star Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Kolejne miejsca, mile wspomnienia. Szaflary. Biała Woda. Harenda. Kotelnica. Cervenohorske Sedlo. Kamieńsk. Zieleniec. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 A ja jeszcze mam miejscówkę w Solden od jutra do 5 maja. I niestety nie mogę z niej skorzystać : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Maja 2019 Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 A ja jeszcze mam miejscówkę w Solden od jutra do 5 maja. I niestety nie mogę z niej skorzystać : ( Szkoda. Ja swoją miejscówkę majową tak wykorzystałem Pełna relacja jest na https://www.skionlin...#comment-301893 Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Czarna Góra. Dolina Szczęścia. Szrenica. Wysoki Kamień. Mala Upa. Kopalnia Stanisław. Izerskie Rozdroże. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Takie szerokie te deski z pinami, że w pierwszej chwili myślałem że to dwie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Takie szerokie te deski z pinami, że w pierwszej chwili myślałem że to dwie pary. To Nanga Parbat - 79 mm pod butem. Nikt już nie jeździ na tak wąskich. Poza oczywiście zawodnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 To Nanga Parbat - 79 mm pod butem. Nikt już nie jeździ na tak wąskich. Poza oczywiście zawodnikami. Ale popatrz na to ujęcie. Wyglądają na mega szerokie - na dziobach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 To Nanga Parbat - 79 mm pod butem. Nikt już nie jeździ na tak wąskich. Poza oczywiście zawodnikami. I poza czołowymi turowcami z Wrocławia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Ale popatrz na to ujęcie. Wyglądają na mega szerokie - na dziobach. To dość mocno taliowana narta (trochę zbyt bardzo). Ale daleko jej na górze do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Niestety narta została spalona przez Skiturowca Niedzielnego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Typowe wpisy frustrata codziennego. Chciałby być sportowcem, ambicje ma. A tu klapa. Jedyne co potrafi to kąsać. Czasem zrobi trudną linię jak Rymarz. Czasem pochwali się pieczołowicie zliczonym verticalem. Rządzi i dzieli gdzieś tam na fb. Czasem sporządzi mały donosik. Ot mały człowiek, narciarz też dość przeciętny. Ego tylko przerośnięte. Zstąpił bóg między lud, a ten mu chwały nie oddaje, więc zdziwiony jak Marceli Szpak. Co do taliowania. Dzioby 117. Pod butem 81. Długość 179. Promocja była w Annecy. Dane tu np:http://www.muszakski...rbat-48378.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 ale naprawdę nie da się jak ludzie??? PS. żenada jak na tym forum obok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Co prawda narty zakonserwowane, wiązania spuszczone, moto odpalone i ujeżdżone... czyli wyglądało by na to, że sezon narciarski zakończony! a tu zooonk! NIE! bo, bo nasza ekipa została zarażona jakimś wirusem który nie odpuszcza. I to ja za to czuję się odpowiedzialny, niestety! Cały sezon był spokojny. Jak co roku, nic ważnego nie zaszło... do momentu kiedy znów to się stało... NUDA zajrzała w oczy! no i Jasiek przypomniał sobie, że poza freeridem dla ludzi są jeszcze żleby... 3 albo 4 lata temu zaznałem nieprzyjemności zjazdu ze żlebu na Chopku i to niby łatwego-niebieskiego (nie mylić z nartostradą niebieską) Dziewczęcy się nazywał... no i znów nad nim stanąłem i... tamtejsze przerażenie zamieniło się w zauroczenie! Adrenalina połączona z zachwytem i wolnością zaraziła i zauroczyła. Niestety zaraziłem też pozostałych z ekipy, których pociągnąłem za sobą tydzień później. Za tym poszły kolejne Studencki, Centralny, Meteorologiczny no i na koniec Retranslacny... Zaraza... mówię wam! nigdy tego nie róbcie! I tak zarombiście zakończony sezon, po 41 dniach na nartach z tego 38 Chopek. I komu to przeszkadzało??? (narty zakonserwowane, wiązania spuszczone) A tu będę musiał otworzyć niestety na nowo, bo moi szaleni koledzy nie mają dość no i 1-2 czerwca (no dobrze widzicie w Alpy na weekend!) jedziemy na lodowiec! MASAKRA! na który? nie wiem! decyzja pewnie zapadnie w czwartek przed wyjazdem a noclegi pewnie będziemy zamawiać w nocy jadąc na narty! PS. ale jak by ktoś chciał dołączyć... może z tych co poznaliśmy w trakcie tego albo poprzednich sezonów - zapraszam PS2. całe życie z wariatami! ale jak ja to kocham! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Panowie skiturowcy, Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. Dla chętnych sparingi. Strzelicie sobie po kilka prostych a potem po kilka głębszych i atmosfera się rozluźni. Nie sądzicie, że nie wypada się wdawać w takie pyskówki? Narciarz terenowy to nie białczański motłoch i honor powinien mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Ja mam coś się odnieść?Generalnie mam dystans i jestem otwarty na zmianę :-)Ja mogę się wyzerować i zacząć dyskusje z poziomu 0m npm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. proponowałem już Tatry Zach np Zverovkę - okolice Salatyna i dalej dolina Żarska. Piękne okoliczności do jazdy, różne stopnie trudności, podwózka wyciągiem w Spalonej a co ważniejsze droga powrotna. Słowem sporo opcji i blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Piątka rzeczywiście ma klimat. Zverovka też narciarsko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Moje podsumowanie to 32 dni na śniegu dla mnie rewelacja jestem drobnym przedsiębiorcą i wygospodarowanie czasu na pasję w takiej ilość jest sukcesem. Przejechane około 1500 km na nartach,kto ze mną jeździł wie że nie ściemniam A tak wygląda lista miejsc gdzie bywałem Szczyrk ( mój ulubiony ) SON COS BSA Wisła Istebna Sölden Hintertux Fanningberg Grosseck Aineck/Katschberg Obertauern Zillertalarena Hochzillertal Mayerchofen Rewelacyjny sezon patrząc że półtorej roku temu miałem operację kolana ACL to było bombastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Podsumowując sezon zapomniałem o najważniejszym ! o osobach które poznałem z forum i nie tylko . Te wieczory przegdane do późnej nocy o najdrobniejszych detalach nart techniki i życia niezapomniane. Koledzy DZIĘKUJĘ i liczę na więcej w przyszłym sezonie. Gajowy! rezerwuję miejsce na otwarcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Kolejne miejsca do galerii. Kamieńsk. Hromovka. Judeichova. Puchatek. Protez. Lola. Modry Dul. Lucni Bouda. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Ostatni pakiet. Głównie tury. Vyrovka. Mumlavsky. Stoh. Medvedi. Studnicni. Sv. Petr. Pec. Kozi. Rokytnice. Praded. Sziszak. Divci. Klinovec. Śnieżka. Mały Staw. Lucni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 A tak na poważnie... ktoś jeszcze coś? Bo my z ekipą szykujemy się na 1 czerwca? może ktoś dołączy??? Hello? będzie zarombiście? nie planujemy żadnych żlebów!!! (no chyba żeby jakieś po drodze się znalazły) ale raczej nie... (co nie znaczy że nie planujemy pozatrasówki) bo raczej po to tam jedziemy! ale będzie jazda i będzie zabawa! Ruszcie szanowne d...! ja też muszę rozkonserwować narty ale uwierzcie mi! będzie warto. Mówię w ciemno, choć nigdy nie byłem na nartach w Alpach ale znam moich niepełnosprytnych kolegów, Ciapaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Jasiek. Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 No narty wyostrzyłem i nasmarowałem! wiem w czerwcu ale cóż taki los Ciapaka! z kim przestajesz, takim się stajesz... Za 3,5h wyjazd na wiosenno-letnie szaleństwo czy kogoś spotkamy na Kaprun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... star Napisano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Może za wcześnie, ale może już warto? Pytanie jak to zrobić. Można jednym dosadnym słowem, można fotorelacją. Pomyślmy razem, taki kwestionariusz, niekoniecznie Prosta, ułożyć by można wespół w zespół. Zawsze jest tak, że ktoś musi zacząć. 1 odkrycie on (subiektywnie rzecz jasna) 2 odkrycie nart (nowe, używane...) 3 odkrycie off piste (polecane miejsce) 4 odkrycie trasy (trudność, xfactor) 5 postanowienie na nowy sezon (poprawy) 6 największy dzwon, speed, trudność 7 okoliczności (knajpa, ludzie) 8 sport (tyczki i między tyczkami) 9 droga (auto) 10 trasa biegowa, skiturową... Co was rajcuje? Chyba już czas? 25 dni rozłożone na skitury i zjazdowe po równo. 1 suche ski, kameralnie, a w sam raz 2 slalomki, uniwersalne o dziwo, w przeróżnych warunkach, 3 no nie wiem, dużo po zamkniętych (Harrachov, Jurgów, Czarna, Cervenohorske) po świeżym, no ale to nie off, skitury na Gęsia Szyję czy Studicni Lucni też nie choć ładnie 4 Pec czarna, kiedys jeździłem tylko po zamkniętej, teraz po Bożemu, ratrakiem z Jańskich które fajne 5 postanowień nie czynie zobaczymy 6 kilka się zdarzyło, upadków nie zderzeń, mało spektakularnych 7 okoliczności to Bouda Pod Snezkou i Jiří Holeček polecam wizytę, choć jakby ciężko, więc boutikowy apartament Nowa Huta w Szklarskiej w starym budynku stacyjnym 8 no raz chyba w Białce:-( Między tyczkami ciągle Modry Dul, 9 no łańcuchy się sprawdziły, Ferrari Superfast i nissan gtr zapamiętałem, 10 fajna lajtowo na Rusinowa z ronda ew grzbietem wzdłuż Zdiar, wokół Harrachova Dziś pięknie pewno w Karkonoszach. Ech. Daleko od szosy i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Podsumowanie sezonu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 10 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Czarna Góra. Dolina Szczęścia. Szrenica. Wysoki Kamień. Mala Upa. Kopalnia Stanisław. Izerskie Rozdroże. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Takie szerokie te deski z pinami, że w pierwszej chwili myślałem że to dwie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Takie szerokie te deski z pinami, że w pierwszej chwili myślałem że to dwie pary. To Nanga Parbat - 79 mm pod butem. Nikt już nie jeździ na tak wąskich. Poza oczywiście zawodnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 To Nanga Parbat - 79 mm pod butem. Nikt już nie jeździ na tak wąskich. Poza oczywiście zawodnikami. Ale popatrz na to ujęcie. Wyglądają na mega szerokie - na dziobach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 To Nanga Parbat - 79 mm pod butem. Nikt już nie jeździ na tak wąskich. Poza oczywiście zawodnikami. I poza czołowymi turowcami z Wrocławia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Ale popatrz na to ujęcie. Wyglądają na mega szerokie - na dziobach. To dość mocno taliowana narta (trochę zbyt bardzo). Ale daleko jej na górze do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Niestety narta została spalona przez Skiturowca Niedzielnego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Typowe wpisy frustrata codziennego. Chciałby być sportowcem, ambicje ma. A tu klapa. Jedyne co potrafi to kąsać. Czasem zrobi trudną linię jak Rymarz. Czasem pochwali się pieczołowicie zliczonym verticalem. Rządzi i dzieli gdzieś tam na fb. Czasem sporządzi mały donosik. Ot mały człowiek, narciarz też dość przeciętny. Ego tylko przerośnięte. Zstąpił bóg między lud, a ten mu chwały nie oddaje, więc zdziwiony jak Marceli Szpak. Co do taliowania. Dzioby 117. Pod butem 81. Długość 179. Promocja była w Annecy. Dane tu np:http://www.muszakski...rbat-48378.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 ale naprawdę nie da się jak ludzie??? PS. żenada jak na tym forum obok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Co prawda narty zakonserwowane, wiązania spuszczone, moto odpalone i ujeżdżone... czyli wyglądało by na to, że sezon narciarski zakończony! a tu zooonk! NIE! bo, bo nasza ekipa została zarażona jakimś wirusem który nie odpuszcza. I to ja za to czuję się odpowiedzialny, niestety! Cały sezon był spokojny. Jak co roku, nic ważnego nie zaszło... do momentu kiedy znów to się stało... NUDA zajrzała w oczy! no i Jasiek przypomniał sobie, że poza freeridem dla ludzi są jeszcze żleby... 3 albo 4 lata temu zaznałem nieprzyjemności zjazdu ze żlebu na Chopku i to niby łatwego-niebieskiego (nie mylić z nartostradą niebieską) Dziewczęcy się nazywał... no i znów nad nim stanąłem i... tamtejsze przerażenie zamieniło się w zauroczenie! Adrenalina połączona z zachwytem i wolnością zaraziła i zauroczyła. Niestety zaraziłem też pozostałych z ekipy, których pociągnąłem za sobą tydzień później. Za tym poszły kolejne Studencki, Centralny, Meteorologiczny no i na koniec Retranslacny... Zaraza... mówię wam! nigdy tego nie róbcie! I tak zarombiście zakończony sezon, po 41 dniach na nartach z tego 38 Chopek. I komu to przeszkadzało??? (narty zakonserwowane, wiązania spuszczone) A tu będę musiał otworzyć niestety na nowo, bo moi szaleni koledzy nie mają dość no i 1-2 czerwca (no dobrze widzicie w Alpy na weekend!) jedziemy na lodowiec! MASAKRA! na który? nie wiem! decyzja pewnie zapadnie w czwartek przed wyjazdem a noclegi pewnie będziemy zamawiać w nocy jadąc na narty! PS. ale jak by ktoś chciał dołączyć... może z tych co poznaliśmy w trakcie tego albo poprzednich sezonów - zapraszam PS2. całe życie z wariatami! ale jak ja to kocham! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Panowie skiturowcy, Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. Dla chętnych sparingi. Strzelicie sobie po kilka prostych a potem po kilka głębszych i atmosfera się rozluźni. Nie sądzicie, że nie wypada się wdawać w takie pyskówki? Narciarz terenowy to nie białczański motłoch i honor powinien mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Ja mam coś się odnieść?Generalnie mam dystans i jestem otwarty na zmianę :-)Ja mogę się wyzerować i zacząć dyskusje z poziomu 0m npm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. proponowałem już Tatry Zach np Zverovkę - okolice Salatyna i dalej dolina Żarska. Piękne okoliczności do jazdy, różne stopnie trudności, podwózka wyciągiem w Spalonej a co ważniejsze droga powrotna. Słowem sporo opcji i blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Piątka rzeczywiście ma klimat. Zverovka też narciarsko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Moje podsumowanie to 32 dni na śniegu dla mnie rewelacja jestem drobnym przedsiębiorcą i wygospodarowanie czasu na pasję w takiej ilość jest sukcesem. Przejechane około 1500 km na nartach,kto ze mną jeździł wie że nie ściemniam A tak wygląda lista miejsc gdzie bywałem Szczyrk ( mój ulubiony ) SON COS BSA Wisła Istebna Sölden Hintertux Fanningberg Grosseck Aineck/Katschberg Obertauern Zillertalarena Hochzillertal Mayerchofen Rewelacyjny sezon patrząc że półtorej roku temu miałem operację kolana ACL to było bombastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Podsumowując sezon zapomniałem o najważniejszym ! o osobach które poznałem z forum i nie tylko . Te wieczory przegdane do późnej nocy o najdrobniejszych detalach nart techniki i życia niezapomniane. Koledzy DZIĘKUJĘ i liczę na więcej w przyszłym sezonie. Gajowy! rezerwuję miejsce na otwarcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Kolejne miejsca do galerii. Kamieńsk. Hromovka. Judeichova. Puchatek. Protez. Lola. Modry Dul. Lucni Bouda. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Ostatni pakiet. Głównie tury. Vyrovka. Mumlavsky. Stoh. Medvedi. Studnicni. Sv. Petr. Pec. Kozi. Rokytnice. Praded. Sziszak. Divci. Klinovec. Śnieżka. Mały Staw. Lucni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 A tak na poważnie... ktoś jeszcze coś? Bo my z ekipą szykujemy się na 1 czerwca? może ktoś dołączy??? Hello? będzie zarombiście? nie planujemy żadnych żlebów!!! (no chyba żeby jakieś po drodze się znalazły) ale raczej nie... (co nie znaczy że nie planujemy pozatrasówki) bo raczej po to tam jedziemy! ale będzie jazda i będzie zabawa! Ruszcie szanowne d...! ja też muszę rozkonserwować narty ale uwierzcie mi! będzie warto. Mówię w ciemno, choć nigdy nie byłem na nartach w Alpach ale znam moich niepełnosprytnych kolegów, Ciapaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Jasiek. Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 No narty wyostrzyłem i nasmarowałem! wiem w czerwcu ale cóż taki los Ciapaka! z kim przestajesz, takim się stajesz... Za 3,5h wyjazd na wiosenno-letnie szaleństwo czy kogoś spotkamy na Kaprun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... star Napisano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Może za wcześnie, ale może już warto? Pytanie jak to zrobić. Można jednym dosadnym słowem, można fotorelacją. Pomyślmy razem, taki kwestionariusz, niekoniecznie Prosta, ułożyć by można wespół w zespół. Zawsze jest tak, że ktoś musi zacząć. 1 odkrycie on (subiektywnie rzecz jasna) 2 odkrycie nart (nowe, używane...) 3 odkrycie off piste (polecane miejsce) 4 odkrycie trasy (trudność, xfactor) 5 postanowienie na nowy sezon (poprawy) 6 największy dzwon, speed, trudność 7 okoliczności (knajpa, ludzie) 8 sport (tyczki i między tyczkami) 9 droga (auto) 10 trasa biegowa, skiturową... Co was rajcuje? Chyba już czas? 25 dni rozłożone na skitury i zjazdowe po równo. 1 suche ski, kameralnie, a w sam raz 2 slalomki, uniwersalne o dziwo, w przeróżnych warunkach, 3 no nie wiem, dużo po zamkniętych (Harrachov, Jurgów, Czarna, Cervenohorske) po świeżym, no ale to nie off, skitury na Gęsia Szyję czy Studicni Lucni też nie choć ładnie 4 Pec czarna, kiedys jeździłem tylko po zamkniętej, teraz po Bożemu, ratrakiem z Jańskich które fajne 5 postanowień nie czynie zobaczymy 6 kilka się zdarzyło, upadków nie zderzeń, mało spektakularnych 7 okoliczności to Bouda Pod Snezkou i Jiří Holeček polecam wizytę, choć jakby ciężko, więc boutikowy apartament Nowa Huta w Szklarskiej w starym budynku stacyjnym 8 no raz chyba w Białce:-( Między tyczkami ciągle Modry Dul, 9 no łańcuchy się sprawdziły, Ferrari Superfast i nissan gtr zapamiętałem, 10 fajna lajtowo na Rusinowa z ronda ew grzbietem wzdłuż Zdiar, wokół Harrachova Dziś pięknie pewno w Karkonoszach. Ech. Daleko od szosy i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Podsumowanie sezonu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 To Nanga Parbat - 79 mm pod butem. Nikt już nie jeździ na tak wąskich. Poza oczywiście zawodnikami. Ale popatrz na to ujęcie. Wyglądają na mega szerokie - na dziobach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 To Nanga Parbat - 79 mm pod butem. Nikt już nie jeździ na tak wąskich. Poza oczywiście zawodnikami. I poza czołowymi turowcami z Wrocławia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Ale popatrz na to ujęcie. Wyglądają na mega szerokie - na dziobach. To dość mocno taliowana narta (trochę zbyt bardzo). Ale daleko jej na górze do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Niestety narta została spalona przez Skiturowca Niedzielnego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Typowe wpisy frustrata codziennego. Chciałby być sportowcem, ambicje ma. A tu klapa. Jedyne co potrafi to kąsać. Czasem zrobi trudną linię jak Rymarz. Czasem pochwali się pieczołowicie zliczonym verticalem. Rządzi i dzieli gdzieś tam na fb. Czasem sporządzi mały donosik. Ot mały człowiek, narciarz też dość przeciętny. Ego tylko przerośnięte. Zstąpił bóg między lud, a ten mu chwały nie oddaje, więc zdziwiony jak Marceli Szpak. Co do taliowania. Dzioby 117. Pod butem 81. Długość 179. Promocja była w Annecy. Dane tu np:http://www.muszakski...rbat-48378.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 ale naprawdę nie da się jak ludzie??? PS. żenada jak na tym forum obok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Co prawda narty zakonserwowane, wiązania spuszczone, moto odpalone i ujeżdżone... czyli wyglądało by na to, że sezon narciarski zakończony! a tu zooonk! NIE! bo, bo nasza ekipa została zarażona jakimś wirusem który nie odpuszcza. I to ja za to czuję się odpowiedzialny, niestety! Cały sezon był spokojny. Jak co roku, nic ważnego nie zaszło... do momentu kiedy znów to się stało... NUDA zajrzała w oczy! no i Jasiek przypomniał sobie, że poza freeridem dla ludzi są jeszcze żleby... 3 albo 4 lata temu zaznałem nieprzyjemności zjazdu ze żlebu na Chopku i to niby łatwego-niebieskiego (nie mylić z nartostradą niebieską) Dziewczęcy się nazywał... no i znów nad nim stanąłem i... tamtejsze przerażenie zamieniło się w zauroczenie! Adrenalina połączona z zachwytem i wolnością zaraziła i zauroczyła. Niestety zaraziłem też pozostałych z ekipy, których pociągnąłem za sobą tydzień później. Za tym poszły kolejne Studencki, Centralny, Meteorologiczny no i na koniec Retranslacny... Zaraza... mówię wam! nigdy tego nie róbcie! I tak zarombiście zakończony sezon, po 41 dniach na nartach z tego 38 Chopek. I komu to przeszkadzało??? (narty zakonserwowane, wiązania spuszczone) A tu będę musiał otworzyć niestety na nowo, bo moi szaleni koledzy nie mają dość no i 1-2 czerwca (no dobrze widzicie w Alpy na weekend!) jedziemy na lodowiec! MASAKRA! na który? nie wiem! decyzja pewnie zapadnie w czwartek przed wyjazdem a noclegi pewnie będziemy zamawiać w nocy jadąc na narty! PS. ale jak by ktoś chciał dołączyć... może z tych co poznaliśmy w trakcie tego albo poprzednich sezonów - zapraszam PS2. całe życie z wariatami! ale jak ja to kocham! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Panowie skiturowcy, Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. Dla chętnych sparingi. Strzelicie sobie po kilka prostych a potem po kilka głębszych i atmosfera się rozluźni. Nie sądzicie, że nie wypada się wdawać w takie pyskówki? Narciarz terenowy to nie białczański motłoch i honor powinien mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Ja mam coś się odnieść?Generalnie mam dystans i jestem otwarty na zmianę :-)Ja mogę się wyzerować i zacząć dyskusje z poziomu 0m npm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. proponowałem już Tatry Zach np Zverovkę - okolice Salatyna i dalej dolina Żarska. Piękne okoliczności do jazdy, różne stopnie trudności, podwózka wyciągiem w Spalonej a co ważniejsze droga powrotna. Słowem sporo opcji i blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Piątka rzeczywiście ma klimat. Zverovka też narciarsko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Moje podsumowanie to 32 dni na śniegu dla mnie rewelacja jestem drobnym przedsiębiorcą i wygospodarowanie czasu na pasję w takiej ilość jest sukcesem. Przejechane około 1500 km na nartach,kto ze mną jeździł wie że nie ściemniam A tak wygląda lista miejsc gdzie bywałem Szczyrk ( mój ulubiony ) SON COS BSA Wisła Istebna Sölden Hintertux Fanningberg Grosseck Aineck/Katschberg Obertauern Zillertalarena Hochzillertal Mayerchofen Rewelacyjny sezon patrząc że półtorej roku temu miałem operację kolana ACL to było bombastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Podsumowując sezon zapomniałem o najważniejszym ! o osobach które poznałem z forum i nie tylko . Te wieczory przegdane do późnej nocy o najdrobniejszych detalach nart techniki i życia niezapomniane. Koledzy DZIĘKUJĘ i liczę na więcej w przyszłym sezonie. Gajowy! rezerwuję miejsce na otwarcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Kolejne miejsca do galerii. Kamieńsk. Hromovka. Judeichova. Puchatek. Protez. Lola. Modry Dul. Lucni Bouda. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Ostatni pakiet. Głównie tury. Vyrovka. Mumlavsky. Stoh. Medvedi. Studnicni. Sv. Petr. Pec. Kozi. Rokytnice. Praded. Sziszak. Divci. Klinovec. Śnieżka. Mały Staw. Lucni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 A tak na poważnie... ktoś jeszcze coś? Bo my z ekipą szykujemy się na 1 czerwca? może ktoś dołączy??? Hello? będzie zarombiście? nie planujemy żadnych żlebów!!! (no chyba żeby jakieś po drodze się znalazły) ale raczej nie... (co nie znaczy że nie planujemy pozatrasówki) bo raczej po to tam jedziemy! ale będzie jazda i będzie zabawa! Ruszcie szanowne d...! ja też muszę rozkonserwować narty ale uwierzcie mi! będzie warto. Mówię w ciemno, choć nigdy nie byłem na nartach w Alpach ale znam moich niepełnosprytnych kolegów, Ciapaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Jasiek. Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 No narty wyostrzyłem i nasmarowałem! wiem w czerwcu ale cóż taki los Ciapaka! z kim przestajesz, takim się stajesz... Za 3,5h wyjazd na wiosenno-letnie szaleństwo czy kogoś spotkamy na Kaprun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... star Napisano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Może za wcześnie, ale może już warto? Pytanie jak to zrobić. Można jednym dosadnym słowem, można fotorelacją. Pomyślmy razem, taki kwestionariusz, niekoniecznie Prosta, ułożyć by można wespół w zespół. Zawsze jest tak, że ktoś musi zacząć. 1 odkrycie on (subiektywnie rzecz jasna) 2 odkrycie nart (nowe, używane...) 3 odkrycie off piste (polecane miejsce) 4 odkrycie trasy (trudność, xfactor) 5 postanowienie na nowy sezon (poprawy) 6 największy dzwon, speed, trudność 7 okoliczności (knajpa, ludzie) 8 sport (tyczki i między tyczkami) 9 droga (auto) 10 trasa biegowa, skiturową... Co was rajcuje? Chyba już czas? 25 dni rozłożone na skitury i zjazdowe po równo. 1 suche ski, kameralnie, a w sam raz 2 slalomki, uniwersalne o dziwo, w przeróżnych warunkach, 3 no nie wiem, dużo po zamkniętych (Harrachov, Jurgów, Czarna, Cervenohorske) po świeżym, no ale to nie off, skitury na Gęsia Szyję czy Studicni Lucni też nie choć ładnie 4 Pec czarna, kiedys jeździłem tylko po zamkniętej, teraz po Bożemu, ratrakiem z Jańskich które fajne 5 postanowień nie czynie zobaczymy 6 kilka się zdarzyło, upadków nie zderzeń, mało spektakularnych 7 okoliczności to Bouda Pod Snezkou i Jiří Holeček polecam wizytę, choć jakby ciężko, więc boutikowy apartament Nowa Huta w Szklarskiej w starym budynku stacyjnym 8 no raz chyba w Białce:-( Między tyczkami ciągle Modry Dul, 9 no łańcuchy się sprawdziły, Ferrari Superfast i nissan gtr zapamiętałem, 10 fajna lajtowo na Rusinowa z ronda ew grzbietem wzdłuż Zdiar, wokół Harrachova Dziś pięknie pewno w Karkonoszach. Ech. Daleko od szosy i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Podsumowanie sezonu
MarioJ Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 To Nanga Parbat - 79 mm pod butem. Nikt już nie jeździ na tak wąskich. Poza oczywiście zawodnikami. I poza czołowymi turowcami z Wrocławia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Ale popatrz na to ujęcie. Wyglądają na mega szerokie - na dziobach. To dość mocno taliowana narta (trochę zbyt bardzo). Ale daleko jej na górze do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Niestety narta została spalona przez Skiturowca Niedzielnego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Typowe wpisy frustrata codziennego. Chciałby być sportowcem, ambicje ma. A tu klapa. Jedyne co potrafi to kąsać. Czasem zrobi trudną linię jak Rymarz. Czasem pochwali się pieczołowicie zliczonym verticalem. Rządzi i dzieli gdzieś tam na fb. Czasem sporządzi mały donosik. Ot mały człowiek, narciarz też dość przeciętny. Ego tylko przerośnięte. Zstąpił bóg między lud, a ten mu chwały nie oddaje, więc zdziwiony jak Marceli Szpak. Co do taliowania. Dzioby 117. Pod butem 81. Długość 179. Promocja była w Annecy. Dane tu np:http://www.muszakski...rbat-48378.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 ale naprawdę nie da się jak ludzie??? PS. żenada jak na tym forum obok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Co prawda narty zakonserwowane, wiązania spuszczone, moto odpalone i ujeżdżone... czyli wyglądało by na to, że sezon narciarski zakończony! a tu zooonk! NIE! bo, bo nasza ekipa została zarażona jakimś wirusem który nie odpuszcza. I to ja za to czuję się odpowiedzialny, niestety! Cały sezon był spokojny. Jak co roku, nic ważnego nie zaszło... do momentu kiedy znów to się stało... NUDA zajrzała w oczy! no i Jasiek przypomniał sobie, że poza freeridem dla ludzi są jeszcze żleby... 3 albo 4 lata temu zaznałem nieprzyjemności zjazdu ze żlebu na Chopku i to niby łatwego-niebieskiego (nie mylić z nartostradą niebieską) Dziewczęcy się nazywał... no i znów nad nim stanąłem i... tamtejsze przerażenie zamieniło się w zauroczenie! Adrenalina połączona z zachwytem i wolnością zaraziła i zauroczyła. Niestety zaraziłem też pozostałych z ekipy, których pociągnąłem za sobą tydzień później. Za tym poszły kolejne Studencki, Centralny, Meteorologiczny no i na koniec Retranslacny... Zaraza... mówię wam! nigdy tego nie róbcie! I tak zarombiście zakończony sezon, po 41 dniach na nartach z tego 38 Chopek. I komu to przeszkadzało??? (narty zakonserwowane, wiązania spuszczone) A tu będę musiał otworzyć niestety na nowo, bo moi szaleni koledzy nie mają dość no i 1-2 czerwca (no dobrze widzicie w Alpy na weekend!) jedziemy na lodowiec! MASAKRA! na który? nie wiem! decyzja pewnie zapadnie w czwartek przed wyjazdem a noclegi pewnie będziemy zamawiać w nocy jadąc na narty! PS. ale jak by ktoś chciał dołączyć... może z tych co poznaliśmy w trakcie tego albo poprzednich sezonów - zapraszam PS2. całe życie z wariatami! ale jak ja to kocham! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Panowie skiturowcy, Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. Dla chętnych sparingi. Strzelicie sobie po kilka prostych a potem po kilka głębszych i atmosfera się rozluźni. Nie sądzicie, że nie wypada się wdawać w takie pyskówki? Narciarz terenowy to nie białczański motłoch i honor powinien mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Ja mam coś się odnieść?Generalnie mam dystans i jestem otwarty na zmianę :-)Ja mogę się wyzerować i zacząć dyskusje z poziomu 0m npm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. proponowałem już Tatry Zach np Zverovkę - okolice Salatyna i dalej dolina Żarska. Piękne okoliczności do jazdy, różne stopnie trudności, podwózka wyciągiem w Spalonej a co ważniejsze droga powrotna. Słowem sporo opcji i blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Piątka rzeczywiście ma klimat. Zverovka też narciarsko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Moje podsumowanie to 32 dni na śniegu dla mnie rewelacja jestem drobnym przedsiębiorcą i wygospodarowanie czasu na pasję w takiej ilość jest sukcesem. Przejechane około 1500 km na nartach,kto ze mną jeździł wie że nie ściemniam A tak wygląda lista miejsc gdzie bywałem Szczyrk ( mój ulubiony ) SON COS BSA Wisła Istebna Sölden Hintertux Fanningberg Grosseck Aineck/Katschberg Obertauern Zillertalarena Hochzillertal Mayerchofen Rewelacyjny sezon patrząc że półtorej roku temu miałem operację kolana ACL to było bombastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Podsumowując sezon zapomniałem o najważniejszym ! o osobach które poznałem z forum i nie tylko . Te wieczory przegdane do późnej nocy o najdrobniejszych detalach nart techniki i życia niezapomniane. Koledzy DZIĘKUJĘ i liczę na więcej w przyszłym sezonie. Gajowy! rezerwuję miejsce na otwarcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Kolejne miejsca do galerii. Kamieńsk. Hromovka. Judeichova. Puchatek. Protez. Lola. Modry Dul. Lucni Bouda. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Ostatni pakiet. Głównie tury. Vyrovka. Mumlavsky. Stoh. Medvedi. Studnicni. Sv. Petr. Pec. Kozi. Rokytnice. Praded. Sziszak. Divci. Klinovec. Śnieżka. Mały Staw. Lucni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 A tak na poważnie... ktoś jeszcze coś? Bo my z ekipą szykujemy się na 1 czerwca? może ktoś dołączy??? Hello? będzie zarombiście? nie planujemy żadnych żlebów!!! (no chyba żeby jakieś po drodze się znalazły) ale raczej nie... (co nie znaczy że nie planujemy pozatrasówki) bo raczej po to tam jedziemy! ale będzie jazda i będzie zabawa! Ruszcie szanowne d...! ja też muszę rozkonserwować narty ale uwierzcie mi! będzie warto. Mówię w ciemno, choć nigdy nie byłem na nartach w Alpach ale znam moich niepełnosprytnych kolegów, Ciapaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Jasiek. Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 No narty wyostrzyłem i nasmarowałem! wiem w czerwcu ale cóż taki los Ciapaka! z kim przestajesz, takim się stajesz... Za 3,5h wyjazd na wiosenno-letnie szaleństwo czy kogoś spotkamy na Kaprun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... star Napisano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Może za wcześnie, ale może już warto? Pytanie jak to zrobić. Można jednym dosadnym słowem, można fotorelacją. Pomyślmy razem, taki kwestionariusz, niekoniecznie Prosta, ułożyć by można wespół w zespół. Zawsze jest tak, że ktoś musi zacząć. 1 odkrycie on (subiektywnie rzecz jasna) 2 odkrycie nart (nowe, używane...) 3 odkrycie off piste (polecane miejsce) 4 odkrycie trasy (trudność, xfactor) 5 postanowienie na nowy sezon (poprawy) 6 największy dzwon, speed, trudność 7 okoliczności (knajpa, ludzie) 8 sport (tyczki i między tyczkami) 9 droga (auto) 10 trasa biegowa, skiturową... Co was rajcuje? Chyba już czas? 25 dni rozłożone na skitury i zjazdowe po równo. 1 suche ski, kameralnie, a w sam raz 2 slalomki, uniwersalne o dziwo, w przeróżnych warunkach, 3 no nie wiem, dużo po zamkniętych (Harrachov, Jurgów, Czarna, Cervenohorske) po świeżym, no ale to nie off, skitury na Gęsia Szyję czy Studicni Lucni też nie choć ładnie 4 Pec czarna, kiedys jeździłem tylko po zamkniętej, teraz po Bożemu, ratrakiem z Jańskich które fajne 5 postanowień nie czynie zobaczymy 6 kilka się zdarzyło, upadków nie zderzeń, mało spektakularnych 7 okoliczności to Bouda Pod Snezkou i Jiří Holeček polecam wizytę, choć jakby ciężko, więc boutikowy apartament Nowa Huta w Szklarskiej w starym budynku stacyjnym 8 no raz chyba w Białce:-( Między tyczkami ciągle Modry Dul, 9 no łańcuchy się sprawdziły, Ferrari Superfast i nissan gtr zapamiętałem, 10 fajna lajtowo na Rusinowa z ronda ew grzbietem wzdłuż Zdiar, wokół Harrachova Dziś pięknie pewno w Karkonoszach. Ech. Daleko od szosy i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Podsumowanie sezonu
MarioJ Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Niestety narta została spalona przez Skiturowca Niedzielnego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Typowe wpisy frustrata codziennego. Chciałby być sportowcem, ambicje ma. A tu klapa. Jedyne co potrafi to kąsać. Czasem zrobi trudną linię jak Rymarz. Czasem pochwali się pieczołowicie zliczonym verticalem. Rządzi i dzieli gdzieś tam na fb. Czasem sporządzi mały donosik. Ot mały człowiek, narciarz też dość przeciętny. Ego tylko przerośnięte. Zstąpił bóg między lud, a ten mu chwały nie oddaje, więc zdziwiony jak Marceli Szpak. Co do taliowania. Dzioby 117. Pod butem 81. Długość 179. Promocja była w Annecy. Dane tu np:http://www.muszakski...rbat-48378.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 ale naprawdę nie da się jak ludzie??? PS. żenada jak na tym forum obok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Co prawda narty zakonserwowane, wiązania spuszczone, moto odpalone i ujeżdżone... czyli wyglądało by na to, że sezon narciarski zakończony! a tu zooonk! NIE! bo, bo nasza ekipa została zarażona jakimś wirusem który nie odpuszcza. I to ja za to czuję się odpowiedzialny, niestety! Cały sezon był spokojny. Jak co roku, nic ważnego nie zaszło... do momentu kiedy znów to się stało... NUDA zajrzała w oczy! no i Jasiek przypomniał sobie, że poza freeridem dla ludzi są jeszcze żleby... 3 albo 4 lata temu zaznałem nieprzyjemności zjazdu ze żlebu na Chopku i to niby łatwego-niebieskiego (nie mylić z nartostradą niebieską) Dziewczęcy się nazywał... no i znów nad nim stanąłem i... tamtejsze przerażenie zamieniło się w zauroczenie! Adrenalina połączona z zachwytem i wolnością zaraziła i zauroczyła. Niestety zaraziłem też pozostałych z ekipy, których pociągnąłem za sobą tydzień później. Za tym poszły kolejne Studencki, Centralny, Meteorologiczny no i na koniec Retranslacny... Zaraza... mówię wam! nigdy tego nie róbcie! I tak zarombiście zakończony sezon, po 41 dniach na nartach z tego 38 Chopek. I komu to przeszkadzało??? (narty zakonserwowane, wiązania spuszczone) A tu będę musiał otworzyć niestety na nowo, bo moi szaleni koledzy nie mają dość no i 1-2 czerwca (no dobrze widzicie w Alpy na weekend!) jedziemy na lodowiec! MASAKRA! na który? nie wiem! decyzja pewnie zapadnie w czwartek przed wyjazdem a noclegi pewnie będziemy zamawiać w nocy jadąc na narty! PS. ale jak by ktoś chciał dołączyć... może z tych co poznaliśmy w trakcie tego albo poprzednich sezonów - zapraszam PS2. całe życie z wariatami! ale jak ja to kocham! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Panowie skiturowcy, Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. Dla chętnych sparingi. Strzelicie sobie po kilka prostych a potem po kilka głębszych i atmosfera się rozluźni. Nie sądzicie, że nie wypada się wdawać w takie pyskówki? Narciarz terenowy to nie białczański motłoch i honor powinien mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Ja mam coś się odnieść?Generalnie mam dystans i jestem otwarty na zmianę :-)Ja mogę się wyzerować i zacząć dyskusje z poziomu 0m npm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Zróbmy w przyszłym sezonie spotkanie. Ja wezmę rękawice bokserskie, niech ktoś skombinuje drugi komplet. Wiśniówka też będzie. No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. proponowałem już Tatry Zach np Zverovkę - okolice Salatyna i dalej dolina Żarska. Piękne okoliczności do jazdy, różne stopnie trudności, podwózka wyciągiem w Spalonej a co ważniejsze droga powrotna. Słowem sporo opcji i blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Piątka rzeczywiście ma klimat. Zverovka też narciarsko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Moje podsumowanie to 32 dni na śniegu dla mnie rewelacja jestem drobnym przedsiębiorcą i wygospodarowanie czasu na pasję w takiej ilość jest sukcesem. Przejechane około 1500 km na nartach,kto ze mną jeździł wie że nie ściemniam A tak wygląda lista miejsc gdzie bywałem Szczyrk ( mój ulubiony ) SON COS BSA Wisła Istebna Sölden Hintertux Fanningberg Grosseck Aineck/Katschberg Obertauern Zillertalarena Hochzillertal Mayerchofen Rewelacyjny sezon patrząc że półtorej roku temu miałem operację kolana ACL to było bombastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Podsumowując sezon zapomniałem o najważniejszym ! o osobach które poznałem z forum i nie tylko . Te wieczory przegdane do późnej nocy o najdrobniejszych detalach nart techniki i życia niezapomniane. Koledzy DZIĘKUJĘ i liczę na więcej w przyszłym sezonie. Gajowy! rezerwuję miejsce na otwarcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Kolejne miejsca do galerii. Kamieńsk. Hromovka. Judeichova. Puchatek. Protez. Lola. Modry Dul. Lucni Bouda. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Ostatni pakiet. Głównie tury. Vyrovka. Mumlavsky. Stoh. Medvedi. Studnicni. Sv. Petr. Pec. Kozi. Rokytnice. Praded. Sziszak. Divci. Klinovec. Śnieżka. Mały Staw. Lucni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 A tak na poważnie... ktoś jeszcze coś? Bo my z ekipą szykujemy się na 1 czerwca? może ktoś dołączy??? Hello? będzie zarombiście? nie planujemy żadnych żlebów!!! (no chyba żeby jakieś po drodze się znalazły) ale raczej nie... (co nie znaczy że nie planujemy pozatrasówki) bo raczej po to tam jedziemy! ale będzie jazda i będzie zabawa! Ruszcie szanowne d...! ja też muszę rozkonserwować narty ale uwierzcie mi! będzie warto. Mówię w ciemno, choć nigdy nie byłem na nartach w Alpach ale znam moich niepełnosprytnych kolegów, Ciapaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Jasiek. Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 No narty wyostrzyłem i nasmarowałem! wiem w czerwcu ale cóż taki los Ciapaka! z kim przestajesz, takim się stajesz... Za 3,5h wyjazd na wiosenno-letnie szaleństwo czy kogoś spotkamy na Kaprun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... star Napisano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Może za wcześnie, ale może już warto? Pytanie jak to zrobić. Można jednym dosadnym słowem, można fotorelacją. Pomyślmy razem, taki kwestionariusz, niekoniecznie Prosta, ułożyć by można wespół w zespół. Zawsze jest tak, że ktoś musi zacząć. 1 odkrycie on (subiektywnie rzecz jasna) 2 odkrycie nart (nowe, używane...) 3 odkrycie off piste (polecane miejsce) 4 odkrycie trasy (trudność, xfactor) 5 postanowienie na nowy sezon (poprawy) 6 największy dzwon, speed, trudność 7 okoliczności (knajpa, ludzie) 8 sport (tyczki i między tyczkami) 9 droga (auto) 10 trasa biegowa, skiturową... Co was rajcuje? Chyba już czas? 25 dni rozłożone na skitury i zjazdowe po równo. 1 suche ski, kameralnie, a w sam raz 2 slalomki, uniwersalne o dziwo, w przeróżnych warunkach, 3 no nie wiem, dużo po zamkniętych (Harrachov, Jurgów, Czarna, Cervenohorske) po świeżym, no ale to nie off, skitury na Gęsia Szyję czy Studicni Lucni też nie choć ładnie 4 Pec czarna, kiedys jeździłem tylko po zamkniętej, teraz po Bożemu, ratrakiem z Jańskich które fajne 5 postanowień nie czynie zobaczymy 6 kilka się zdarzyło, upadków nie zderzeń, mało spektakularnych 7 okoliczności to Bouda Pod Snezkou i Jiří Holeček polecam wizytę, choć jakby ciężko, więc boutikowy apartament Nowa Huta w Szklarskiej w starym budynku stacyjnym 8 no raz chyba w Białce:-( Między tyczkami ciągle Modry Dul, 9 no łańcuchy się sprawdziły, Ferrari Superfast i nissan gtr zapamiętałem, 10 fajna lajtowo na Rusinowa z ronda ew grzbietem wzdłuż Zdiar, wokół Harrachova Dziś pięknie pewno w Karkonoszach. Ech. Daleko od szosy i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Wujot Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 No to ja wiśniówkę zostawię w domu ale pigwowcówka i dereniówka nie ustępują pola - zapewniam. Dereniówka bardzo wytrawna, pigwowcówka słodsza - dla każdego coś miłego. A i jakiś destylat się znajdzie dla będących w potrzebie. Pozostaje kwestia logistyki - super by było schronisko w 5 stawach. Luty, bo wcześniej może być krucho ze śniegiem. Tam jest klimat. Można by lawinówkę zrobić i wiśniówkę pić z narty z rowkiem - kto był ten wie. PS: Pracuję nad Ratafią ale diabli wiedza co z tego wyjdzie więc się nie wychylam. proponowałem już Tatry Zach np Zverovkę - okolice Salatyna i dalej dolina Żarska. Piękne okoliczności do jazdy, różne stopnie trudności, podwózka wyciągiem w Spalonej a co ważniejsze droga powrotna. Słowem sporo opcji i blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Piątka rzeczywiście ma klimat. Zverovka też narciarsko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Moje podsumowanie to 32 dni na śniegu dla mnie rewelacja jestem drobnym przedsiębiorcą i wygospodarowanie czasu na pasję w takiej ilość jest sukcesem. Przejechane około 1500 km na nartach,kto ze mną jeździł wie że nie ściemniam A tak wygląda lista miejsc gdzie bywałem Szczyrk ( mój ulubiony ) SON COS BSA Wisła Istebna Sölden Hintertux Fanningberg Grosseck Aineck/Katschberg Obertauern Zillertalarena Hochzillertal Mayerchofen Rewelacyjny sezon patrząc że półtorej roku temu miałem operację kolana ACL to było bombastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Podsumowując sezon zapomniałem o najważniejszym ! o osobach które poznałem z forum i nie tylko . Te wieczory przegdane do późnej nocy o najdrobniejszych detalach nart techniki i życia niezapomniane. Koledzy DZIĘKUJĘ i liczę na więcej w przyszłym sezonie. Gajowy! rezerwuję miejsce na otwarcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Kolejne miejsca do galerii. Kamieńsk. Hromovka. Judeichova. Puchatek. Protez. Lola. Modry Dul. Lucni Bouda. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Ostatni pakiet. Głównie tury. Vyrovka. Mumlavsky. Stoh. Medvedi. Studnicni. Sv. Petr. Pec. Kozi. Rokytnice. Praded. Sziszak. Divci. Klinovec. Śnieżka. Mały Staw. Lucni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 A tak na poważnie... ktoś jeszcze coś? Bo my z ekipą szykujemy się na 1 czerwca? może ktoś dołączy??? Hello? będzie zarombiście? nie planujemy żadnych żlebów!!! (no chyba żeby jakieś po drodze się znalazły) ale raczej nie... (co nie znaczy że nie planujemy pozatrasówki) bo raczej po to tam jedziemy! ale będzie jazda i będzie zabawa! Ruszcie szanowne d...! ja też muszę rozkonserwować narty ale uwierzcie mi! będzie warto. Mówię w ciemno, choć nigdy nie byłem na nartach w Alpach ale znam moich niepełnosprytnych kolegów, Ciapaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Jasiek. Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 No narty wyostrzyłem i nasmarowałem! wiem w czerwcu ale cóż taki los Ciapaka! z kim przestajesz, takim się stajesz... Za 3,5h wyjazd na wiosenno-letnie szaleństwo czy kogoś spotkamy na Kaprun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... star Napisano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Może za wcześnie, ale może już warto? Pytanie jak to zrobić. Można jednym dosadnym słowem, można fotorelacją. Pomyślmy razem, taki kwestionariusz, niekoniecznie Prosta, ułożyć by można wespół w zespół. Zawsze jest tak, że ktoś musi zacząć. 1 odkrycie on (subiektywnie rzecz jasna) 2 odkrycie nart (nowe, używane...) 3 odkrycie off piste (polecane miejsce) 4 odkrycie trasy (trudność, xfactor) 5 postanowienie na nowy sezon (poprawy) 6 największy dzwon, speed, trudność 7 okoliczności (knajpa, ludzie) 8 sport (tyczki i między tyczkami) 9 droga (auto) 10 trasa biegowa, skiturową... Co was rajcuje? Chyba już czas? 25 dni rozłożone na skitury i zjazdowe po równo. 1 suche ski, kameralnie, a w sam raz 2 slalomki, uniwersalne o dziwo, w przeróżnych warunkach, 3 no nie wiem, dużo po zamkniętych (Harrachov, Jurgów, Czarna, Cervenohorske) po świeżym, no ale to nie off, skitury na Gęsia Szyję czy Studicni Lucni też nie choć ładnie 4 Pec czarna, kiedys jeździłem tylko po zamkniętej, teraz po Bożemu, ratrakiem z Jańskich które fajne 5 postanowień nie czynie zobaczymy 6 kilka się zdarzyło, upadków nie zderzeń, mało spektakularnych 7 okoliczności to Bouda Pod Snezkou i Jiří Holeček polecam wizytę, choć jakby ciężko, więc boutikowy apartament Nowa Huta w Szklarskiej w starym budynku stacyjnym 8 no raz chyba w Białce:-( Między tyczkami ciągle Modry Dul, 9 no łańcuchy się sprawdziły, Ferrari Superfast i nissan gtr zapamiętałem, 10 fajna lajtowo na Rusinowa z ronda ew grzbietem wzdłuż Zdiar, wokół Harrachova Dziś pięknie pewno w Karkonoszach. Ech. Daleko od szosy i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
star Napisano 14 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Piątka rzeczywiście ma klimat. Zverovka też narciarsko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Moje podsumowanie to 32 dni na śniegu dla mnie rewelacja jestem drobnym przedsiębiorcą i wygospodarowanie czasu na pasję w takiej ilość jest sukcesem. Przejechane około 1500 km na nartach,kto ze mną jeździł wie że nie ściemniam A tak wygląda lista miejsc gdzie bywałem Szczyrk ( mój ulubiony ) SON COS BSA Wisła Istebna Sölden Hintertux Fanningberg Grosseck Aineck/Katschberg Obertauern Zillertalarena Hochzillertal Mayerchofen Rewelacyjny sezon patrząc że półtorej roku temu miałem operację kolana ACL to było bombastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Podsumowując sezon zapomniałem o najważniejszym ! o osobach które poznałem z forum i nie tylko . Te wieczory przegdane do późnej nocy o najdrobniejszych detalach nart techniki i życia niezapomniane. Koledzy DZIĘKUJĘ i liczę na więcej w przyszłym sezonie. Gajowy! rezerwuję miejsce na otwarcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Kolejne miejsca do galerii. Kamieńsk. Hromovka. Judeichova. Puchatek. Protez. Lola. Modry Dul. Lucni Bouda. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Ostatni pakiet. Głównie tury. Vyrovka. Mumlavsky. Stoh. Medvedi. Studnicni. Sv. Petr. Pec. Kozi. Rokytnice. Praded. Sziszak. Divci. Klinovec. Śnieżka. Mały Staw. Lucni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 A tak na poważnie... ktoś jeszcze coś? Bo my z ekipą szykujemy się na 1 czerwca? może ktoś dołączy??? Hello? będzie zarombiście? nie planujemy żadnych żlebów!!! (no chyba żeby jakieś po drodze się znalazły) ale raczej nie... (co nie znaczy że nie planujemy pozatrasówki) bo raczej po to tam jedziemy! ale będzie jazda i będzie zabawa! Ruszcie szanowne d...! ja też muszę rozkonserwować narty ale uwierzcie mi! będzie warto. Mówię w ciemno, choć nigdy nie byłem na nartach w Alpach ale znam moich niepełnosprytnych kolegów, Ciapaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 No narty wyostrzyłem i nasmarowałem! wiem w czerwcu ale cóż taki los Ciapaka! z kim przestajesz, takim się stajesz... Za 3,5h wyjazd na wiosenno-letnie szaleństwo czy kogoś spotkamy na Kaprun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Może za wcześnie, ale może już warto? Pytanie jak to zrobić. Można jednym dosadnym słowem, można fotorelacją. Pomyślmy razem, taki kwestionariusz, niekoniecznie Prosta, ułożyć by można wespół w zespół. Zawsze jest tak, że ktoś musi zacząć. 1 odkrycie on (subiektywnie rzecz jasna) 2 odkrycie nart (nowe, używane...) 3 odkrycie off piste (polecane miejsce) 4 odkrycie trasy (trudność, xfactor) 5 postanowienie na nowy sezon (poprawy) 6 największy dzwon, speed, trudność 7 okoliczności (knajpa, ludzie) 8 sport (tyczki i między tyczkami) 9 droga (auto) 10 trasa biegowa, skiturową... Co was rajcuje? Chyba już czas? 25 dni rozłożone na skitury i zjazdowe po równo. 1 suche ski, kameralnie, a w sam raz 2 slalomki, uniwersalne o dziwo, w przeróżnych warunkach, 3 no nie wiem, dużo po zamkniętych (Harrachov, Jurgów, Czarna, Cervenohorske) po świeżym, no ale to nie off, skitury na Gęsia Szyję czy Studicni Lucni też nie choć ładnie 4 Pec czarna, kiedys jeździłem tylko po zamkniętej, teraz po Bożemu, ratrakiem z Jańskich które fajne 5 postanowień nie czynie zobaczymy 6 kilka się zdarzyło, upadków nie zderzeń, mało spektakularnych 7 okoliczności to Bouda Pod Snezkou i Jiří Holeček polecam wizytę, choć jakby ciężko, więc boutikowy apartament Nowa Huta w Szklarskiej w starym budynku stacyjnym 8 no raz chyba w Białce:-( Między tyczkami ciągle Modry Dul, 9 no łańcuchy się sprawdziły, Ferrari Superfast i nissan gtr zapamiętałem, 10 fajna lajtowo na Rusinowa z ronda ew grzbietem wzdłuż Zdiar, wokół Harrachova Dziś pięknie pewno w Karkonoszach. Ech. Daleko od szosy i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi