grimson Posted July 26 Author Share Posted July 26 Zaczynamy: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted July 26 Share Posted July 26 2 godziny temu, grimson napisał: Zaczynamy: Economy Class to chyba niewłaściwe gate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 26 Author Share Posted July 26 2 minuty temu, Jan napisał: Economy Class to chyba niewłaściwe gate Tak zwana klasa bydlęca też dla ludzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 27 Author Share Posted July 27 Łatwo nie było. B789 odleciał nie o 22.15, a o 00.52 z racji późnego przylotu do Poznania, konieczności tankowania i przygotowania kabiny. Liczyłem na przelot ok 15 minut od startu w okolicach mojego domu, ale ze względu na start w kierunku pln-zach z Poznania, samolot poszedł na Wrocław, a dopiero stamtąd w kierunku na Katowice i dalej na południe. Po paru perypetiach meldunek w hotelu o godz 14 lokalnego czasu i dzida: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted July 28 Share Posted July 28 Julianów pozdrów! Fajnych wakacji życzę Ps. Co to za radarowa apka? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 28 Author Share Posted July 28 3 godziny temu, .Beata. napisał: Julianów pozdrów! Fajnych wakacji życzę Ps. Co to za radarowa apka? To jest foto z systemu rozrywki na pokładzie samolotu linii Neos. Probowalem nagrać tracka moim Sports Tracker ale nie byłem w stanie złapać sygnału GPS wewnątrz samolotu, z winy przyciemnianych elektrycznie szyb w B789. Wyszło tylko coś takiego: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted July 28 Share Posted July 28 20 minut temu, grimson napisał: To jest foto z systemu rozrywki na pokładzie samolotu linii Neos. Probowalem nagrać tracka moim Sports Tracker ale nie byłem w stanie złapać sygnału GPS wewnątrz samolotu, z winy przyciemnianych elektrycznie szyb w B789. Wyszło tylko coś takiego: Toś Ty pchał czy ciągnął ten samolot? 😅 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 28 Author Share Posted July 28 7 minut temu, .Beata. napisał: Toś Ty pchał czy ciągnął ten samolot? 😅 To jest automatyczne obliczenie wysiłku przez aplikację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 28 Author Share Posted July 28 Takie tam: 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted July 28 Share Posted July 28 1 godzinę temu, grimson napisał: samolotu linii Neos. jakiś taki mały ten samolocik lecieliście bezpośrednio z Poznania czy z międzylądowaniem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 28 Author Share Posted July 28 47 minut temu, Jan napisał: jakiś taki mały ten samolocik lecieliście bezpośrednio z Poznania czy z międzylądowaniem ? Lot non-stop. Boeing 789 Dreamliner, maszyna z jednym z największych zasięgów na świecie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted July 28 Share Posted July 28 4 godziny temu, grimson napisał: To jest foto z systemu rozrywki na pokładzie samolotu linii Neos. Probowalem nagrać tracka moim Sports Tracker ale nie byłem w stanie złapać sygnału GPS wewnątrz samolotu, z winy przyciemnianych elektrycznie szyb w B789. Wyszło tylko coś takiego: Trzeba było rękę z telefonem za okno wystawić, może wtedy by złapał... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 28 Author Share Posted July 28 3 godziny temu, brachol napisał: Trzeba było rękę z telefonem za okno wystawić, może wtedy by złapał... Cabin crew by zrobiło awanturę, odrzuciłem tę opcję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 30 Author Share Posted July 30 Król Julian i inne takie: 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted July 30 Share Posted July 30 5 godzin temu, grimson napisał: Król Julian i inne takie: Szczerze zazdroszczę takiej wycieczki Długo zostajecie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 31 Author Share Posted July 31 10 godzin temu, Jan napisał: Szczerze zazdroszczę takiej wycieczki Długo zostajecie ? W poniedziałek rano powrot do PL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted July 31 Share Posted July 31 11 godzin temu, Jan napisał: Szczerze zazdroszczę takiej wycieczki Długo zostajecie ? Co Cię powstrzymuje, żeby tam jechać? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 31 Author Share Posted July 31 Parę nowych fotek: 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted July 31 Share Posted July 31 Gdzie pływają tymi łódkami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted July 31 Share Posted July 31 5 godzin temu, brachol napisał: Co Cię powstrzymuje, żeby tam jechać? Malaria Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 31 Author Share Posted July 31 Godzinę temu, .Beata. napisał: Gdzie pływają tymi łódkami? Cześć zabiera turystów na rejs 6 godzin po okolicach, część to krypy rybackie. Cześć stoi na kotwicy i nie rusza się przez pare dni. Track GPS z wczoraj: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 31 Author Share Posted July 31 14 minut temu, Jan napisał: Malaria Trzeba zryć piguły i jest ok, poza tym komarów poza pora deszczowa mało: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted July 31 Share Posted July 31 Godzinę temu, grimson napisał: Cześć zabiera turystów na rejs 6 godzin po okolicach, część to krypy rybackie. Cześć stoi na kotwicy i nie rusza się przez pare dni. Track GPS z wczoraj: Znaczy wycieczki po wysepkach. Coś szczególnego na nich lub wokół jest? Np rafa? Albo endemiczne gatunki? Schodziliście na ląd? Pytam, bo jakoś nie brałam tego kierunku pod uwagę i w sumie nie wiem dlaczego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted July 31 Share Posted July 31 2 godziny temu, grimson napisał: Trzeba zryć piguły i jest ok, poza tym komarów poza pora deszczowa mało: Właściwie to teraz tam zima jest, ciekaw jestem jakie temperatury panują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted July 31 Author Share Posted July 31 1 godzinę temu, .Beata. napisał: Znaczy wycieczki po wysepkach. Coś szczególnego na nich lub wokół jest? Np rafa? Albo endemiczne gatunki? Schodziliście na ląd? Pytam, bo jakoś nie brałam tego kierunku pod uwagę i w sumie nie wiem dlaczego. Jest całkiem spory wybór. Generalnie sam Madagaskar jest 2x większy od PL, całkiem sporo wysepek przy głównej wyspie. U nas dużo możliwości snorkelingu na rafach, są wyspy z lemurami żółwiami, wężami, gekonami itp, plus plantacje kakao czy wanilii. Generalnie na miejscu duża bieda, porównywalna z Egiptem. Ale ludzie serdeczni, dużo mówi po polsku, plus sporo porozumiewa się po angielsku/wlosku. Z drugiej strony całkiem duży poziom analfabetyzmu. Całość rekompensują widoki i przyroda. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts