mig Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 dzieki - jest teraz drozęj, ale też jeszcze ok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam Ja kupowałem Wiślański skipass 7 dowolnych dni -> http://wisla.e-skipass.pl/ Cena: 427zł + karta gratis... Ośrodki: Czantoria, Palenica, Nowa Osada, Cieńków, Stożek, Klepki, Siglany, Beskid, Rowieńki, Sarajewo. Wychodzi 61zł za dzień jazdy (tak naprawde 8h ponieważ kartnet jest ważny w ciągu dnia przez 8h) I tak ostatnio wyskoczyłem na Czantorię na 3h jak robilo sie tłoczno to spakowałem się i pojechałem na Palenice... tam kamienie i miałem jechać do Wisły na Stożek ale niestety żona zadzwoniła że mam ja już odebrać i trzeba było się zbierać . Dla osób któe lubią żąglować miedzy obiektami fajna opcja... ale karnet Aligatora wychodzi 52zł/dzien wiec jeszcze taniej Pozdro P.S. Aligator na serio nie widziałem nikogo w pom. spodniach i kasku szukałem tez kogos z GoPro na kasku ale ani jednej osoby nie widziałem. Ty byłeś w jakich godzinach? nastepnym razem musimy sie wymienic tel to sie raczej nie miniemy. A dzisiaj jezeli sie uda to wybieram sie znowu na Górę Żar do Miedzybrodzia Żywieckiego ostatnio mi sie tam spodobało trasa ciut mniej ciekawsza niz czantoria ale b.dobrze przygotowana. Na ten moment dla mnie ranking czerwonych tras: 1. Czantoria 2. Góra Żar i Mosorny Groń 3. Golgota Użytkownik MajorSki edytował ten post 23 styczeń 2013 - 09:03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 http://www.skiforum....nute?highlight= trzeba było kupić w październiku to teraz można jeżdzić za jedyne 48 za dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aligator Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 P.S. Aligator na serio nie widziałem nikogo w pom. spodniach i kasku szukałem tez kogos z GoPro na kasku ale ani jednej osoby nie widziałem. Ty byłeś w jakich godzinach? nastepnym razem musimy sie wymienic tel to sie raczej nie miniemy.Dobra, dobra może się uda, tylko ja nie wiem kiedy znowu narty założę.... Ja tłukłem Czantorię od 8:00 do 15:32, ostatni siad na krzesło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jak dała sobie radę na Palenicy słynącej z kiepskich warunków to bierz ją śmiało na Czantorię . Co do karnetu, na punktowych nie na żadnych czasowych ograniczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 jak dziś na Czantori ? spłynęła, czy jest ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Tez jestem zainteresowany bo na kamerce nie wyglada to zle, chociaz ja przelozylem dzisiejszy wyjazd na jutro ze wzgledu na pogode (dodatnia temperatura, duża mgła na górze oraz opady deszczu zapowiedziane do godz. 12) a wieczorem oraz w nocy zapowiadaja w Ustroniu opady śniegu wiec jutro moze być całkiem fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Byłem wczoraj na Czantorii, Stożku i Cieńkowie. Na Cz. pojawiłem się od 10:30 do 13:30, jest to moj ulubiony stok w Ustroniu/Wiśle, ale wczoraj był całkowicie rozjezdzony, momentami muldy po kolana . Po 11 kolejki juz były prawie pod budki z kielbaskami. Niebieska trasa troche przetarta i sporo kamieni zjechałem tylko raz i wrociłem na czerwoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Może być ciasno .... podobnie jak tydzień temu w Cieńkowie. Będzie także darmowa jazda ale na dodatek jeszcze zawody... www.ustron.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addict Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 jaka darmowa jazda? bo chcialem sie wybrac w sobote a tak to nie wiem czy nie zaliczyc "slynnej" palenicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 W niedziele na Cienkowie była darmowa jazda od 18godz. ja zdążyłem zjechać 3raz i o 18 gdy podjechałem pod bramki albo raczej do kolejki pod bramkami to odpiąłem narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addict Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 znalazlem http://www.radio.kat...Hash=039c54f3c7 w niedziele od godziny 17 do 20 jazda za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Mam pytanie odnośnie warunków jakie panują obecnie na czantorii, może ktoś był to proszę o opinię. Chciałbym się również dowiedzieć o te niedzielne zawody jakie mają się odbywać bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji na jakiej trasie odbywają się i czy w tych godzinach będą jakieś trasy otwarte, bo wybieram się w niedzielę z samego rana, ale nie wiem czy jest sens tak wcześnie skoro zawody są o 11. Dzięki za odpowiedźw/g mnie to nie ma sensu bo i niebieska do samego dołu jest prawie ....tragiczna!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 czemu tragiczna jest niebieska?ciągle zamykana pomimo jakiegoś tam opadu bo nie ma właściwego serwisu z wiadomych względów... Jest właściwa na koniec jazdy ale nie do powtarzalności... chyba ,że coś się zmieniło od ostatniej niedzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajÄ…c Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 kolejki zabijają Byłam w niedzielę 17.02 i cóż... do 11.00 jeszcze ok - potem już masakra kolejkowa; fakt że pogoda była ładna bo koło 0, słonce się przebijało itp. więc ludzi dużo przyszło się nacieszyć śniegiem. Na Czantorię już w weekend się nie wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilk Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 A pytanko - jak teraz z kiedy skończyly się ferie - lepiej???? Za tydzień chce się wybrać na narty. Myślę o Wiśle m in. Czy dalej masakra w weekend... JAk wynika z waszych doświadczeń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 A pytanko - jak teraz z kiedy skończyly się ferie - lepiej???? Za tydzień chce się wybrać na narty. Myślę o Wiśle m in. Czy dalej masakra w weekend... JAk wynika z waszych doświadczeń.... Dalej masakra, w każdy weekend sezonu zimowego w Ustroniu, Wiśle i Istebnej jest masakra. (Oczywiście mówię tu o większych-kanapowych górkach typu Czantoria, Soszów, Nowa Osada, Cieńków, Zagroń, Złoty Groń... a i na talerzykach i orczykach bywa pełno...Cały Śląsk ma niecałe 100km więc sporo chętnych do nartowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Dalej masakra, w każdy weekend sezonu zimowego w Ustroniu, Wiśle i Istebnej jest masakra. (Oczywiście mówię tu o większych-kanapowych górkach typu Czantoria, Soszów, Nowa Osada, Cieńków, Zagroń, Złoty Groń... a i na talerzykach i orczykach bywa pełno...Cały Śląsk ma niecałe 100km więc sporo chętnych do nartowania... Śląsk na Śląsku zawsze ma blisko ale od kilku sezonów widuje się dużo chętnych także z Łodzi i Warszawy od kiedy Zakopane zamknęło swoje rogatki! Niestety, jeśli w najbliższym czasie ludzie nie przesiądą się do autobusów lub na szybką kolej - grozi nam ciągły weekendowy paraliż ,przynajmniej na czas ferii?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilk Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ja rowniez, chociaz jelsi taka odwilz to moze lepsze pilsko, albo okolice zakopanego.... troche wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Zapodajcie proszę jakie warunki - w czwartek sie wybieram i nie wiem, czy jeszcze będzie po co.bez obaw www.czantoria.net jeszcze twarde podłoże wytrzyma! Jedynie na dole może być "cieńko" - ale spójrz do kamery... Śnieg sztuczny pomoże i przetrwa wszelkie odwilże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomassimo Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Kiedy będą tańsze, posezonowe karnety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Na Czantorii? Przyjdzie halny plus jakis deszczyk i bedzie po sezonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Na czerwonej mimo odwilży ponad metr śniegu. Tłoku nie ma. Niebieska w górnej części czyli na Faturce jest dobrze, (działa wspomniany orczyk Faturka). Poniżej trochę gorzej, pojawiają się przetarcia. W nocy jest lekki mróz, więc dobre warunki powinny się utrzymać.niebieska już zamknięta :mad:- czeka na opady śniegu bez których nie zostanie już otwarta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomassimo Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 http://czantoria.net...12/cennik71.jpg PS. Czy ja czegoś nie rozumiem, czy też cena karty 500pkt. jest bezsensu? Użytkownik Tomassimo edytował ten post 05 marzec 2013 - 19:07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 http://czantoria.net...12/cennik71.jpg PS. Czy ja czegoś nie rozumiem, czy też cena karty 500pkt. jest bezsensu? cos im sie zapomniało - kup sobie 5 'setek'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi