Jasiek. Napisano 1 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 22 godziny temu, AdrianW napisał: Piękna sprawa🙂 jak po drugiej stronie górki? Zazdroszczę i pozdrawiam 😉 Na południu byłem krótko bo tam nie ma za bardzo gdzie jeździć no i mamuśki opanowały tłumnie 😁. Otwarte niebieskie aż na dół. Jedna czerwona na Zadnym Derešu. Ścianka na hotelowej zamknięta. Dlaczego tylko slovaki wiedzą bo kupy śniegu na wysokość lancy. Pomiędzy kupami fajna jazda 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 1 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 No cóż Jasiek? Samo życie.... Mój pierwszy dzień w tym sezonie udany, że ha! Pogoda miała być byle jaka, a tymczasem Słonko dopisało. Warunki śniegowe super, ludzi niewiele, widoczność i kontrast znakomite - nic tylko jeździć... 🙂! Jedyny minus, to niewielka ilość otwartych tras, ale to tak zwykle na początku sezonu nie tylko na Chopoku. Pojeżdżone 5h i czuję trochę kopytka. Cóż, pewnie po prostu odwykły od tego rodzaju ćwiczenia... No, nic to. Jutro tego samego, bo prognozy fajne. Pozdr4all 🙂! 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 9 godzin temu, Jasiek. napisał: Pomiędzy kupami fajna jazda a żleby też zaliczyłeś czy jeszcze za mało śniegu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 8 minut temu, Dany de Vino napisał: No cóż Jasiek? Samo życie.... Mój pierwszy dzień w tym sezonie udany, że ha! Pogoda miała być byle jaka, a tymczasem Słonko dopisało. Warunki śniegowe super, ludzi niewiele, widoczność i kontrast znakomite - nic tylko jeździć... 🙂! Jedyny minus, to niewielka ilość otwartych tras, ale to tak zwykle na początku sezonu nie tylko na Chopoku. Pojeżdżone 5h i czuję trochę kopytka. Cóż, pewnie po prostu odwykły od tego rodzaju ćwiczenia... No, nic to. Jutro tego samego, bo prognozy fajne. Pozdr4all 🙂! i będzie kolejny cały sezon na Chopoku ? PS. fajnie Cię widzieć na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 11 godzin temu, Jasiek. napisał: Na południu byłem krótko bo tam nie ma za bardzo gdzie jeździć no i mamuśki opanowały tłumnie 😁. Otwarte niebieskie aż na dół. Jedna czerwona na Zadnym Derešu. Ścianka na hotelowej zamknięta. Dlaczego tylko slovaki wiedzą bo kupy śniegu na wysokość lancy. Pomiędzy kupami fajna jazda Super⛷️ Ta czerwona na Zadne Derese fajna trasa, urozmaicona. Swoją drogą ten niebieski zygzak to jak dla mnie powinien być minimum czerwony. Byłem świadkiem jak ludzie tam się wykładali jeden po drugim... Wrzucaj Pan wiecej, mam sentyment do tego miejsca 😉 Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 1 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Jan napisał: a żleby też zaliczyłeś czy jeszcze za mało śniegu ? Nooo przy trasówka na północy była do zrobienia. Wielu szalało pod starą dwójką Koński - Lukova. Na południu ze śniegiem słabo. Ja na pierwsze dni nigdy nie szarpie się na extrim a więc żleby to tak ale nie na pierwsze dni jazdy. Trzeba się rozjeździć bo to nie jest zabawa ani żarty... umrzeć na Chopku ok ale z rozsądkiem ☝️ Czy dało by się zjechać 🤔 może tak... ale do szpitala 😁 PS. Kak moich priateli se Slovaki tam ne bylo to se neda... Edytowane 1 Grudnia 2025 przez Jasiek. Literówka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 1 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 (edytowane) 33 minuty temu, AdrianW napisał: Super⛷️ Ta czerwona na Zadne Derese fajna trasa, urozmaicona. Swoją drogą ten niebieski zygzak to jak dla mnie powinien być minimum czerwony. Byłem świadkiem jak ludzie tam się wykładali jeden po drugim... Wrzucaj Pan wiecej, mam sentyment do tego miejsca 😉 Pozdrawiam Jak mówisz o tym co ja czyli Panoramie to ja takie trasy omijam szerokim łukiem. Po prostu za małe umiejętności mam aby balansować na granicy ryzyka. Dzieci, mamuśki i Ci co już wszystko opanowali oprócz umiejętności... to dla mnie większe zagrożenie jak lawina na żlebach ☝️ trasy te tylko służą do zjeżdżania na parking i tylko dlatego że innych nie ma 🤷 Edytowane 1 Grudnia 2025 przez Jasiek. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 16 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2025 Bez komentarza... PS. Nareszcie mogli zacząć śnieżyć... Pozdrawiam 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 25 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 Napiszę to na swoim poście.... Nie jestem na Chopku 😳 chyba od 20 lat nie jestem na nartach... Pozdrawiam PS. Będę od 2 stycznia 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 5 minut temu, Jasiek. napisał: Napiszę to na swoim poście.... Nie jestem na Chopku 😳 chyba od 20 lat nie jestem na nartach... Pozdrawiam PS. Będę od 2 stycznia Seszele czy Malediwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 1 godzinę temu, Jan napisał: Seszele czy Malediwy? Basenova ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 26 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2025 La Palma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 1 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia Najlepszego w Nowym Roku 🎉 oby nie był gorszy niż 2025. A teraz konkrety: jest ktoś może na Chopku? albo właśnie z niego wrócił? Jak tam teraz jest? Dalej beton na SL czy można już wreszcie pojeździć? No i moje standardowe pytanie jakie narty? 🤔🙂 Pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2 godziny temu, Jasiek. napisał: Najlepszego w Nowym Roku 🎉 oby nie był gorszy niż 2025. A teraz konkrety: jest ktoś może na Chopku? albo właśnie z niego wrócił? Jak tam teraz jest? Dalej beton na SL czy można już wreszcie pojeździć? No i moje standardowe pytanie jakie narty? 🤔🙂 Pozdrawiam Ja byłem od soboty do wczoraj. Warunki zmieniały się, początkowo bardziej twardo, ale nie było jakoś mocno lodowo jak na tutejsze warunki. Wczoraj już było miękko, bardziej puchowo, przewiane. Dzisiaj filmiki publikowali na profilu fb i naprawdę super to wyglądało - prawie freeride trasowy. Wczoraj nie było jeszcze warunków na jazdę poza trasą, choć desperaci już jeździli. Duże ryzyko uszkodzenia nart. Ja jeździłem na SL i nawet wczoraj był to jak najbardziej dobry wybór, ale dzisiaj to już pewnie byłoby przyjemniej na czymś szerszym. Patrząc na prognozy pogody bałem się, że wyjazd będzie nieudany, ale było super. Jednak góra prawie w ogóle nie chodziła ze względu na wiatr, więc głównie jeździłem na Lukowej, bo tam najmniejsze kolejki. Nie było tak źle na tym wyciągu, bo wiatr wiał bardziej z północy, więc z tyłu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2 minuty temu, Harnaś napisał: Ja byłem od soboty do wczoraj. Warunki zmieniały się, początkowo bardziej twardo, ale nie było jakoś mocno lodowo jak na tutejsze warunki. Wczoraj już było miękko, bardziej puchowo, przewiane. Dzisiaj filmiki publikowali na profilu fb i naprawdę super to wyglądało - prawie freeride trasowy. Wczoraj nie było jeszcze warunków na jazdę poza trasą, choć desperaci już jeździli. Duże ryzyko uszkodzenia nart. Ja jeździłem na SL i nawet wczoraj był to jak najbardziej dobry wybór, ale dzisiaj to już pewnie byłoby przyjemniej na czymś szerszym. Patrząc na prognozy pogody bałem się, że wyjazd będzie nieudany, ale było super. Jednak góra prawie w ogóle nie chodziła ze względu na wiatr, więc głównie jeździłem na Lukowej, bo tam najmniejsze kolejki. Nie było tak źle na tym wyciągu, bo wiatr wiał bardziej z północy, więc z tyłu. W zasadzie w ostatnie 2-3 dni kolejka A1 na Chopok chodziła, ale tylko turystycznie. Zjazd był zamknięty ze względu na wywiany śnieg na szczycie (i może niżej, ale nie sprawdzałem) oraz mgłę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 1 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano wczoraj o 21:15 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 21:15 (edytowane) Wróciłem i zastanawiam się czy mogę napisać to co bym chciał... bo mnie zjedzą Ci którzy tam byli... Oni piszą pierdoły w stylu, że narty stoją a ludzi nie ma... No i? Problem może mieć z tym tylko Polak albo raczej turysta narciarski co przyjeżdża tu tam na rok albo pierwszy raz i szok... Tu jest kultura i każdy to toleruje trzeba poznać ludzi. U nas jak zostawia się narty to je kradną a na SVKi każdy wie, że jest pięknie i idzie na poranną kawkę, po co ma marznąć na mrozie... Polacy obudzicie się bo my nie jesteśmy Bosami no was stać na hotel a dostaliście za darmo Skipass, aqapass i sauny w cenie! Nowobogaccy z 800+ wasze zachowanie jest żenujące... hlanie na basenach, awantury i narzucanie miejscowym waszych pseudo zasad jest żenujące. Ja tu jeżdżę od 20 lat i naprawdę nigdy nie miałem problemów z niczym i nikim 🤷 Chyba, że z Polakami... niekiedy sam mówię po słowacku bo wstyd przyznać się, że jest się Polakiem! Edytowane wczoraj o 21:25 przez Jasiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano wczoraj o 21:37 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 21:37 Sorry ale mam wielki niesmak po wyjeździe a raczej po obserwacji naszych cudownych rodaków 🤢 A wyjazd bardzo udany. 4 dni 150km w nogach po czarnych i czerwonych (bo reszta była nieprzejezdna że względu na te ruszające się tyczki) ale mimo tych dzikich tłumów dało się bardzo dobrze pojeździć nawet poza trasami. Jest tylko jedna kwestia... albo płacisz albo stoisz ☝️ To co robi TMR jest chore... Ceny z nieba! Jak nie macie sezonówki omijajcie go z daleka Parking 20€ Skipass 60€ a żeby pojeździć w święta to jeszcze 42€ albo hotel 350€ i skipass gratis ale parking itd płatne Włochy a chyba nawet Szwajcaria taniej! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 8 godzin temu, Jasiek. napisał: Sorry ale mam wielki niesmak po wyjeździe a raczej po obserwacji naszych cudownych rodaków 🤢 A wyjazd bardzo udany. 4 dni 150km w nogach po czarnych i czerwonych (bo reszta była nieprzejezdna że względu na te ruszające się tyczki) ale mimo tych dzikich tłumów dało się bardzo dobrze pojeździć nawet poza trasami. Jest tylko jedna kwestia... albo płacisz albo stoisz ☝️ To co robi TMR jest chore... Ceny z nieba! Jak nie macie sezonówki omijajcie go z daleka Parking 20€ Skipass 60€ a żeby pojeździć w święta to jeszcze 42€ albo hotel 350€ i skipass gratis ale parking itd płatne Włochy a chyba nawet Szwajcaria taniej! Wszędzie były kolejki, nie tylko w Jasnej. Jak chcesz możesz kupować fast pass, nikt nie zmusza. Do przyjazdu też, przecież wiedziałeś kiedy przyjeżdżasz. Zwykły parking jest za 10 euro, a 20 euro pod dachem. Jak nie chcesz płacić to masz skibusa. Więc nie manipuluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Na Słowacji nie kradną nart? Robisz z siebie głupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 13 godzin temu, Harnaś napisał: Wszędzie były kolejki, nie tylko w Jasnej. Jak chcesz możesz kupować fast pass, nikt nie zmusza. Do przyjazdu też, przecież wiedziałeś kiedy przyjeżdżasz. Zwykły parking jest za 10 euro, a 20 euro pod dachem. Jak nie chcesz płacić to masz skibusa. Więc nie manipuluj. Przeczytaj pierwsze zdanie ze zrozumieniem ☝️ masz odpowiedź co mnie wqur...ło! Nie kolejki bo ja w nich nie stoję. Nie mam zamiaru polemizować! Odpisze Ci tylko raz... Nie musisz mi tłumaczyć co i jak i kiedy. Jeżdżę tu od 20 lat po kilkadziesiąt dni w sezonie. Za parking nie płacę ☝️ a stoję prawie pod wyciągiem. Ceny parkingu są sprawdzone w tym sezonie Otupne koło Granda, Zahradki, Centralny u góry 20€ i to Ty nie manipuluj i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Parkingi przejęła spółka QRpark i nie musisz płacić. Ale Obecna Poliča czuwa. A tak odnośnie cen: bułka kajzerka 1,5€ 😳😁 Ja nie jeżdżę w tłoku, bo ja lubię jeździć a nie wozić się na nartach. Jak się nie da to narty do auta i na baseny. Nic na siłę. Ale w te dni mimo kolejek po 45min do 1h dało się poszaleć. Masz EKG z 4 dni czy widzisz tu jakieś stanie w kolejkach? Aaaa te dłuższe przerwy to timebeer. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Edytowane 4 godziny temu przez Jasiek. Literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Parkingi o których piszesz nie są własnością, ani nie są zarządzane przez TMR. Na stronie jasna.sk można sobie sprawdzić lokalizacje parkingów TMR i ceny są 10 euro dla wszystkich oraz 7 euro dla posiadaczy sezonówki. Do tego 3 bezpłatne parkingi dla posiadaczy sezonówki oraz darmowy parking w Pavcina Lehota dla wszystkich, o czym doskonale wiesz. https://www.jasna.sk/informacie/informacie/doprava-do-jasnej/parkoviska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Ja piszę o chamstwie Polaków i ich zachowań na stoku i na basenach a ty mi o parkingach... Ja mam parkovisko zdarma!!! Edytowane 1 godzinę temu przez Jasiek. Ort! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 11 minut temu, Jasiek. napisał: hamstwie a co konkretnie masz na myśli ? W Alpach na tle młodych Anglików, Niemców czy Holendrów zachowują się bardzo kulturalnie fakt że z daleka słychać kurrrrwwaaa a to raczej folklor a nie chamstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Wystarczy tego... Teraz jak tam jest ☝️ Na 5 dni miałem 3 pary nart ( zawsze mam 2) Pierwszy dzień na rozruch All K2 82 ja pierdziu chyba z 5 lat na nich nie jeździłem i minęło z 2 h zanim je załapałem. To co kiedyś pisał #Mitek po co takie narty... Ma chłop rację - narty do wszystkiego czyli do niczego. Drugi dzień spadło na południu 15cm świeżynki ale ja w aucie miałem K2 free 90... Bajeczka... tylko moje starcze nogi i 13 powiedziały "sam se jedź..." Trzeci dzień Volki SL. no i na tym betonie było super ale do piva potem przesypy i zabawa na muldach Czwarty podsypało w nocy z 5cm i wróciłem do K2free zarombisty wybór rano 5cm na ratraku łał a potem przesypy kocha ta narta. Pogoda siadła jak nigdy jak nie ma południu to na północny warunki i pogoda. Jak tam jest... grudniowo-styczniowo czyli beton przysypany 5-10cm cukru (na południu więcej naturalnego jak zawsze) przy tej ilości ludzi szybko docierało się do betonowego lodu. A więc ostrzenie na żyletki. Śnieżą na maxa otwierają prawie codziennie nowe trasy. Myślę, że za tydzień będą jeździć wszystkie. Brakuje tylko górnego FISu 🤦🤷 (czarna) Dobra kilka fotek: PS. Można stać w kolejkach do kolejki albo jeździć zamiast stać w kolejkach Pozdrawiam i do zobaczenia na stoku. PS2. Pamiętajcie... sezon na Chopku trwa do maja ☝️😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi