Gabrik Napisano 20 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2025 Dopadli Deb Armstrong, pomijając zupełnie ile w tym gry marketingowej, a ile naturalności...pewnie Deb z duszą sportowca będzie sprawdzać uzyskane wyniki i pewnie z czasem będzie widnieć na liście pod swoim nazwiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 19:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:28 W dniu 20.12.2025 o 13:15, Gabrik napisał: Dopadli Deb Armstrong, pomijając zupełnie ile w tym gry marketingowej, a ile naturalności...pewnie Deb z duszą sportowca będzie sprawdzać uzyskane wyniki i pewnie z czasem będzie widnieć na liście pod swoim nazwiskiem. Cze Sprawdziłem, 630 miejsce i wynik 157. Z czego ten max za krótki skręt. Carving na moim poziomie (151) a gorzej od Maksa (159). Wysoki ma wynik za muldy 154. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaR Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Marek, A jak z twoich doświadczeń wynika relacja tych punktów w Carvie w stosunku do realnej jazdy? Takiej konkretnej np. jakiegoś takiego mastersowego giganta? To się przekłąda czy raczej jest wycyzelowane w kierunku "wzorcowego karwingu/jeżdżenia" cokolwiek by to nie miało znaczyć? K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Ja mam Carv (pierwsza wersja - z wkładkami w butach), wersja jakaś z początku, bo z bezterminowym dostępem do trenera w aplikacji. Po 2 latach zabawy z tym, na oczywiście duuużo niższym poziomie, dochodzę do wniosku, że to może czasem pomóc, ale trenera nie zastąpi. Samokontrolę wzmacnia, pomierzy wskaźniki, ale nie nauczy wszystkiego, a czasem próbujac apkę zadowolić brnęłam radośnie w przepaść (mąż na szczęście stopował 🙂 ). Widziałam że tegoroczny upgrade aplikacji wprowadził sporo zmian - nie mogę się doczekać możliwości testowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Ma ktoś może jakiś kod rabatowy na to cudeńko?. Po rozmowach z Marcosem wiem, że chciałbym się tym pobawić, ale 249 Euro mocno studzi mój zapał do zabawy. Chyba że jest jakiś polski (europejski) dystrybutor mający bardziej przyjazne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Kuba, cały algorytm z jazdy jest podporządkowany jeździe pokazowej znanej z YT. Ona się różni od jazdy sportowej. Ale sportowo jeżdżący mają niezłe wyniki, jednak niższe niż ci co jeżdżą dokręcając skręty. Generalnie parametrów z jazdy jest bardzo dużo. Jest coaching, trening i pomiar samej jazdy. Dwie pierwsze opcje wymagają słuchawek, ale ja nie mam. Ja tego używam póki co jako trackera (bo jest to sparowane z telefonem i dedykowaną aplikacją). Rozpoznaje ośrodki oraz poszczególne trasy. Rozpoznaje krótki skręt, jazdę równoległą, jazdę na krawędzi, muldy i offpiste. Rodzaj śniegu (równy - nierówny), nachylenie stoku, i bardzo dużo parametrów z jazdy jak balans, wczesne zakrawędziowanie, kąty, uślizgi etc. Jeśli zjedziesz trasę technikami mieszanymi to to rozpoznaje i podaje parametry dla każdej z technik którą jechałeś. Ponadto każda z nich jest inaczej oceniana. Do każdej z nich aplikacja wskazuje niedociągnięcia z opisem co powinieneś poprawić + video z ćwiczeniami do jego poprawy wykonywanych przez asów z YT. Jako narzędzie wspomagające samodoskonalenie - świetna rzecz. A im wyższy stopień zaawansowania, tym lepiej. Jak kumasz o co chodzi, to dość łatwo niektóre aspekty poprawić. Może nie będziesz jeździł lepiej, ale "ładniej" wizualnie. Ale trza wiedzieć co i jak zrobić. Mój syn wykonał w tym urządzeniu 2 zjazdy (a jeździ sportowo, ale dość ładnie), po pierwszym wyniku przeczytał jeden z najsłabszych elementów wg. apki, przeczytał i poprawił w drugim przejeździe znacząco wynik. Głównie chodziło o dociągnięcie skrętu, nie dzioby w dół + jakaś poprawa dynamiki na wyjściu ze skrętu. Ale jak wszystko, trzeba umieć zinterpretować podpowiedzi i przełożyć teorię na praktykę. Jako motywator - to świetne urządzenie, wartość dydaktyczną ma także, nie zastąpi instruktora, ale wspomóc może naukę korygując i wskazując błędy. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Ja na OLX upolowałam - ktoś wygrał w konkursie i za 400 pln oddał 🙂 CARV ma czasem jakieś promki, ale raczej przed sezonem. Polskiej dystrybucji brak (przynajmniej rok temu nie było) - jak mi się czujnik uszkodził, to paczka ze stanów szła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, sese napisał: Ma ktoś może jakiś kod rabatowy na to cudeńko?. Po rozmowach z Marcosem wiem, że chciałbym się tym pobawić, ale 249 Euro mocno studzi mój zapał do zabawy. Chyba że jest jakiś polski (europejski) dystrybutor mający bardziej przyjazne ceny. Cze Ja mam na 50 jurków rabat - ale musisz mi dać nr. tel do siebie - bo mam skan QR - a już nic nie mogę wrzucać. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Monika napisał: Ja na OLX upolowałam - ktoś wygrał w konkursie i za 400 pln oddał 🙂 CARV ma czasem jakieś promki, ale raczej przed sezonem. Polskiej dystrybucji brak (przynajmniej rok temu nie było) - jak mi się czujnik uszkodził, to paczka ze stanów szła. Teraz idzie z Niemiec - ale tylko wersje abonamentowe są. No i nie ma wkładek. Jeździ się bez. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Marek, może nie doczytałem, jak długo czekałeś na paczkę od zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, AdrianW napisał: Marek, może nie doczytałem, jak długo czekałeś na paczkę od zamówienia? Masz określoną datę dostawy na ich stronie jak dodasz produkt do koszyka i zaznaczysz kraj dostawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, AdrianW napisał: Marek, może nie doczytałem, jak długo czekałeś na paczkę od zamówienia? A - szybko przyszło - wysyłają natychmiast. Ja zamówiłem 22.11 a 27.11 już dotarło do mnie. 22-23 to był weekend. Czyli 4 dni robocze. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaR Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu No brzmi ciekawie 😄 Tak się właśnie w tym roku zastanawiałem nad czymś co by motywowało. Cały czas cierpię na syndrom poczucia brzydkiej i mało technicznej jazdy. Moje narciarstwo było nastawione albo na zapierdalanie albo na elementy użyteczne (zjechać z worem na plecach po lesie w nocy), finezji w tym nie było żadnej. Trochę się tylko obawiam coby się gdzieś nie zagubiło (jak sam piszesz) "dzioby w dół i dzida" 😄 Trzeba by w realu zabadać i poobserwować co to ustrojstwo gada jak sam widzisz jadącego. 29 minut temu, Marcos73 napisał: Mój syn wykonał w tym urządzeniu 2 zjazdy (a jeździ sportowo, ale dość ładnie), po pierwszym wyniku przeczytał jeden z najsłabszych elementów wg. apki, przeczytał i poprawił w drugim przejeździe znacząco wynik. A tak z ciekawości - czy Twoje przemyślenia co do jazdy syna (nawet nie wypowiadane) zgadzały się z tym co Carv na niego nagadał? K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, KubaR napisał: No brzmi ciekawie 😄 Tak się właśnie w tym roku zastanawiałem nad czymś co by motywowało. Cały czas cierpię na syndrom poczucia brzydkiej i mało technicznej jazdy. Moje narciarstwo było nastawione albo na zapierdalanie albo na elementy użyteczne (zjechać z worem na plecach po lesie w nocy), finezji w tym nie było żadnej. Trochę się tylko obawiam coby się gdzieś nie zagubiło (jak sam piszesz) "dzioby w dół i dzida" 😄 Trzeba by w realu zabadać i poobserwować co to ustrojstwo gada jak sam widzisz jadącego. A tak z ciekawości - czy Twoje przemyślenia co do jazdy syna (nawet nie wypowiadane) zgadzały się z tym co Carv na niego nagadał? K. Kuba, przecież jeździsz b. dobrze, nie pitol. W Twoim wypadku można tą jazdę poprawić wizualnie, bo skuteczna jest. A jak są jakieś niedomagania, to je łatwo powinieneś poprawić. Wszystko rozbija się o kasę. Czy wg. Ciebie warto na to stracić jakby nie było 200 jurków za sezon. Cała apka jest w j. angielskim, ale prostym. Maks pojechał bardziej na okrągło i na wyjściu dołożył z kolan na wyjściu. Czyli ciasnym skrętem ale nieco szerzej i na większych kątach. Dzięki temu wzrosły pewne parametry w jeździe (a jest ich 10). Pewnie tak nie będzie jeździł teraz, może kiedyś. Jakoś nad tym się nie doktoryzował, przeczytał i poprawił w następnym zjeździe. A że mi dowalił, to przestał się tym bawić 🙂 pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaR Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) To nie jest kwestia pitolenia. Ja tam nie narzekam osobiście na jazdę, ale wiem, że purystom się nie podoba. I czasami nachodzi mnie, żeby to poprawić. Co prawda zwykle po jakichś małych tyczkach albo jakimś stromym lesie z takowym purystą to mi przechodzi ale jednak. Nie uwierzysz ale nawet ostatnio przemyśliwałem coby się na jakiś kurs instruktorski nie wybrać.... Nic, tak jak pisałem trzeba obadać na żywym organizmie - może to jest kolejny powód coby się spotkać... 32 minuty temu, Marcos73 napisał: Czy wg. Ciebie warto na to stracić jakby nie było 200 jurków za sezon. No fakt. to jednak kilka solidnych treningów na tyczkach jest. Albo circa połowa butów po zniżkach. 32 minuty temu, Marcos73 napisał: A że mi dowalił, to przestał się tym bawić 🙂 No to i zdanie chyba załatwia wszystko... Kuba Edytowane 5 godzin temu przez KubaR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi