Skocz do zawartości

1300km w jeden dzień ? Dlaczego nie -Obertauern

filok

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, bubol.T napisał:

Panowie zaczynam sie nakręcać, a zastanawiałem sie czy warto jechac na Hochkar na weekend, no ale wygląda na to, że nawet na jeden dzień warto.

Ile masz km? Fajnie jak jest przynajmniej 2 kierowców żeby się zmieniać.

Pozdro 

• Like 2

8 minut temu, AdrianW napisał:

Ile masz km? Fajnie jak jest przynajmniej 2 kierowców żeby się zmieniać.

Pozdro 

Na Hochkar to jakies 550. Czyli przysłowiowy rzut beretem. Gogle mi pokazuje poniżej 6 godzin. Dojazd to nie problem. Można nawet wrócić po nartach i jeszcze zdążyć sie wyspac na poniedziałek do roboty.

• Like 3

5 minut temu, bubol.T napisał:

Na Hochkar to jakies 550. Czyli przysłowiowy rzut beretem. Gogle mi pokazuje poniżej 6 godzin. Dojazd to nie problem. Można nawet wrócić po nartach i jeszcze zdążyć sie wyspac na poniedziałek do roboty.

no to można wyjechać w piątek wczesnym popołudniem, 2 noclegi i 2 dni bezstresowej jazdy

• Like 3

Godzinę temu, rulez napisał:

Red Baron 

Szacunek, na Amidze grało się aż jostick się nie połamał

Knajpa taka była w Świdnicy, ten sam właściciel miał też hotelik w Zagórzu, blisko Rzeczki, Rymarza.

ps. My w Jantarze mamy piękną zimę, tylko biegówek brak, ale łazimy po tych wydmowych górkach i plaży pięknie jest...

• Like 1

54 minuty temu, bubol.T napisał:

To tyle co ja na Chopok🫣 na weekend piękna sprawa 😉

• Like 1

15 minut temu, star napisał:

Knajpa taka była w Świdnicy, ten sam właściciel miał też hotelik w Zagórzu, blisko Rzeczki, Rymarza.

ps. My w Jantarze mamy piękną zimę, tylko biegówek brak, ale łazimy po tych wydmowych górkach i plaży pięknie jest...

Nie knajpa ,tylko hotel ,nieopodal domu w którym mieszkał Czerwony Baron. A w Zagórzu to nie taki znowu hotelik. A właścicielem jest kumpel jeszcze z czasów podstawówki 😀😀

• Like 1

Teraz, Edwin napisał:

Nie knajpa ,tylko hotel ,nieopodal domu w którym mieszkał Czerwony Baron. A w Zagórzu to nie taki znowu hotelik. A właścicielem jest kumpel jeszcze z czasów podstawówki 😀😀

Racja. Fajne klimatyczne miejsca. Kiedyś często w Zagorzu bywałem, potem przyszedł czas na Krk i Pec. Od skiturow nie ma powrotu.

• Like 1

2 godziny temu, bubol.T napisał:

Nawet się nie zastanawiaj tylko śmigaj 😄

Tylko popatrz jak ze śniegiem bo jak w Obertauern cieńko to Hochkarze może być jeszcze gorzej tzn pozamykane trasy. Nic nie sugeruję ale dodaj pare km i śmigaj do Schladming 😄 więcej tras więcej możliwości

W Obertauern Gamsleiten  II zamknięta bo brak śniegu

• Like 2
  • Thanks 1

26 minut temu, filok napisał:

Nawet się nie zastanawiaj tylko śmigaj 😄

Tylko popatrz jak ze śniegiem bo jak w Obertauern cieńko to Hochkarze może być jeszcze gorzej tzn pozamykane trasy. Nic nie sugeruję ale dodaj pare km i śmigaj do Schladming 😄 więcej tras więcej możliwości

W Obertauern Gamsleiten  II zamknięta bo brak śniegu

Tak wiem ten rok wyjątkowo słaby. Nosiłem się juz z wyjazdem w okolicy Bożego Narodzenia, ale było otwarte tylko połowa tras. Teraz pokazuje 12.6 km z 19.2 km tras. Więc tez słabo jak na połowę lutego. W Shladming byłem kilkukrotnie. Mam nawet sprawdzony apartament bardzo blisko stoku w Haus, dosłownie kilka minut spacerem, a przy dobrej zimie zjeżdżasz na nartach pod dom. Ale na dwa dni jazdy coś mniejszego i tańszego zupełnie wystarczy, zwłaszcza z dzieckiem. 

Zobaczymy, na weekend można jechać na pogodę i na warunki.

Edytowane przez bubol.T
  • Like 2

4 godziny temu, bubol.T napisał:

A to mnie zawiodłeś, myślałem, że na Krupówki, a nie biegówki pojechaliście. Na biegówki to sie nie opłaca. W Warszawie chyba lepsza zima.

Cześć

Wieźliśmy Amelkę do Ptaka na kurs a biegówki były przy okazji dla zabawy. W przyszły weekend pewnie pojedziemy do Zakopanego a piątek a w sobotę do Szczyrku.

Pozdro

Na Ski Amade radzę unikać tych kultowych ośrodków (Scladming , Flachau itp) Salzburg ma ferie ( wróciłem wczoraj po tygodniu nartowania) polecam St.Johann ,  Radstadt , Dachstein West  , ośrodki mniej oczywiste , mniej ludzi , a trasy w niczym nie ustępują ....👍

• Like 1

20 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Wieźliśmy Amelkę do Ptaka na kurs a biegówki były przy okazji dla zabawy. W przyszły weekend pewnie pojedziemy do Zakopanego a piątek a w sobotę do Szczyrku.

Pozdro

Napisz gdzie bedziecie. W sobotę Śląsk zaczyna ferie. W Szczyrku moze być grubo.My będziemy w Zwardoniu, albo w Korbielowie. Z resztą wszedzie będzie tłok.

Edytowane przez bubol.T
  • Like 1

12 minut temu, bubol.T napisał:

Napisz gdzie bedziecie. W sobotę Śląsk zaczyna ferie. W Szczyrku moze być grubo.My będziemy w Zwardoniu, albo w Korbielowie. Z resztą wszedzie będzie tłok.

Cześć

My i tak nart nie bierzemy, do Szczyrku??! - no way. Amelka tylko odbębni regionalne i wracamy.

Pozdro

1 minutę temu, Mitek napisał:

W tych zawodach chodzi o to aby zrobić normę na 10. To zawody porównawcze. Chyba nawet nie ma czegoś takiego jak klasyfikacja miejsc według czasów.

to jest komisja sędziowska i ocenia ? (tak pytam z ciekawości bo nie wiem na czym to polega)