Mitek Napisano wczoraj o 20:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:10 (edytowane) Godzinę temu, AdrianW napisał: Turniej farciarzy...😉 Hehe Nie. Sprawdziło się to co pisałem wcześniej po prostu. I warto oddać zwycięzcą honor a nie pisać o farciarzach. Pozdro Edytowane wczoraj o 20:12 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 20:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:16 (edytowane) 38 minut temu, grimson napisał: Bramkarz RSA jako pierwszy w historii obronił 4/5 karnych. Inni bramkarze, pewnie lepsi, nigdy tego nie osiągnęli. Wiec kompetencje bramkarskie są, refleks i zwinność też. U na na podwórku był taki chłopak, który bronił, wszystko - może to ten? Pisałem na czym polega bronienie karnych - warto przyswoić. No ale oczywiście stałeś na bramce w Wuhan, i na rowerze oczywiście. Edytowane wczoraj o 20:23 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 27 minut temu, Mitek napisał: Nie. Sprawdziło się to co pisałem wcześniej po prostu. I warto oddać zwycięzcą honor a nie pisać o farciarzach. Pozdro Wygrali zasłużenie. Nie odczytałeś kontekstu - dziś Brazylia, wczoraj Algieria - Austria, wcześniej Niemcy - WKS . Te mecze wyjaśniły się w doliczonym czasie. Ktoś ogląda Niemcy - Paragwaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Nasz wróg, Niemcy, jedzie do domu. Co za radość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 8 godzin temu, Mitek napisał: U na na podwórku był taki chłopak, który bronił, wszystko - może to ten? Pisałem na czym polega bronienie karnych - warto przyswoić. No ale oczywiście stałeś na bramce w Wuhan, i na rowerze oczywiście. Pisałeś na podstawie doświadczeń sprzed Stanu Wojennego. Od tamtego czasu bardzo dużo zmieniło się w piłce nożnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Paaaaarrraarraaaraaaragwaj!😜 Dogrywki już nie dotrwałem😅 I znów niespodzianka w doliczonym bramka modlitwy pomagają Holendrzy odpadają 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Cześć No odpadnięcie Niemiec to jest niespodzianka. Sprawdziło się to co pisałeś Adrian, Zdecydowanie fajnie bo Paragwaj ma fajne koszulki. meczu nie widziałem niestety. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 27 minut temu, grimson napisał: Pisałeś na podstawie doświadczeń sprzed Stanu Wojennego. Od tamtego czasu bardzo dużo zmieniło się w piłce nożnej. Dobrze pisał . Jednak poziom wykonywania rzutów karnych słaby. Nie patrzyłem jak u Niemców . Ale też zastanawiające , że wystarczy "tylko" uderzyć z odpowiednią siłą przy samym słupku a oni kombinują jak koń pod górę - podskoki, zmyłki, podnoszenie piłki. Nie rozumiem tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 8 minut temu, Mitek napisał: Cześć No odpadnięcie Niemiec to jest niespodzianka. Sprawdziło się to co pisałeś Adrian, Zdecydowanie fajnie bo Paragwaj ma fajne koszulki. meczu nie widziałem niestety. Pozdro Cześć. Ja tak jednym okiem oglądałem i Paragwajczycy gryźli trawę 😆 Wiesz Mitku zakładam, że prawie zawsze zdarzy się jakiś psikus w tylu meczach i dlatego obstawiałem nie na Niemcy i nie na USA, choć przy RPA też kierowałem się intuicyjną. Ale nie doceniłem Maroka i przeceniłem strasznie Holandię. Meczu nie oglądałem ale posiadanie piłki miażdżące na korzyść Maroka. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Mitek napisał: odpadnięcie Niemiec to jest niespodzianka Zdecydowanie sensacja z takim przeciwnikiem i na tym etapie. Oglądałem do bramki wyrównującej i powiem szczerze że ciężko się to oglądało. Szkoda Japonii bo drużyna świetnie poukładana, szybka i zwinna liczyłem tu na pierwszą sensację w tym turnieju ale cóż Brazylia postawiła kropkę w ostatniej minucie doliczonego choć bili głową w mur ale muszę przyznać że do 30 min dwa razy mi się przysnęło przez komentowanie Borka później przełączyłem na inny kanał i ten mecz dało się oglądać . Ten koleś zabija każde dobre spotkanie boiskowe swoimi anegdotami historyjkami ( są tacy co lubią ale mi to nie odpowiada, mecz to mecz i na nim się skupiamy ) taka stara szkoła Szpaka 😤 pitolenie dla samego pitolenia . Jako komentator po meczowy do analizy Oke ale jako komentator meczowy nie dzierżę tego gościa tak jak i zresztą od lat D.Szpakowskiego- koszmar dla ucha 🤦♂️ Marokańczycy zgasili światełko Holendrom i do domu tu jakiejś niespodzianki dla mnie nie ma . Belgowie będą następni chyba że Senegal zagra poniżej swoich możliwości a Belgowie wzniosą się na swój dawny poziom . Zobaczymy co dalej - dziś też ciekawe zestawienia … Pozdro kabaret w karnych 😂 Edytowane 13 godzin temu przez PaVic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) Cześć Z Borkiem mam to samo. Kacper go lubi a dla mnie jest absolutnie niestrawny. Holandii nie kibicuję odkąd zaczęli grać nieczysto i brutalnie a już jak pojawił się tam nijaki Vitsel to życzę im zawsze wszystkiego najgorszego. Maroko po prostu na swoim poziomie - klasowa drużyna. Pozdro Przepraszam nie Vitsel a van Dijk. Vitsel to już chyba nie gra. Edytowane 10 godzin temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu 2 godziny temu, PaVic napisał: Zdecydowanie sensacja z takim przeciwnikiem i na tym etapie. dla mnie nie była to żadna sensacja, Niemcy są skończeni tak piłkarsko jak i gospodarczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 7 godzin temu, AdrianW napisał: Dobrze pisał . Jednak poziom wykonywania rzutów karnych słaby. Nie patrzyłem jak u Niemców . Ale też zastanawiające , że wystarczy "tylko" uderzyć z odpowiednią siłą przy samym słupku a oni kombinują jak koń pod górę - podskoki, zmyłki, podnoszenie piłki. Nie rozumiem tego Zobacz pracę bramkarzy podczas karnych, półfinał mundialu w 1982r, porównaj z 2026 rokiem. Ja widzę znaczące różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, grimson napisał: Zobacz pracę bramkarzy podczas karnych, półfinał mundialu w 1982r, porównaj z 2026 rokiem. Ja widzę znaczące różnice. He he jak porównanie narciarstwa lat 80 i dziś 🤷♂️ przepaść 😏 Mitek zaraz się odezwie 😜 Samuraje w akcji 💪 żal mi ich strasznie że odpadli 😤 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, Mitek napisał: Vitsel Jeżeli przez W a nie V 🤷♂️czyli Witsel to belg też go nie znoszę odkąd połamał noge Wasylowi 😤 pozdro Edytowane 5 godzin temu przez PaVic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 17 minut temu, PaVic napisał: He he jak porównanie narciarstwa lat 80 i dziś 🤷♂️ przepaść 😏 Mitek zaraz się odezwie 😜 Samuraje w akcji 💪 żal mi ich strasznie że odpadli 😤 Motorycznie, kondycyjnie oraz sprawnościowo wczoraj nie ustępowali Brazylijczykom na krok. Brazylia w II połowie zaczęła robić wrzutki na pole karne, żeby wysoki Brazylijczyk, korzystając ze swojej przewagi fizycznej, mógł oddać strzał głową na bramkę -> tak padł gol na 1:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu @grimson nie chcę pisać głupot, Paweł dobrze napisał, świat ewoluuje i piłka też 🙂 Swoją drogą chyba przepisy odnośnie stania bramkarza na linii podczas karnego też się zmieniły? Teraz jak doczytałem musi stać przynajmniej jedną nogą, kiedyś chyba obiema. Ale kiedyś chyba sędzia nie zwracał na to aż tak uwagi. A z resztą nie było Varu i podejrzewam, że bez niego mogło to być ciężkie do zweryfikowania.Teraz chyba też zabronione są tańce typu Dudek-dance? Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) Cześć Oglądałem skrót Holandia-Maroko i wynik, karne itd. ale... Piłkarz gratulujący przeciwnikowi po udanej ostrej ale czystej interwencji w polu karnym a nie "wijący się z bólu", że niby karny to wspaniałe i czyste pojmowanie idei sportu i świadectwo najwyższej klasy człowieka. Hakimi odtąd staje się moim ulubionym zawodnikiem. Co do technicznych i taktycznych aspektów piłki już się nie będę wypowiadał. Pozdro Edytowane 4 godziny temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Mitek napisał: Piłkarz gratulujący przeciwnikowi po udanej ostrej ale czystej interwencji w polu karnym a nie "wijący się z bólu", że niby karny to wspaniałe i czyste pojmowanie idei sportu i świadectwo najwyższej klasy człowieka. Hakimi odtąd staje się moim ulubionym zawodnikiem. Przeciwieństwo boiskowe Viniego 😏 Mashallah Ładna brameczka Nusa 💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Cześć I 99% europejskich asów futbolu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Miszcz jest tylko jeden el roladooo https://youtu.be/2XH9iU_lRKA?si=WiLzucJiUg9ywg-I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 15 minut temu, Mikoski napisał: Miszcz jest tylko jeden el roladooo https://youtu.be/2XH9iU_lRKA?si=WiLzucJiUg9ywg-I ty to jednak jesteś głupią kurwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: ty to jednak jesteś głupią kurwą. Za to co teraz napisałeś nie przyjeżdżaj albo przyjeżdżaj 😁 do Zwardonia ale informuję że na dzień dobry jebnę ci z bani bo ci się należy... nazywać mnie głupią kurwą... nie myślałem że jesteś tak prymitywny. Edit Muszę zrobić skrina na przyszłość bo do teraz nie wierzę ci napisałeś. Nie przyjeżdżaj do Zwardonia bo ja będę czekał i nie odpuszczę. Edytowane 48 minut temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 56 minut temu Udostępnij Napisano 56 minut temu 12 minut temu, Mikoski napisał: Za to co teraz napisałeś nie przyjeżdżaj albo przyjeżdżaj 😁 do Zwardonia ale informuję że na dzień dobry jebnę ci z bani bo ci się należy... nazywać mnie głupią kurwą... nie myślałeś że jesteś taki prymityw. Odkrycie 10 lecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi