Skocz do zawartości

Sezon 2026/2027

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, AdrianW napisał:

Cześć. Ile razy już tam byłeś? Jakie trasy polecasz? Jakieś wskazówki/istotne rzeczy?

byłem 2x.

zjeżdziłem do tej pory ok 60% ON, więc mam jeszcze zaległości.

trasy:

- czerwona 46 nie polecam, tam umarły moje Kastle 😁

- dobra czarna Little Grizzly oraz Spinale Direttissima, o długości 2400m i najbardziej zacnym ostatnim odcinku -> nachylenie 70%

- bajkowe widoki

spacer.png

- możliwość płużenia:

no i imprezy na 2100m npm:

Edytowane przez grimson
  • Like 1
  • Thanks 1

13 minut temu, grimson napisał:

czerwona 46 nie polecam, tam umarły moje Kastle 😁

46 - świetna trasa, zwłaszcza przed południem kiedy nikogo tam nie ma bo wszyscy cisną na Madonnę 😁 jak nie ma kolejki (jeszcze) do Genziany (wyciąg nr 35) to warto się przejechać. 
P.S. Będziesz musiał nią wracać z Madonny do Folgaridy bo to jedyne połączenie - popołudniu jest po prostu jedna szeroka ściana z odsypami, nic spektakularnego.

• Like 1
  • Thanks 1

19 minut temu, grimson napisał:

byłem 2x.

zjeżdziłem do tej pory ok 60% ON, więc mam jeszcze zaległości.

trasy:

- czerwona 46 nie polecam, tam umarły moje Kastle 😁

- dobra czarna Little Grizzly oraz Spinale Direttissima, o długości 2400m i najbardziej zacnym ostatnim odcinku -> nachylenie 70%

- bajkowe widoki

spacer.png

- możliwość płużenia:

no i imprezy na 2100m npm:

czyli jak lubimy jeździć pługiem i balować to ośrodek jest znakomity🤣

• Thanks 1

14 minut temu, zając napisał:

46 - świetna trasa, zwłaszcza przed południem kiedy nikogo tam nie ma bo wszyscy cisną na Madonnę 😁 jak nie ma kolejki (jeszcze) do Genziany (wyciąg nr 35) to warto się przejechać. 
P.S. Będziesz musiał nią wracać z Madonny do Folgaridy bo to jedyne połączenie - popołudniu jest po prostu jedna szeroka ściana z odsypami, nic spektakularnego.

sama 46 jest OK, bo szeroka, z dobrym nachyleniem oraz pusta.

z tą czerwoną mam takie wspomnienie, jak np kierowca samochodu przejeżdżając koło drzewa, w które parę lat temu uderzył.

8 godzin temu, zając napisał:

Dzięki Teresko. O takie info praktyczne mi Grimsonie bardziej chodziło. Twoje zdjęcia i film już oglądałem... Chciałem zaczerpnąć opinii innych osób.

Gdzie masz ten nocleg? A gdzie miałeś poprzednio?

14 godzin temu, AdrianW napisał:

Dzięki Teresko. O takie info praktyczne mi Grimsonie bardziej chodziło. Twoje zdjęcia i film już oglądałem... Chciałem zaczerpnąć opinii innych osób.

Gdzie masz ten nocleg? A gdzie miałeś poprzednio?

Poprzedni hotel: Armon Greenblu / Folgarida:

- wewnętrzny parking

- narciarnia

- strefa SPA

ok 250m od dolnej stacji gondoli 1 Folgarida

Nowy: Hotel Montana / Madonna

- wewnętrzny parking

- narciarnia

- strefa SPA

- ok 20m od niebieskiej trasy nr 85, możliwy dojazd do hotelu na nartach. Blisko gondola 31 Pradalago, kanapa 56 Miramonti, gondola 55 Laghi

• Like 2

22 minuty temu, grimson napisał:

20m od niebieskiej trasy nr 85, możliwy dojazd do hotelu na nartach. Blisko gondola 31 Pradalago, kanapa 56 Miramonti, gondola 55 Lagh

to załatw jeszcze tych przystojnych nauczycieli coby dziewczyny miały uciechę 😍

7 godzin temu, grimson napisał:

Poprzedni hotel: Armon Greenblu / Folgarida:

- wewnętrzny parking

- narciarnia

- strefa SPA

ok 250m od dolnej stacji gondoli 1 Folgarida

Nowy: Hotel Montana / Madonna

- wewnętrzny parking

- narciarnia

- strefa SPA

- ok 20m od niebieskiej trasy nr 85, możliwy dojazd do hotelu na nartach. Blisko gondola 31 Pradalago, kanapa 56 Miramonti, gondola 55 Laghi

Dzięki za info. Z jakich względów ponownie tam jedziecie, aż tak się tam Twoim Dziewczynom podoba? Byłeś może w Tonale, Pejo?

Pozdro

2 godziny temu, AdrianW napisał:

Dzięki za info. Z jakich względów ponownie tam jedziecie, aż tak się tam Twoim Dziewczynom podoba? Byłeś może w Tonale, Pejo?

Pozdro

Na wakacje letnie jeździmy do ITA od 10 lat. Słońce, pizza, plaża, browary i życie jest piękne. 

Bylismy raz na lodowcu Stubaj w AUT w 2009? roku, pizgalo tam złem niemiłosiernie, wiało i temp na wysokości prawie 3 tys m n.p.m. to -24 st C.

Wiec od trzech lat uderzamy do ITA na narty.