PaVic Napisano wczoraj o 11:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:31 3 minuty temu, Lexi napisał: To nie ma znaczenia.. cały tydzień jazdy przedświątecznej z dzieciakami to pewnie kilanaście kilometrów... i co .. myślisz że zamieniłbym na kilkaset?... przecież i tak najeździłem grubo ponad tysiąc - w życiu bym tego nie liczył bo mnie to wali ale mam gopass i carve Kiedyś u mnie na wiosce mówiło się na takich co kręcą km bez sensu szukając guza -jazda po mieście km 200 😏 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 12:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:51 Godzinę temu, Lexi napisał: Ale liczyłeś do poziomu morza czy Kuźnic? Górny i dolny peron kolejki, w wypadku Kasprowego 0,93 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 14:09 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:09 3 godziny temu, Jan napisał: liczę tylko różnice poziomów - to mi pozostało z dzieciństwa kiedy zapisywałem sobie ile razy zjechałem ze Skrzycznego i Kasprowego A jeśli to vertical to sporo - no oczywiście tylko w dół. Z ciekawości - ile dni na śniegu masz już w tym sezonie? pozdro ps. ta sezonówka Magic to jest sztos. Dojrzewam do zakupu, muszę jeszcze jakiegoś Marasa przekonać i innych tam narciarskich oszołomów do zakupu, coby do paliwka się dorzucili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano wczoraj o 16:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:11 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: ps. ta sezonówka Magic to jest sztos. Dojrzewam do zakupu, muszę jeszcze jakiegoś Marasa przekonać i innych tam narciarskich oszołomów do zakupu, coby do paliwka się dorzucili. Też dumam bo oferta ciekawa z tego co widzę to te jedyne 489€ i sezon letni plus ze śmiesznym autostradowym rocznym 50€ ale gdy tam był region narciarski jungfrau to mógłbym jeździć cały sezon coś przy okazji zwiedzić nowego a tak dumam 😤 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano wczoraj o 16:40 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:40 6 godzin temu, Lexi napisał: Zwroty zależą od kasy jaką wydałeś w TMR - max. 5% jak wydasz 10k euro..4% jak wydasz ponad 2,5k euro.. itd. Dawniej można było jeździć za darmoszkę jak posiadałeś akcje TMR -zlikwidowali to jak ja kupiłem te akcje... (dosłownie dzień pózniej 😄 ) Heh, myślałem że jak wyjeżdżę więcej km to też jakiś bonus wpadnie 😆 Miałem podobną sytuację. Jak pierwszy raz pojechaliśmy na Chopok to wydaliśmy za kwaterę z tmr ponad 12k pln większą ekipą. I chyba zaraz po tym weszła akcja goX . I przepadło niestety. A te zwroty fajna sprawa bo na jakąś kofolę zawsze jest. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano wczoraj o 17:57 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:57 Najlepszy karnet swego czasu był na Zagroniu w Istebnej. Zaraz po oddaniu do użytku basenów, kupowałeś karnet 4h na narty i miałeś dodatkowe 2h basenu gratis. Co do TMR to chyba wolałem punkty i potem możliwość odbioru za niego karnetu, dużo lepiej mnie to wychodziło niż teraz cashback. Wkurza mnie, że z TMR nie da się wypłacić zamrożonych pieniędzy, tylko trzeba wydać u nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano wczoraj o 18:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:06 Czytam z daleka, że macie na podwórku firme ZEN z płatnościami walutowymi a cashback wraca na konto za transakcje płatnicze -może to dziś sposób na narciarstwo sezonowe żeby coś extra zaoszczędzić 🤷♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu mamy ZEN z PAD-em w zarządzie i jakimiś komunikatami z KNF 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 4 godziny temu, PaVic napisał: Też dumam bo oferta ciekawa z tego co widzę to te jedyne 489€ i sezon letni plus ze śmiesznym autostradowym rocznym 50€ ale gdy tam był region narciarski jungfrau to mógłbym jeździć cały sezon coś przy okazji zwiedzić nowego a tak dumam 😤 to tak ogólnie też tanio nie wychodzi a 6 najlepszych ośrodków Magic Pass to mimo wszystko 2 liga szwajcarskia, reszta to małe ośrodki z kilkoma często archaicznymi wyciągami. Pod względem ilości i nowoczesności wyciągów zdecydowanie słabiej niż np Snow Card Tirol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Dobre ranko.. 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Ja Was też!😆 Czarna jeszcze przejezdna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 11 godzin temu, Jan napisał: to tak ogólnie też tanio nie wychodzi Bo nic dziś tanie nie jest ! W tym sezonie miałem chyba tylko dwa tanie wyjazdy względem innych tygodniowy AlpdHuez za 500 spanie i skipass plus budżetowe spanie w Jungfrau ale tu skipass już tani nie był . Zresztą jak ktoś ma ekipę i jeździ grupą to te koszta wyjazdów można minimalizować gorzeją jak się jeździ solo bo tu nie ma gdzie uciekać z kosztów jedynie kwatera budżetowa . W moim czy twoim Swiss mamy blisko względem innych miejsc i to jest pozytywne przy tym magicznym skipasie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 4 minuty temu, PaVic napisał: Bo nic dziś tanie nie jest ! W tym sezonie miałem chyba tylko dwa tanie wyjazdy względem innych tygodniowy AlpdHuez za 500 spanie i skipass plus budżetowe spanie w Jungfrau ale tu skipass już tani nie był . Zresztą jak ktoś ma ekipę i jeździ grupą to te koszta wyjazdów można minimalizować gorzeją jak się jeździ solo bo tu nie ma gdzie uciekać z kosztów jedynie kwatera budżetowa . W moim czy twoim Swiss mamy blisko względem innych miejsc i to jest pozytywne przy tym magicznym skipasie . Paweł a nie masz tam u siebie jakichś ziomeczków, którzy jeżdżą na nartach? Może trzeba popytać, lub kogoś zarazić 😉 Najlepiej chyba jest w 3-4 osoby. Powyżej to już ciężko chyba się załadować w osobówkę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu W dniu 29.04.2026 o 17:25, rulez napisał: Cześć Na narciarskich wyjazdach prawie zawsze włączam na zegarku zbieranie danych. Niestety mój zegarek posiada tylko aplikację na telefon (Amazfit) i nie ma podsumowania za zadany okres. Na całe szczęście, można wyeksportować do plików gpx. Napisałem (inaczej nadzorowałem napisanie) programu aby z plików gpx stworzył html z podsumowaniem. I nawet działa. Dodałem podsumowanie, mapę która używa opensnowmap do renderingu pod spodem i wyrysowanymi zjazdami. W załączeniu html z moim podsumowaniem, może kogoś zainteresuje, to mogę się podzielić: report_html_20252026.html 278 kB · 3 pobrania Jedno nartowanie mamy w tym samym miejscu, w tym samym czasie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Godzinę temu, AdrianW napisał: Paweł a nie masz tam u siebie jakichś ziomeczków, którzy jeżdżą na nartach? Może trzeba popytać, lub kogoś zarazić 😉 Najlepiej chyba jest w 3-4 osoby. Powyżej to już ciężko chyba się załadować w osobówkę. Pozdro Wiesz, niby mam sąsiada z którym udaje się chociaż raz w sezonie wspólnie pojechać ale to deskarz i nie wszytko współgra na stoku ( często czekam ) dlatego wolę też solo bo wtedy robię co chce . Dodatkowo traktuje on taki wyjazd jak wakacje- oderwania się od rzeczywistości miru domowego więc kiedy ja już jestem rano gotowy do wyjścia to on zaczyna kręcenie jak smród w gaciach po kwaterze . Dodatkowo mam osoby z Antw. ale tu też ciężko zgrać się bo oni jednak pracujący w tyg a ja nie 🤷♂️ zresztą lubię wyjazdy solo bo jestem niezależny tak jak napisałem wyżej ale niestety kosztuje to więcej . Jest jak jest i nie ma co narzekać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 56 minut temu, grimson napisał: Jedno nartowanie mamy w tym samym miejscu, w tym samym czasie No nawet kilka wspólnych zjazdów 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 26 minut temu, rulez napisał: No nawet kilka wspólnych zjazdów 🙂 Mówisz- masz 😁 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 8 godzin temu, AdrianW napisał: Czarna jeszcze przejezdna? Odgrodzona ale przejezdna.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Narciarze niezłomni... mężowie wyklęci.. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 27 minut temu Udostępnij Napisano 27 minut temu 48 minut temu, Lexi napisał: mężowie wyklęci.. Wybitne!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 minuty temu Udostępnij Napisano 3 minuty temu Aaa jeszcze zapomniałbym ... @Mitek prosił żeeby Marasa nakręcić jak stylowo skręca... Voilà.. IMG_9010 2.mov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi