star Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego (edytowane) 7 minut temu, Jan napisał: tak mniej więcej jak od Wielkiego Stawu do Czarnego Stawu potem kawałek pod Szpiglasową a tam (zobacz lewa strona mapki w temacie) to nazywało się to Melchsee 1900, Tannensee ok 1980, knajpa Tannalp przełęcz Charingen 2150 i grzbietem na Bonistok 2160 - zjechałem obok trasy niebieskiej - więc żaden wyczyn ale uciecha była Fajnie, dobrze, że przy trasie zjeżdżałeś bezpiecznie ja zaczynałem w Solden podchodząc wzdłuż z grubsza zamkniętej trasy i tamtędy zjeżdżałem. A podchodziłeś po trasie? Jak te narty rmu apostle - sporo pod butem. Jak na trawersach? Edytowane 4 Lutego przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 1 minutę temu, star napisał: A podchodziłeś po trasie? to była trasa specjalnie przeznaczona do podchodzenia zazwyczaj podchodzenie trasą zjazdową w CH jest niemile widziane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 2 minuty temu, Jan napisał: to była trasa specjalnie przeznaczona do podchodzenia zazwyczaj podchodzenie trasą zjazdową w CH jest niemile widziane A zjeżdżanie obok trasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 5 minut temu, star napisał: Jak na trawersach? na trawrsie był akurat wydeptany ślad więc nie było problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego Teraz, Jan napisał: na trawrsie był akurat wydeptany ślad więc nie było problemu Ile pod butem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 1 minutę temu, star napisał: A zjeżdżanie obok trasy? można w zasadzie wszędzie, chyba że stoi płotek i żółte znaki z trupią czaszką to raczej nie próbuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 1 minutę temu, star napisał: Ile pod butem? 106 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 39 minut temu, Jan napisał: zaiste ośla - jakieś 250 m różnicy w pionie ludzie chodzili tam też na biegówkach i rakietach śnieżnych Na Skrzyczne to byś nie wszedł. Ćwiczysz dalej ? 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 11 minut temu, MarioJ napisał: Na Skrzyczne to byś nie wszedł. Ćwiczysz dalej ? 😀 Ty byś nie wszedł na Everest. Ćwiczysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 13 minut temu, MarioJ napisał: Na Skrzyczne to byś nie wszedł. Ćwiczysz dalej ? 😀 kiedyś wszedłem Ondraszkiem i od Zapalenicy szlakiem na tzw. śladówkach i jeszcze grzbietem przez Baranią Górę, startując z Kubalonki i nocując w schronisku - tak myślę że jeszcze dał bym radę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 2 godziny temu, Jan napisał: kiedyś wszedłem Ondraszkiem i od Zapalenicy szlakiem na tzw. śladówkach i jeszcze grzbietem przez Baranią Górę, startując z Kubalonki i nocując w schronisku - tak myślę że jeszcze dał bym radę Zawsze mnie czymś zaskoczysz 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Z dedykacją dla Mitka… 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Moje miejsce na ziemi… 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 38 minut temu, star napisał: Moje miejsce na ziemi… zakładasz dziś obóz 1 czy będzie szczytowanie i zjazd ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Jan napisał: zakładasz dziś obóz 1 czy będzie szczytowanie i zjazd ? Jesteś spóźniony. Jestem już we Wrocku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 32 minuty temu, star napisał: Jesteś spóźniony. Jestem już we Wrocku. A daleko odszedłeś od schroniska ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 11 minut temu, Jan napisał: A daleko odszedłeś od schroniska ? Ciężko powiedzieć. Ale troszkę dalej niż ty ostatnio na skiturach;-) kondycja ok. Edytowane 2 godziny temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, star napisał: Ciężko powiedzieć. Ale troszkę dalej niż ty ostatnio na skiturach;-) kondycja ok. używasz jakiegoś GPS czy przy Twojej znajomości Karkonoszy już nie potrzebujesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Jan napisał: używasz jakiegoś GPS czy przy Twojej znajomości Karkonoszy już nie potrzebujesz? Używam, żeby się zorientować gdzie jestem. Mapy.cz ściągnięte offline. Ja Karkonoszy nie znam za bardzo, znam kilka miejsc i tyle. Kiedyś więcej łazikowałem, teraz trzymam się utartych szlaków. Bywało, że kręciłem się w kółko. Myliły mi się kierunki. Wtedy jakiś lokalizator pomocny. Co chwilę sprawdzałem, czy podążam w zamierzonym kierunku. Sstare czasy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 30 minut temu Udostępnij Napisano 30 minut temu Te 2 ostatnie zdjęcia nie pozwalają mi się zorientować, gdzie to jest 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu (edytowane) 19 minut temu, Chertan napisał: Te 2 ostatnie zdjęcia nie pozwalają mi się zorientować, gdzie to jest 😀 Taki był cel. Krk. Może film pomoże... https://www.skionline.pl/forum/topic/44592-w-góry-na-skitury-20252026/?do=findComment&comment=421149 uwaga możesz zostać przekierowany na inną potencjalnie niebiezpieczną stronę;-) Edytowane 10 minut temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 minut temu Udostępnij Napisano 10 minut temu 11 minut temu, star napisał: Taki był cel. Może film pomoże... https://www.skionline.pl/forum/topic/44592-w-góry-na-skitury-20252026/?do=findComment&comment=421149 uwaga możesz zostać przekierowany na inną potencjalnie niebiezpieczną stronę;-) Wg filmu jesteś w takich samych burakach jak według zdjęcia 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 minut temu Udostępnij Napisano 10 minut temu (edytowane) 9 minut temu, Chertan napisał: Wg filmu jesteś w takich samych burakach jak według zdjęcia 🙂 Myślałem, że w lucernie, ale jak mówisz, że w burakach to ci wierzę;-) ps w międzyczasie dorzuciłem fotkę gratis, też niewyraźna - jak całe moje narciarstwo Edytowane 1 minutę temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi