Szulamitka Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Cena wysoka,ale warto skorzystać ze zniżki 20% jak sie ma telefon z Plusa http://www.simplus.pl/v.do?idx=1325021A jak się ma jedynie internet z iPlusa, to też są jakieś zniżki? i co trzeba pokazać przy kasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabolski Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 A jak się ma jedynie internet z iPlusa, to też są jakieś zniżki? i co trzeba pokazać przy kasie? Trzeba wysłać sms o treści zależnie od ośrodka ( na Jaworzynie JAW) na nr 6363 i pokazać go w kasie. Sms jest ważny przez ok godzinę. Oczywiście w kasie od razu go kasują a następnego można wysłać dopiero na drugi dzień. Jeśli ktoś nie ma numeru z plusa warto kupić kartę startową. koszt niewielki a zniżka duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Na Jaworzynie budują nowy wyciąg oraz trasę. Poniżej zamieszczam opis ze strony Jaworzyny Krynickiej: Nowa 4-os kolej krzesełkowa na Jaworzynie 2010.08.12 Na Jaworzynie Krynickiej trwają prace w terenie związane z budową nowoczesnej 4-os kolei krzesełkowej wraz z 1100m trasą narciarską nr VI. Nowa kolej będzie czynna w najbliższym sezonie zimowym. To druga kolej krzesełkowa w naszej stacji narciarskiej. Do dyspozycji narciarzy jest jeszcze 6-os kolej gondolowa i 9 wyciągów orczykowych. Stacja dolna nowego krzesełka będzie zlokalizowana obok stacji dolnej kolei gondolowej, natomiast stacja górna umiejscowiona będzie przy końcu trasy nr IV oraz V (obok przecięcia trasy nr I z trasą kolei gondolowej). Nowa trasa będzie sztucznie naśnieżania i oświetlona. Trasa będzie miała kolor czerwony i będzie kolejną rodzinną trasą na Jaworzynie Krynickiej. Nowoczesna 4-os kolej krzesełkowa będzie wyposażona w ruchomy chodnik ułatwiający wsiadanie. W ciągu godziny będzie mogła wywieść na górę 2400 osób/h z prędkością 2,6 m/sek. Oraz zamieszczam kilka zdjęć z budowy. Ogólnie bardzo fajnie że stacja narciarska się rozwija. Tylko ceny karnetów pewnie podniosą a w tamtym sezonie były już bardzo wysokie... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturoarturo Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Jeszcze wczoraj wysłałem zapytania o noclegi w czasie ferii,a tu taka dobra wiadomość. Mam nadzieję,że ktoś z ulicy Czarny Potok mi odpowie i zaliczymy Jaworzynę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Widać zatem że jednak zmienili plany i będzie to 4-os. krzesło a nie 6 - I dobrze! ale szkoda że nie pokusili się o wyprzęgane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Zdecydowanie widać, że corocznie pracują nad poprawą infrastruktury, deklaracje były takie, że docelowo wszystkie orczyki mają być zastąpione krzesłami, to byłaby już spora baza, a przy ponad 400m. przewyższenia już można coś ciekawego stworzyć. Myślę, że powinni popracować jeszcze nad ciekawszymi opcjami karnetowymi, bo dotychczas nie było zbyt dobrze z wyborem opcji karnetowych a i ceny wysokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano 20 Października 2010 Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Wie ktoś jak posuwa się budowa? czyt. czy nie będzie powtórki sprzed kilku lat, że trasa, bodajże IV przez pół sezonu funkcjonowała bez wyciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Na Jaworzynie już otworzyli sezon. Z kamerek nie widać, czy nowa kolejka już stoi. Czy ktoś z naocznych świadków może potwierdzić jaki jest stan zaawansowania tej inwestycji? Najlepiej poparty jakimiś fotkami. Na oficjalnej stronie są zdjęcia sprzed kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Z pewnych źródeł (od osób będących na miejscu) wiem, że są tylko wylane fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Rozmawiałem z hotelem i powiedziała mi, że mają w przyszłym tygodniu kończyć budowę. Wygląda na to, że tradycyjnie na Święta się nie wyrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Mimo to i tak się tam wybieram, ze względu na, chyba najbardziej ciekawe w Polsce, zróżnicowanie tras. Słotwiny i Azoty jeszcze bardziej urozmaicają wyprawę. Największa szkoda, że te wyciągi nie działają na jednym karnecie. Chyba na dziś tylko Dwie Doliny( Szczawnik- Wierchomla) się dogadały. A miało być 7. Bo Szczawnik i Wierchomla, to ten sam inwestor. Jeśli chodzi o Słotwiny i Azoty, to mam wrażenie, że ani jednym, ani drugim nie zależy na wspólnym karnecie. Kilka lat temu słyszałem o planach połączenia Azotów z Jaworzyną, ale podobno to Jaworzyna się wycofała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Właśnie pokazali w Wiadomościach jako nowość roku. Gołe fundamenty :mad:. Nawet podpory jeszcze nie zrobione. Jak to ruszy w tym sezonie to raczej będzie cud. Jak sobie przypominam to nigdy jeszcze się z nowościami na Jaworzynie nie wyrobili. Wstyd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Działania mające na celu promowanie niedokończonych inwestycji to właściwie już standard w tej okolicy. Gdy powstała trasa IV też długo nie było na niej wyciągu. Jeszcze lepsza sytuacja była na Wierchomli, gdzie głośno reklamowano trasy i wyciągi, które fizycznie powstały dopiero rok później. Teraz identycznie - rozesłano informacje prasowe, powiedzieli o nowym wyciągu w telewizji, zaznaczono go na mapce, tylko uwaga... mały drobiazg - wyciągu jeszcze nie zbudowano. Naprawdę nie wiem, czemu ma to służyć. Marketingowy trik ? Jeśli tak, to bardzo słaby. PS. ktoś wie co w tym roku będzie ze stokiem do nauki jazdy VIIa - z tego co widzę, zniknął on z zakładki "trasy i wyciągi" na stronie Jaworzyny, nie jest też wymieniony w zakładce "warunki na trasach". Fakt, że w ostatnim czasie powstały dwa inne miejsca do nauki jazdy, ale moim zdaniem było by szkoda rezygnować z VIIa - mimo, że jest tam nieco gorsze dojście, to jednak zawsze uważałem tę trasę za idealne miejsce dla stawiających pierwsze kroki, że o widoku na Tatry nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delo Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Warunki dziś na Jaworzynie były kiepskie, do tego wystawała ziemia. A najlepsze ... parking kosztuje 10 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Nie ma trasy VIIa wyciąg zdemontowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Nie ma trasy VIIa wyciąg zdemontowany. A wiadomo coś dlaczego ? PS. Montują - http://www.jaworzyna...5?module=Newses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
N.A.T. Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Opieszałość właścicieli polskich ośrodków powoli zaczyna mnie dobijać. Myślałam, że ten wyciąg już jest montowany, ale nie zdają raportu bo tak praca wre. Okazuje się po raz kolejny, że nadzieja matką głupich. Zanim będzie odbiór techniczny itd. to na święta ludzie będą tak czy siak stali w wielkich kolejkach. Poza tym prędkość z jaką otwierają kolejne trasy jest powalająca Tak się chwalą, że mają ten zbiornik, a co nie zajrzałam w zeszłym tyg. na kamerki to armatki nie chodziły. A temperatury same się prosiły o naśnieżanie. W Austrii sypią nawet jak pada śnieg, ale najwyraźniej to przekracza możliwości pojmowania właścicieli tego ośrodka. Tak czy siak pewnie zawitam w tym sezonie na Jaworzynę, ale muszę powiedzieć, że mnie wkurzyli. :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Montaż wczoraj rozpoczęty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pistacja Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Warunki dziś na Jaworzynie były kiepskie, do tego wystawała ziemia. A najlepsze ... parking kosztuje 10 pln. Bzdury... byłam cały weekend na Jaworzynie i warunki były dobre, a w poniedziałek rewelacyjne (było miękko, więc szybka zamiana nart i zabawa była pyszna ). W piątek było gorzej, bo po ociepleniu z początku tygodnia trochę ubyło śniegu, ale przez cały czas chodziły armatki w newralgicznych punktach, sypał śnieg (a uwierzcie, niebo nie pożałowało nam tego białego ) i w niedzielę nie było śladu odwilży. Narazie sypali na "jedynce". W nocy chodziły armaty ino trzeszczało Również na II, która powinna ruszyć w ten weekend. Co do VI, to montowali dopiero teraz, bo jak było zamówione śmigło, to warunki atmosferyczne nie pozwalały na montaż, jak była pogoda, to śmigła nie było wolnego. Ale lada chwila ruszą z trasą Przez cały czas robili podkład i armatki pracowały na VI. A tak przy okazji... ruszył portal o stacjach w Małopolsce http://www.domalopolski.pl/ i rozpoczęto akcję promocyjną http://www.umwm.pl/W...ex.aspx?id=6879 Tylko na tym portalu trochę przesadzili z podziałem na stacje... jeśli Ryterski Raj zaliczyli do dużych stacji, to ja nie wiem, co dla nich oznaczałaby mała ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tencogoniema Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 fajnie ze coś robia ale troche żółci od tubylców, parking 10zł, kibel 2zł, nie ma bankomatu a za kaucje nie mozna płacić karta, droga dojazdowa pożal sie boże. Nowa trasa bedzie gotowa moze na ferie nie wczesniej, nie ma liny założonej a z tego co sie orientuje to jak założa musi jeszcze jakiś czas działać w okresie próbnym, traska całkiem calkiem dziś ją ponownie testowałem, kamulców nie widziałem ani nie poczułem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pistacja Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Krzesło na VI ma ruszyć 15 stycznia. Mogło być gotowe na święta albo sylwestra, ale Słowacy nawalili. Tencogoniema... bankomat jest, przy schodach Parking, z tego co wiem, niestety nie jest własnością stacji narciarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 No i się przejechałem nielegalnie po nowej trasie nr VI. Kolejna fajna trasa na Jaworzynie. Stopień trudności podobny do IV. Podobno krzesło ma chodzić do 20:00. Załączyłem kilka fotek z trasy. Jaworzyna przy wszystkich otwartych trasach jest rewelacyjna jak na nasze warunki. Pierwszy raz od 5 lat udało mi się pojechać czarną V (Miodzio). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tencogoniema Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 tak czarna od kilku dni chodzi, jak nie przeszkadza ci parking za 10zł anie kibel za 2zł o karnetach nie wspominajac to zapraszam na Jawo Panie Ustrzewski a dlaczego to nie ma forum na stronie Jawo?? Boli czy jak ? A no i super snowpark jest ciekawe w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 to fakt ... zdzierstwo to tam jest niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Przypominam, że żyjemy w kraju kapitalistycznym. Cena zależy od podaży i popytu. Jeśli popyt na drogą usługę jest za duży to znaczy że cena jest jeszcze za niska. W okresie między świętami Jaworzyna jest oblegana. Do kas można nawet stać kilkadziesiąt minut. Ostatnio kupiłem dwa 4h karnety dla rodziny. Rodzina nie dojechała, więc przepadło mi 144 zł. Myślałem, że czas liczy się od pierwszego wejścia przez bramkę i mogę wykorzystać innego dnia. Niestety nie mogłem. Mógłbym się na Jaworzynę obrazić. Ale co ja na to poradzę, że w Polsce nie ma takiego drugiego ośrodka, w którym mi się nie nudzi o 11 lat. W innych miejscach jest 1 trasa na krzyż a tu każda jest fajna. Ostatnio byłem w Krynicy 9 dni. Tylko 3 razy na Jaworzynie. Dało się jeździć tylko do 11 i 1-ego stycznia. W innych terminach dziki tłum. Bujałem się po Słotwinach i w Dwóch Dolinach. Też fajnie, ale do Jaworzyn się niestety nie umywa. Nie ma tych emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi