiem czy najbliższa narciarska góra G. Śląska uraczy nas dobrymi warunkami, ale jest szansa, że wyżej położone trasy na Julianach lub na Pilsku, będą miały dobre/b.dobre warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 warunki do jazdy będą jeszcze na każdym nasnieżanym stoku, tyle, że nie wszystkie będą działać.... Może nie bedzie to zmrożony sztruks ale wystarczająco dobre by fajnie pojeździć . 13-14/04 na 100% bardzo dobre, nastepne - zalezy od wiatru (halny może zjeść snieg w kilka dni) i opadów, a powyżej 1000 m- nadal bez problemu. Przypuszczam też, że w tym roku rowerowa majówka z salmopola na skrzyczne raczej sie nie uda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi