SkiForum Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Francja - Les Orres Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://adresstrony.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Był ktoś może w tych okolicach na początku grudnia? Chodzi mi o warunki śniegowe i ilość otwartych tras ,wiadomo,że każda zima jest inna i nie ma reguły,ale nie mam pojęcia jak we Francji wygląda sytuacja śniegowa w grudniu? Może ktoś z forumowiczów jeździ w tym okresie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faf500 Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Jak to początek grudnia, to raczej dość ryzykowne - jest duża szansa, że czynne będą jedynie pojedyncze trasy. Poza tym... no właśnie nie ma reguł. W okolicy byłem w połowie grudnia i było kapitalnie: prawie wszystko czynne i puch poza trasami. Kolega był w tym samym miejscu rok wcześniej i była kicha: raptem kilka tras otwartych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wlodek Posted Sunday at 09:03 PM Share Posted Sunday at 09:03 PM Cześć Koleżanki i Koledzy! Rozpocznę swoją obecność na forum od wykopalisk. Les Orres mnie interesuje. Czy warto w czasie francuskich ferii? Czy infrastruktura (wyciągi) jest taka sobie? Dziękuję za każdą informacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skipper Kiper Posted Monday at 05:50 PM Share Posted Monday at 05:50 PM Zawsze mnie zastanawia planowanie przebycia prawie dwóch tysięcy kilometrów żeby pobyć na narciarskim zadupiu, gdy rzut beretem jest narciarski raj w trzech dolinach... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted Monday at 05:57 PM Share Posted Monday at 05:57 PM 20 godzin temu, Wlodek napisał: Cześć Koleżanki i Koledzy! Rozpocznę swoją obecność na forum od wykopalisk. Les Orres mnie interesuje. Czy warto w czasie francuskich ferii? Czy infrastruktura (wyciągi) jest taka sobie? Dziękuję za każdą informacje! a dlaczego Ciebie interesuje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wlodek Posted Monday at 06:43 PM Share Posted Monday at 06:43 PM Padła propozycja wyjazdu zorganizowanego. W sumie wyszłoby 4800pln z samolotem, wyżywieniem i skipasem i opłatami lokalnymi. Biuro turystyczne organizuje wyjazdy dla ludzi bez grupy. A mnie pasuje druga połowa lutego i po prostu chcę się wyjeździć na maxa po przygotowanych trasach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted Monday at 07:15 PM Share Posted Monday at 07:15 PM 29 minut temu, Wlodek napisał: 4800pln z samolotem, wyżywieniem i skipasem i opłatami lokalnymi. cena powala - nie byłem ale to chyba wyjdzie taniej niż w PL dla porównania w innych ośrodkach https://www.espacetrans.pl/francja_samolot.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wlodek Posted Monday at 07:58 PM Share Posted Monday at 07:58 PM Na początku marca byłem z tym biurem w Fieberbrunn. Organizacyjnie było OK. Autokar 16 godzin. Pogoda niestety, dwa dni nie do jazdy, no i za ciepło, rano jeszcze dobrze ale około 11.00 już ciężko. I też wyszło w takich pieniądzach. Taniej czy nie, ale cytując klasyka " Alpy! Tu się oddycha"😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts