Edwin Napisano Sobota o 22:59 Udostępnij Napisano Sobota o 22:59 (edytowane) To się pochwalę. Nowa zabawka na sezon. Takie tam full carbon ,12 kg Edytowane Sobota o 23:11 przez Edwin 6 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu W dniu 14.03.2026 o 23:59, Edwin napisał: To się pochwalę. Nowa zabawka na sezon. Takie tam full carbon ,12 kg Doloz myk-myka i zmien mostek na krotki to moze bedzie sie dalo na nim jezdzic. Kiedy wbijasz na single? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Rozumiem, że projektanci Scott nie wiedzieli co robią projektując rower.. To nie jest składał ,mimo dłuższego mostka do osi koła jest i tak daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 7 minut temu, Edwin napisał: Rozumiem, że projektanci Scott nie wiedzieli co robią projektując rower.. Spiochu wie lepiej.. ukończył kurs. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) W starym bulls miałem krótki,ale dużo mniejszy kąt amortyzatorów. Ja singli nie potrzebuję,mam spod domu 7 km by wjechać w las i po górkach pojeździć,ale asfaltem też trzeba niemało km dymac,by gdzieś dojechać,bo roweru w aucie wozić nie będę. I tu trochę dłuższy się przydaje. Muszę zadzwonić do znajomego , który od lat jest pasjonatem i niejednokrotnie startował na tym rowerze w zawodach i powiedzieć, że się nie zna. Rower sprzedał tylko ze względu na to że na szosówce więcej jeździ ,oraz ściga się na torze. Edytowane 3 godziny temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Edwin napisał: W starym bulls miałem krótki,ale dużo mniejszy kąt amortyzatorów. Ja singli nie potrzebuję,mam spod domu 7 km by wjechać w las i po górkach pojeździć,ale asfaltem też trzeba niemało km dymac,by gdzieś dojechać,bo roweru w aucie wozić nie będę. I tu trochę dłuższy się przydaje. Muszę zadzwonić do znajomego , który od lat jest pasjonatem i niejednokrotnie startował na tym rowerze w zawodach i powiedzieć, że się nie zna. Rower sprzedał tylko ze względu na to że na szosówce więcej jeździ ,oraz ściga się na torze. To jest po prostu archaiczny model ze starą geometrią, której już dawno się nie używa. Aktualny scott spark wygląda tak: https://cdn.brujulabike.com/media/184475/conversions/spark-rc-pro-2026-spark-rc-pro-2026-1600.webp A jak jeszcze zajechany po zawodniku to tym gorzej. Rozmiar ramy dobrałeś na swój wzrost? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Lexi napisał: Spiochu wie lepiej.. ukończył kurs. Może też się wybierz. Podobnie jak na nartach. Można jeździć lata i powtarzać te same błędy. W góry też bierzesz sprzęt z czasów pierwszych zdobywców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 7 minut temu, Spiochu napisał: jak jeszcze zajechany po zawodniku to tym gorzej. Rozmiar ramy Tak zajechany.. Drugiego takiego pedanta to nie znam. Amortyzatory serwisowane w zeszłym sezonie (1100 zeta) łańcuch nowy, wszystko stan igła,tak że sobie pogadaj. Dobra,ale 26 k za rower to nie dam. Edytowane 1 godzinę temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Edwin napisał: Tak zajechany.. Drugiego takiego pedanta to nie znam. Amortyzatory serwisowane w zeszłym sezonie (1100 zeta) łańcuch nowy, wszystko stan igła,tak że sobie pogadaj. Dobra,ale 26 k za rower to nie dam. Ten rower to tak jakbyś kupił wyczynowe klasyczne slalomki z 80 roku z zadbanym ślizgiem i grafiką. Lepszym wyborem są współczesne narty allround prawidłowo dobrane do wzrostu. Wcale niekoniecznie super drogie. Podobnie z rowerami. Do 10k możesz znaleźć współczesny, nowy rower mtb. Są też odpowiednie do Twojego wzorstu (S lub XS w zależności od firmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Piotrek sorry,czy Ty myślisz, że to mój pierwszy rower w życiu. 20 lat temu jak byłem wkręcony w jazdę rowerem,więcej km przejeżdżałem zimą, niż Ty opisując w wątku swój pierwszy sezon w 2023r. Czyli jakieś 1000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 13 minut temu, Spiochu napisał: Ten rower to tak jakbyś kupił wyczynowe klasyczne slalomki z 80 roku z zadbanym ślizgiem i grafiką. Lepszym wyborem są współczesne narty allround prawidłowo dobrane do wzrostu. Wcale niekoniecznie super drogie. Podobnie z rowerami. Do 10k możesz znaleźć współczesny, nowy rower mtb. Są też odpowiednie do Twojego wzorstu (S lub XS w zależności od firmy) Ta jasne na takim osprzęcie,to trzeba dać kolego 20 koła za rower Za dużo się forum rowerowego przez te kilka lat naczytałeś. Jak porownujesz do nart to sorry,ale w nartach części na nowe nie wymienisz.. Edytowane 1 godzinę temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, Edwin napisał: Ta jasne na takim osprzęcie,to trzeba dać kolego 20 koła za rower Za dużo się forum rowerowego przez te kilka lat naczytałeś. Jak porownujesz do nart to sorry,ale w nartach części na nowe nie wymienisz.. Porównanie do nart zasadne. Geometria i myk-myk to przełom jak krótsze narty carvingowe. Osprzęt wystarczy Ci Deore. Topowy niewiele zmienia w amatorskiej jeździe. Ewentualnie lepsze hamulce można dokupić. On też nie wymienił większości części a nawet jakby wymienił to ok, masz 2m klasyki z lat 80-tych tyle że nowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 58 minut temu Udostępnij Napisano 58 minut temu (edytowane) 10 minut temu, Spiochu napisał: Porównanie do nart zasadne. Geometria i myk-myk to przełom jak krótsze narty carvingowe. Osprzęt wystarczy Ci Deore. Topowy niewiele zmienia w amatorskiej jeździe. Ewentualnie lepsze hamulce można dokupić. On też nie wymienił większości części a nawet jakby wymienił to ok, masz 2m klasyki z lat 80-tych tyle że nowe 🙂 I dla," emeryta" z wyrąbanym kregoslupem i kolanami starczy. Już na pewno nie będę szalał jak kiedyś,zwłaszcza na zjazdach. Za deore podziękuję, mam w 20 letnim Bulls do dzisiaj... Edytowane 57 minut temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 56 minut temu Autor Udostępnij Napisano 56 minut temu 35 minut temu, Edwin napisał: Piotrek sorry,czy Ty myślisz, że to mój pierwszy rower w życiu. 20 lat temu jak byłem wkręcony w jazdę rowerem,więcej km przejeżdżałem zimą, niż Ty opisując w wątku swój pierwszy sezon w 2023r. Czyli jakieś 1000 km No super, tylko co to zmienia? Ostatnio jechałem wypożyczonym szrotem o wartości moich opon i też dojechałem a wycieczka była fantastyczna. Jednak jeśli coś kupuje to staram się to dobierać adekwatnie do współczesnych możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 52 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 52 minuty temu 1 minutę temu, Edwin napisał: I dla," emeryta" z wyrąbanym kregoslupem i kolanami starczy. Już na pewno nie będę szalał jak kiedyś,zwłaszcza na zjazdach. Za deore podziękuję, mam w 20 letnim Bulls do dzisiaj... Kup chociaż myk-myka. To znacznie zwiększa bezpieczeństwo zjazdu. 20 lat temu nie było Deore 1x12 więc raczej nie miałeś okazji go sprawdzić. Obecny Deore to najkorzystniejszy wybór. W przeciwństwie do budżetowych SRAM SX i NX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi