Jump to content

Koszałkowo-Wieżyca

SkiForum
 Share

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Wiatm, byłem wczoraj i dzisiaj z synem w Wierzycy. Kto się przestraszył pogody za oknem, niech żałuje. Warunki naprawdę przyzwoite, stok trzyma się dobrze, warunki do jazdy super. No i malutko ludzi, śmigaliśmy od 10 do 14 i było naprawdę mało ludzi. Śnieg trochę tępawy, teraz to czuję w kolankach, ale warto było pojechac. Pozdrawiam. Tom

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
  • 2 years later...
  • 1 year later...
Uprzejmie donoszę że dzisiejszy poranny warun w Koszałkowie był iście alpejski. Od godziny 8-45 do 11 stej jazda bez tłoku i kolejek. Niestety po godz 11 dojechało sporo ludzi,zaczęły się przestoje przy orczyku i szybka jazda dowolnym kursem po stoku zaczęła być mocno utrudniona :)

• 1 year later...

Wczoraj po raz pierwszy byłem w Koszałkowie i przeżyłem szok. Temperatura na Pomorzu od niemal miesiąca w plusie a tam warunki bardzo dobre. Stok szeroki, dwa wygodne orczyki, miła obsługa. Infrastruktura też bardzo dobra- duży parking, dwie wypożyczalnie, restauracje, budki, toalety. Żałuję, że dopiero teraz odkryłem to miejsce. Fakt, że ceny wysokie, ale warto, bo widać, że się przykładają. Przecież w połowie marca to już górskie stoki powoli zamykają interes a tutaj na Pomorzu coś takiego  :)

• 1 year later...
  • 1 month later...

Łoj panie .....
Jeszcze Cię tam sstar nie było .... :D
Zamierzasz zjeżdżać czy podchodzić??

Ps.
Wczoraj jechałem prze Koszalin, Trójmiasto i Toruń do Wawy - nigdzie ani grama śniegu, za to deszcze obfite ...

Jako właściciel sześciu par nart będę oczywiście... wypozyczal:-) Jakie polecacie?

Na kamerach jest śnieg. Wieżyca działa. W nocy śnieg. Dziś kąpiel śladami morsa Jara;-) Hotel Chiński na plaży. Lysa Gora nie działa.

Załączone miniatury

• Screenshot_20190117-210419.png

Sstar, co byś chciał wiedzieć? Mokry śnieg ale jest. Podjazd ok 2 min, zjazd ok 10 sekund. Pusto będzie bo nam w Gdańsku narty nie w głowie ostatnimi dniami.

Nawet myślałem czy by się nie wybrać.
Jutro przeniesienie do Mariackiego.
PS. Ze mokry widziałem, bo ludzie się mocno odpychali na górze. Może w nocy trochę zmrozi, no i niby ma śnieg padać.