Skocz do zawartości

Narty dla dużego chłopa 😉

Leonidas

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Spiochu napisał:

Plyta jest po to zebys nie zahaczyl butem przy skrecie. Nie tylko dla zawodnikow. Im masz wieksze buty i bardziej pochylasz narty tym predzej potrzebna.

Niekoniecznie. Musiałbym Ci zrobić zdjęcie z boku moich Gs master na płycie konect 

52 minuty temu, Spiochu napisał:

Plyta jest po to zebys nie zahaczyl butem przy skrecie. Nie tylko dla zawodnikow. Im masz wieksze buty i bardziej pochylasz narty tym predzej potrzebna.

Wszystko popularne narty mają teraz zintegrowane szyny, do których wsuwa się wiązania 

8 godzin temu, Leonidas napisał:

Jeszcze mam chwilę do zakupu to dopytam z technicznej strony czy w/w narty różnią się od wersji zwykłej tylko płyta ,która jest dodatkowo montowana w wersji Master ? I czy faktycznie ta płyta robi taką różnicę w sztywności/twardości narty? Nigdy nie miałem okazji testować 🥸
Czy takie płyty są też montowane w innych markach z tej grupy nart czyli 74-78 mm pod butem, bo nigdzie nie mogę znaleźć info czy jest montowana np w Atomic Q9, Salomon Addikt Pro 76, Fischer The Curv GTX, Nordica Doberman Mulitipista lub w czymś podobnym ? 

Cześć

Płyta spełnia sporo funkcji: tłumik, podwyższenie, zapobieganie przesztywnianiu narty itd. Z plastikową szyną montażową do wiązań nie ma nic wspólnego.

Pozdro

Edytowane przez Mitek

9 minut temu, Leonidas napisał:

Dostałem propozycję zakupu nowych nart Kastle MX 74 178cm warte to coś kompletnie nie znam marki. Patrząc po internecie to cena jest bardziej niż okazyjna tylko nie wiem czy to narta dla mnie 🥸

IMG_0379.jpeg

Jedna z najlepszych nart allround jakie można kupiić.

• Like 1