Jump to content

Przełęcz Sokola Ski

Administrator
 Share

Recommended Posts

Po czym wnosisz? Piszą że wieczorna jest ale może klientów nie bylo.
Szykują sie na ferie to muszą otworzyć w weekend zwłaszcza że jest już nieco chlodniej a w nocy mrozi im zapewne.

no to chyba nie było klientów faktycznie, bo się nie świeciło u nich wieczorem

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja tam bywam. Podoba mi się ten stok.

No cóż jak będzie super zima, to będą pewnie ze 3 trasy otwarte.

Obecnie jest jak jest ...

Z mojego punktu widzenia to warto by zacząć pracować nad wspólnym karnetem w Rzeczce,

3 ośrodki są dość podobne, każdy na orczykach, ceny karnetów podobne.

Obecnie tam przyjeżdżamy na 3-4h, a tak mógłbym nawet na 6-7h,

np. najpierw Sokola, a później Na Stoku albo Górnik.

Opowiadam znajomym o Waszym stoku,

to wszyscy się dowiadują ode mnie że istniejecie.

Może jakąś reklamę warto uskutecznić ? 

Np. jakiś bilboard w Walimiu po drodze.

• 8 months later...
  • 3 months later...

Już na ferie zostanie odpalony nowy wyciąg orczykowy w Sokolcu. Będzie to 500 metrów przyjemnej niebieskiej trasy, tuż za kompleksem Górnik. To pierwsza instalacja z planowanej inwestycji. No ale o tym to już gestor napisze. (jak mu konto odblokujecie...)

Pozdrawiam, radcom

Już na ferie zostanie odpalony nowy wyciąg orczykowy w Sokolcu. Będzie to 500 metrów przyjemnej niebieskiej trasy, tuż za kompleksem Górnik. To pierwsza instalacja z planowanej inwestycji. No ale o tym to już gestor napisze. (jak mu konto odblokujecie...)

Pozdrawiam, radcom

Czyli mówimy o nowym orczyku na Przełęczy Sokolej?

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Udało mi się odwiedzić kilka razy w tym tygodniu chłopaków na przełęczy pod schroniskiem orzeł i nie zawiodłem się. Warunki w okolicy były kiepskie ale dobrze dośnieżony stok dzielnie się trzymał i można było fajnie pośmigać. Warunki na jedynej czynnej trasie określił bym na dobre, zero przetarć i lodu. Z tego co wiem działają takie cuda tylko na 2 armatach bo prądu im brakuje. Inwestycja czerpania wody z odległego potoku jak najbardziej się opłaciła. Fajnie ze jest ten ośrodek bo koledzy z sąsiedniego "górnika" wstrzymali jazdę z braku warunków. Czekam z utęsknieniem na obiecaną kanapę.

Załączone miniatury

• 20160131_133804-1.jpg
  • 20160131_134628.jpg

• 2 weeks later...

I rzeczywiście, czynne :)

Śnieg, jak wiosenny, bo strasznie tępy. Żadnego lodu, muld. Z czasem wychodziło coraz więcej placków z ziemią, trawą, rozniosło się po większości dolnej części stoku. Dorobiłam się dużej rysy na ślizgu i uciekłam :(

Ludzi niewiele. Orczyk wolny, więc nawet, gdyby były tłumy na stoku nie byłoby przeładowania, jak bywa w dużych, rozreklamowanych ośrodkach, niestety.  

Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma. W taką pogodę nie ma co marudzić. Oceniam dzisiejszą jazdę pozytywnie. Tylko, czemu mamy luty, a się jeździ, jak w marcu/kwietniu.