rulez Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Cześć Na narciarskich wyjazdach prawie zawsze włączam na zegarku zbieranie danych. Niestety mój zegarek posiada tylko aplikację na telefon (Amazfit) i nie ma podsumowania za zadany okres. Na całe szczęście, można wyeksportować do plików gpx. Napisałem (inaczej nadzorowałem napisanie) programu aby z plików gpx stworzył html z podsumowaniem. I nawet działa. Dodałem podsumowanie, mapę która używa opensnowmap do renderingu pod spodem i wyrysowanymi zjazdami. W załączeniu html z moim podsumowaniem, może kogoś zainteresuje, to mogę się podzielić: report_html_20252026.html 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Świetnie i gratulejszyn za sezon 🤝. Osobiście nie mam takich pełnych danych ale 😏 zaliczyłem w tym sezonie PL AT 2xITA 2xSwiss i Fr czyli pięć państw gdzie szurałem na nartach 🤪 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 2 godziny temu, rulez napisał: Cześć Na narciarskich wyjazdach prawie zawsze włączam na zegarku zbieranie danych. Niestety mój zegarek posiada tylko aplikację na telefon (Amazfit) i nie ma podsumowania za zadany okres. Na całe szczęście, można wyeksportować do plików gpx. Napisałem (inaczej nadzorowałem napisanie) programu aby z plików gpx stworzył html z podsumowaniem. I nawet działa. Dodałem podsumowanie, mapę która używa opensnowmap do renderingu pod spodem i wyrysowanymi zjazdami. W załączeniu html z moim podsumowaniem, może kogoś zainteresuje, to mogę się podzielić: report_html_20252026.html 278 kB · 1 pobranie znaczy się w Bytomiu siedziałeś na ławce ? 😋 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 2 godziny temu, PaVic napisał: Świetnie i gratulejszyn za sezon 🤝. Osobiście nie mam takich pełnych danych ale 😏 zaliczyłem w tym sezonie PL AT 2xITA 2xSwiss i Fr czyli pięć państw gdzie szurałem na nartach 🤪 Paweł ale jeszcze musisz doliczyć hale narciarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu 14 minut temu, Jan napisał: znaczy się w Bytomiu siedziałeś na ławce ? 😋 Mogłem włączyć inny tryb lub coś zepsułem, ale fakt prędkość 0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 32 minuty temu, rulez napisał: ale fakt prędkość 0 Dobrze i postać czasem .. ważne żeby w dobrym towarzystwie.. 😉 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 25 minut temu, Jan napisał: Paweł ale jeszcze musisz doliczyć hale narciarskie Faktycznie jeszcze halowe narciarstwo 🥳 czyli 6 państw w jednym sezonie no tego u mnie nie było . Sezon zajebisty!!! . Pasowało by wspomnieć-podkreślić trzy wyjazdy i tu sorki,że koledze wchodzę w jego wątek(w sumie już wszedłem ) ale myślę,że mi wybaczy 😏 Przede wszystkim zlot forumowy w Zwardo no fantastycznie było poznać część forumowiczów i podziwiać ich jazdę 👌 a sktokowo-kanapowe czy wieczorne pogaduchy👌 miód-malina i warto wspomnieć o świetnej organizacji tu 👏 dla Beaty!! Wyjazd szkoleniowy do Valmalenco tu kolejne osoby poznane z forum ( polecam ten malutki ośrodek narciarski tak jak Sappade-cisza i spokój,można ćwiczyć a przy okazji mega tanio ) warto wspomnieć o włoskiej myśli szkoleniowej-prosty przekaz bez napinki i zbędnych atomów. Co jak co ale na koniec wisienka sezonu i kończący wyjazd włosko/szwajcarska Cervinia i Zermatt . Jak na kwiecień i moje pierwsze nartowanie wiosną ( pomijając ON obok czyli Monterosa ) warunki mega a przygotowanie pierwsza liga . Aczkolwiek drogo mega drogo dzień tej przyjemności jedyne 160€ skipas obiad parking 🥳 wachy na dojazd już nie doliczam choć było warto i kiedyś powtórzę bankowo . Oby następny nie był gorszy czego sobie i Wam życzę . 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu 14 minut temu, Lexi napisał: Dobrze i postać czasem .. ważne żeby w dobrym towarzystwie.. 😉 No pewnie, tylko jak z prędkością 0 km/h zrobiłem 10 km, normalnie magic 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 3 godziny temu, PaVic napisał: w tym sezonie PL AT 2xITA 2xSwiss i Fr czyli pięć państw gdzie szurałem na nartach 🤪 Mnie Gopass pokazuje 17 dni ...ale słabych.. do nalepki "Legend" brakło kilka km 😞 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 20 minut temu, Lexi napisał: Mnie Gopass pokazuje 17 dni ...ale słabych.. do nalepki "Legend" brakło kilka km 😞 Nieźle Marku coś pamiętam,że chyba coś niecałe 2 klocki cię to kosztowało czyli wyjdzie mniej jak 30€ dzienny to chyba opłacalna inwestycja ? A km nadrobisz w kolejnym 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 50 minut temu, Lexi napisał: Mnie Gopass pokazuje 17 dni ...ale słabych.. do nalepki "Legend" brakło kilka km 😞 Ale są jakieś bonifikaty za te levele? Bo coś mi się kojarzy że chyba większy % zwrotu na konto goX może być? A przy zakwaterowaniu z tmr to może parę groszy nalecieć ... Czy się mylę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, Lexi napisał: Mnie Gopass pokazuje 17 dni ...ale słabych.. do nalepki "Legend" brakło kilka km 😞 Następnym razem musisz umawiać się ze mną i Mirkiem, to wyjeździsz poziom „Legend” 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 47 minut temu, AdrianW napisał: Ale są jakieś bonifikaty za te levele? Bo coś mi się kojarzy że chyba większy % zwrotu na konto goX może być? A przy zakwaterowaniu z tmr to może parę groszy nalecieć ... Czy się mylę? Nie ma, za to możesz sobie nakleić taką nalepkę na kasku 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 3 minuty temu, kordiankw napisał: Nie ma, za to możesz sobie nakleić taką nalepkę na kasku 😄 Aaaa, to niech se TMR-skie słowackie instruktory naklejają - będzie łatwiej kapusiów odróżnić 😜 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 7 godzin temu, kordiankw napisał: Następnym razem musisz umawiać się ze mną i Mirkiem, to wyjeździsz poziom „Legend” 😄 No niby tak - pod warunkiem że przeżyje jazdę za takimi "LEGEND" .. 😉 Szczyrk w tym sezonie potraktowałem rozpoznawczo- logistyka.. taktyka.. trzeba wiedzieć gdzie parkować (teraz wiem że trza pod cos a nie na darmowy)..gdzie papu.. gdzie siku.. itd ... nadrobimy w przyszłym sezonie Witku 👍.. (a tak na serio - chociaż z dzieciakami na Łomnicy czy na Rusin robiliśmy po kilka/kilkanaście km i nie zmieni się to zbyt szybko.. to przecież nie ma znaczenia) 9 godzin temu, PaVic napisał: Nieźle Marku coś pamiętam,że chyba coś niecałe 2 klocki cię to kosztowało czyli wyjdzie mniej jak 30€ dzienny to chyba opłacalna inwestycja ? A km nadrobisz w kolejnym 😏 Ponad 2 (2200?) klocki bo to była "flex" - kupiłem flex bo nie wiedziałem ile będę w stane być w TMR, miałem jeszcze kupione karnety na Pingwina i Pilsko i planowo Podhale .. ale w nadchodzącym sezonie zwykła sezonka dla dziadka wyjdzie 1 912 Zł .... jeszcze nie liczyłem ale wypadnie grubo ponad 50 dni na śniegu w tym sezonie.... a jeszcze sie nie skończył 😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 9 godzin temu, AdrianW napisał: Ale są jakieś bonifikaty za te levele? Bo coś mi się kojarzy że chyba większy % zwrotu na konto goX może być? A przy zakwaterowaniu z tmr to może parę groszy nalecieć ... Czy się mylę? Zwroty zależą od kasy jaką wydałeś w TMR - max. 5% jak wydasz 10k euro..4% jak wydasz ponad 2,5k euro.. itd. Dawniej można było jeździć za darmoszkę jak posiadałeś akcje TMR -zlikwidowali to jak ja kupiłem te akcje... (dosłownie dzień pózniej 😄 ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Do dzisiaj mam te akcje i czekam kiedy cena akcji przekroczy cenę zakupu aby się ich pozbyć. Pewnie jeszcze trochę poczekam. W ostatnich latach kiedy można było jeździć za akcje, skipassy dla akcjonariuszy nie obowiązywały na COS. To był ich duży minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 12 godzin temu, kordiankw napisał: Następnym razem musisz umawiać się ze mną i Mirkiem, to wyjeździsz poziom „Legend” 😄 a tak konkretnie to ile trzeba wyjeździć aby ten poziom osiągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Jan napisał: a tak konkretnie to ile trzeba wyjeździć aby ten poziom osiągnąć? 500km 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Lexi napisał: 500km oj to chyba też nie dociągnę- ponad 100 mi brakuje a na hali będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 54 minuty temu, Jan napisał: oj to chyba też nie dociągnę- ponad 100 mi brakuje a na hali będzie ciężko Janek - ale do czego ci 100 brakuje ? Przy Twojej intensywności wyjazdowej to natłuczone masz pewnie z 2-3tys km w dół. Bo jak masz mniej niż 500km to chyba knajpingu więcej niż jazdy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, Marcos73 napisał: Janek - ale do czego ci 100 brakuje ? Przy Twojej intensywności wyjazdowej to natłuczone masz pewnie z 2-3tys km w dół. Bo jak masz mniej niż 500km to chyba knajpingu więcej niż jazdy. pozdro liczę tylko różnice poziomów - to mi pozostało z dzieciństwa kiedy zapisywałem sobie ile razy zjechałem ze Skrzycznego i Kasprowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Lexi napisał: 500km 🥳 tylko z 13 które mam zapisane kiedy sikor włączyłem pincet km jest 🤪 z czego 3 razy po 7-8 km czyli jeden zjazd trasą zapisany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, PaVic napisał: 🥳 tylko z 13 które mam zapisane kiedy sikor włączyłem pincet km jest 🤪 z czego 3 razy po 7-8 km czyli jeden zjazd trasą zapisany To nie ma znaczenia.. cały tydzień jazdy przedświątecznej z dzieciakami to pewnie kilanaście kilometrów... i co .. myślisz że zamieniłbym na kilkaset?... przecież i tak najeździłem grubo ponad tysiąc - w życiu bym tego nie liczył bo mnie to wali ale mam gopass i carve 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 29 minut temu, Jan napisał: ile razy zjechałem ze Skrzycznego i Kasprowego Ale liczyłeś do poziomu morza czy Kuźnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi