Skocz do zawartości

Podsumowanie sezonu 2025/2026

rulez

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Na narciarskich wyjazdach prawie zawsze włączam na zegarku zbieranie danych. Niestety mój zegarek posiada tylko aplikację na telefon (Amazfit) i nie ma podsumowania za zadany okres.
Na całe szczęście, można wyeksportować do plików gpx.

Napisałem (inaczej nadzorowałem napisanie) programu aby z plików gpx stworzył html z podsumowaniem. I nawet działa.

Dodałem podsumowanie, mapę która używa opensnowmap do renderingu pod spodem i wyrysowanymi zjazdami.

W załączeniu html z moim podsumowaniem, może kogoś zainteresuje, to mogę się podzielić:image.thumb.png.4458df554b3ca93c6b2eff12ec9e7f04.pngimage.thumb.png.2a66383cf026eb8736dc4aecca428110.png

image.thumb.png.636d5323baef953d742b5752a4e15a6d.png

report_html_20252026.html

• Like 1
  • Thanks 3

2 godziny temu, rulez napisał:

Cześć

Na narciarskich wyjazdach prawie zawsze włączam na zegarku zbieranie danych. Niestety mój zegarek posiada tylko aplikację na telefon (Amazfit) i nie ma podsumowania za zadany okres.
Na całe szczęście, można wyeksportować do plików gpx.

Napisałem (inaczej nadzorowałem napisanie) programu aby z plików gpx stworzył html z podsumowaniem. I nawet działa.

Dodałem podsumowanie, mapę która używa opensnowmap do renderingu pod spodem i wyrysowanymi zjazdami.

W załączeniu html z moim podsumowaniem, może kogoś zainteresuje, to mogę się podzielić:image.thumb.png.4458df554b3ca93c6b2eff12ec9e7f04.pngimage.thumb.png.2a66383cf026eb8736dc4aecca428110.png

image.thumb.png.636d5323baef953d742b5752a4e15a6d.png

report_html_20252026.html 278 kB · 1 pobranie

znaczy się w Bytomiu siedziałeś na ławce ? 😋

2 godziny temu, PaVic napisał:

Świetnie i gratulejszyn za sezon 🤝. Osobiście nie mam takich pełnych danych ale 😏 zaliczyłem w tym sezonie PL AT 2xITA 2xSwiss i Fr czyli pięć państw gdzie szurałem na nartach 🤪

Paweł ale jeszcze musisz doliczyć hale narciarskie

25 minut temu, Jan napisał:

Paweł ale jeszcze musisz doliczyć hale narciarskie

Faktycznie jeszcze halowe narciarstwo 🥳 czyli 6 państw w jednym sezonie no tego u mnie nie było . Sezon zajebisty!!!  .

Pasowało by wspomnieć-podkreślić trzy wyjazdy i tu sorki,że koledze wchodzę w jego wątek(w sumie już wszedłem ) ale myślę,że mi wybaczy 😏

Przede wszystkim zlot forumowy w Zwardo no fantastycznie było poznać część forumowiczów i podziwiać ich jazdę 👌 a sktokowo-kanapowe czy wieczorne pogaduchy👌 miód-malina i warto wspomnieć o świetnej organizacji tu 👏 dla Beaty!! 

Wyjazd szkoleniowy do Valmalenco tu kolejne osoby poznane z forum ( polecam ten malutki ośrodek narciarski tak jak Sappade-cisza i spokój,można ćwiczyć a przy okazji mega tanio ) warto wspomnieć o włoskiej myśli szkoleniowej-prosty przekaz bez napinki i zbędnych atomów.

Co jak co ale na koniec wisienka sezonu i kończący wyjazd włosko/szwajcarska Cervinia i Zermatt . Jak na kwiecień i moje pierwsze nartowanie wiosną ( pomijając ON obok czyli Monterosa ) warunki mega a przygotowanie pierwsza liga . Aczkolwiek drogo mega drogo dzień tej przyjemności jedyne 160€ skipas obiad parking 🥳 wachy na dojazd już nie doliczam choć było warto i kiedyś powtórzę bankowo . 

Oby następny nie był gorszy czego sobie i Wam życzę .

• Like 2
  • Thanks 2

20 minut temu, Lexi napisał:

Mnie Gopass pokazuje 17 dni ...ale słabych.. do nalepki "Legend" brakło kilka km 😞

Nieźle Marku coś pamiętam,że chyba coś niecałe 2 klocki cię to kosztowało czyli wyjdzie mniej jak 30€ dzienny to chyba opłacalna inwestycja ? A km nadrobisz w kolejnym 😏

50 minut temu, Lexi napisał:

Mnie Gopass pokazuje 17 dni ...ale słabych.. do nalepki "Legend" brakło kilka km 😞

Ale są jakieś bonifikaty za te levele? Bo coś mi się kojarzy że chyba większy % zwrotu na konto goX może być? A przy zakwaterowaniu z tmr to może parę groszy nalecieć ... Czy się mylę?

• Haha 1

7 godzin temu, kordiankw napisał:

Następnym razem musisz umawiać się ze mną i Mirkiem, to wyjeździsz poziom „Legend” 😄

No niby tak - pod warunkiem że przeżyje jazdę za takimi "LEGEND" .. 😉

Szczyrk w tym sezonie potraktowałem rozpoznawczo- logistyka.. taktyka.. trzeba wiedzieć gdzie parkować (teraz  wiem że trza pod cos a nie na darmowy)..gdzie papu.. gdzie siku.. itd

... nadrobimy w przyszłym sezonie Witku 👍..

(a  tak na serio - chociaż z dzieciakami na Łomnicy czy na Rusin robiliśmy  po kilka/kilkanaście km i nie zmieni się  to zbyt szybko.. to przecież nie ma znaczenia)

9 godzin temu, PaVic napisał:

Nieźle Marku coś pamiętam,że chyba coś niecałe 2 klocki cię to kosztowało czyli wyjdzie mniej jak 30€ dzienny to chyba opłacalna inwestycja ? A km nadrobisz w kolejnym 😏

Ponad  2  (2200?) klocki bo to była "flex" - kupiłem flex  bo nie wiedziałem ile będę w stane być w TMR, miałem jeszcze kupione karnety na Pingwina i Pilsko i planowo Podhale .. ale  w nadchodzącym sezonie zwykła sezonka dla dziadka wyjdzie 1 912 Zł

.... jeszcze nie liczyłem ale wypadnie grubo ponad 50 dni na  śniegu w tym sezonie.... a jeszcze sie nie skończył 😉

• Like 3

9 godzin temu, AdrianW napisał:

Ale są jakieś bonifikaty za te levele? Bo coś mi się kojarzy że chyba większy % zwrotu na konto goX może być? A przy zakwaterowaniu z tmr to może parę groszy nalecieć ... Czy się mylę?

Zwroty zależą od kasy  jaką wydałeś w TMR - max. 5% jak wydasz 10k euro..4% jak wydasz ponad 2,5k euro.. itd.

Dawniej można było jeździć za  darmoszkę jak posiadałeś akcje TMR -zlikwidowali to jak ja kupiłem te akcje... (dosłownie dzień pózniej 😄 )

• Like 1

54 minuty temu, Jan napisał:

oj to chyba też nie dociągnę- ponad 100 mi brakuje a na hali będzie ciężko 

Janek - ale do czego ci 100 brakuje ? Przy Twojej intensywności wyjazdowej to natłuczone masz pewnie z 2-3tys km w dół. Bo jak masz mniej niż 500km to chyba knajpingu więcej niż jazdy.

pozdro

15 minut temu, Marcos73 napisał:

Janek - ale do czego ci 100 brakuje ? Przy Twojej intensywności wyjazdowej to natłuczone masz pewnie z 2-3tys km w dół. Bo jak masz mniej niż 500km to chyba knajpingu więcej niż jazdy.

pozdro

liczę tylko różnice poziomów - to mi pozostało z dzieciństwa kiedy zapisywałem sobie ile razy zjechałem ze Skrzycznego i Kasprowego

12 minut temu, PaVic napisał:

🥳 tylko z 13 które mam zapisane kiedy sikor włączyłem pincet km jest 🤪 z czego 3 razy po 7-8 km czyli jeden zjazd trasą zapisany 

To nie ma znaczenia.. cały tydzień jazdy przedświątecznej z dzieciakami to pewnie kilanaście kilometrów... i co .. myślisz  że zamieniłbym na kilkaset?... przecież i tak najeździłem  grubo ponad tysiąc - w życiu bym tego nie liczył bo mnie  to wali ale  mam  gopass i  carve

• Haha 1