Jump to content

Kaunertal

Recommended Posts

45 minut temu, mlesik napisał:

Coś mało ludzi było;)))

Pewnie skibusów zapomnieli wypuścić, tak jak to miało miejsce przez większość ubiegłego sezonu. Standardy dojazdu zbliżone do transportu bydła do rzeźni. Dwa razy jechaliśmy wraz z kolegami, stojąc przez 45 minut na jednej nodze, w autobusie na 50 osób było ze 150. Trzeciego razu nie było i już więcej nie będzie.

Edited by tomkly
  • Like 1
  • Haha 1

12 godzin temu, tomkly napisał:

Pewnie skibusów zapomnieli wypuścić, tak jak to miało miejsce przez większość ubiegłego sezonu. Standardy dojazdu zbliżone do transportu bydła do rzeźni. Dwa razy jechaliśmy wraz z kolegami, stojąc przez 45 minut na jednej nodze, w autobusie na 50 osób było ze 150. Trzeciego razu nie było i już więcej nie będzie.

Mieliście niefart, swoją droga skąd start? Np z 2 lata temu, z Prutz spoko, miejsca siedzące, w miarę luźno. Dojazd czadowy, zakrętów co niemiara. A miejscówka super 🙂

• Like 2

23 minuty temu, artie40 napisał:

Mieliście niefart, swoją droga skąd start? Np z 2 lata temu, z Prutz spoko, miejsca siedzące, w miarę luźno. Dojazd czadowy, zakrętów co niemiara. A miejscówka super 🙂

W tamtym sezonie jeździłem przez tydzień i zawsze z miejscówką ale problem w tym dojeździe widzę gdzie indziej -narty trzeba zostawiać z tyłu busa w tym koszu co po dojeździe na miejsce całe są w soli i syfie z drogi . A droga faktycznie zajebiaszcza po nartach można nawet w drzemkę pół godzinną uderzyć co też na plus 😂

• Like 2
  • Thanks 1

Godzinę temu, artie40 napisał:

Wsiadamy na przystanku pod Gemeinde Kaunertal. Nie uśmiecha mi się biegać pół kilometra z nartami na plecach, żeby wsiąść trzy przystanki wcześniej. Chcą przyciągać turystów a oszczędzają na transporcie. Robimy im jako prowincjonalnej gminie w środku niczego gigantyczną przysługę wożąc co tydzień kilkadziesiąt osób (mieszkamy w Feichten). Czysty pieniądz, wystarczy tylko wysłać drugi autobus w godzinach rannych, żeby się komplet naszych ludzi zmieścił. Ale oni tkwią mentalnie w poprzedniej epoce, na nasze pretensje odpowiedzieli, że możemy sobie samochodami dojeżdżać. Tyle w temacie profesjonalizmu Gemeinde Kaunertal.

Edited by tomkly
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 3

21 godzin temu, tomkly napisał:

Ja wprawdzie autem codziennie ale skibusem cały ntn codziennie i nie narzekali;)

• Like 1

6 godzin temu, artie40 napisał:

No tak, to trochę słabo. Ale, że Kaunertal jest "pośrodku niczego" to akurat fajne 🙂

Kompletnie nie narzekałem że to jak piszesz pośrodku niczego. Fantastycznie przygotowane stoki i jak policzyłem to mój 15 raz tam na koniec sezonu.

• Like 3