Jump to content

Koniec globalnego ocieplenia

Browni
 Share

Recommended Posts

• 11 months later...

Pokaże w tym watku bo nie umiem z telefonu założyć tematu. W Beskidach pierwszy śnieg w tym sezonie. Można porzucac się sniezkami lub zrobić bałwana.... na narty trzeba jeszcze poczekać. Kolejno Czantoria Poniwiec Palenica

Bukowina 13 listopada 2016 wyglądała tak jak poniżej, miejscami metr puchu. 

P_20161113_111928.jpg

Z tym metrem puchu to chyba przesada. Ale sam fakt że udało im się naśnieżyć trasę 400m w tym terminie to już coś. Niestety prognozy słabe.
Jutro poza tym naśnieżonym stokiem (podają że jest 30cm) będzie trawa. Myślałem że Strbskie ruszy w weekend bo przez tydzień ostro śnieżyli ale jeszcze trochę brakło. W przyszły weekend tym bardziej nie ruszy bo ma być bardzo ciepło w międzyczasie. Trzeba czekać na falę mrozów.

Z tym metrem puchu to chyba przesada. Ale sam fakt że udało im się naśnieżyć trasę 400m w tym terminie to już coś. Niestety prognozy słabe.
Jutro poza tym naśnieżonym stokiem (podają że jest 30cm) będzie trawa. Myślałem że Strbskie ruszy w weekend bo przez tydzień ostro śnieżyli ale jeszcze trochę brakło. W przyszły weekend tym bardziej nie ruszy bo ma być bardzo ciepło w międzyczasie. Trzeba czekać na falę mrozów.

Ja nie przesadzam z tym opisem, tylko stwierdzam co było po za trasą (nie było sztucznie naśnieżane) gdzie moje dzieci jeździły na snakach i lepiły bałwana. Wpadałem w śnieg do pasa.